Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Η πατριωτική εφημερίδα "Εμπρός", γραφει για το Σλαβομακεδονικό έθνος το 1903.


Οπως φαινεται στο κείμενο, η εφημερίδα "Εμπρος", αναφερεται σε σλαβομακεδονικό έθνος, που διαφέρει από Βούλγαρους και Σέρβους. Το 1903 που γράφτηκε αυτό το άρθρο, ο Τίτο, στον οποίο αποδίδεται η κατασκευή του Μακεδονικόυ έθνους, δεν είχε βγάλει ούτε το δημότικο, μια που ήταν μόλις 11 ετών...

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο μιλάει για Σλαβομακεδόνες που είναι κατηγορία, όπως λέει των Σλάβων. Δε μιλάει για αυτόνομο Μακεδονικό Έθνος, όρο που εσφαλμένα προσπαθείς να ταυτίσεις με τους Σλαβομακεδόνες.
Επίσης, εφόσον ανήκουν σε Σλαβικά φύλα εκεί θα πρέπει να αναζητηθεί η πρότερη ιστορία τους και φυσικά όχι στην Ελληνική Ιστορία και το Μεγα Αλέξανδρο.

Τα επιχειρήματα και "ντοκουμέντα" που παρουσιάζεις μέσω χαρτών κλπ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και είναι ασφαλώς αδύναμα και άσχετα με την επιδίωξη σου να "αποδείξεις" την ύπαρξη "Μακεδονικού Έθνους".

ΚΑΝΕΝΑ απο τα "ντοκουμέντα" που παρουσίασες δεν αναφέρεται σε Μακεδονικό ξεχωριστό Έθνος. Ακόμα και ο Γερμανικος χάρτης του 1918 έχει το χαρακτηριμό Mazedonier κάτω από τη γενική εθνολογική κατηγορία Slawen.

Αλλά ακόμα και αν δεν ήταν σαφείς οι χάρτες ως προς το σημείο αυτό η αξιοπιστία τους ελέγχεται. Πόσους χάρτες άραγε έχουμε δει τα τελευταία χρόνια που να απεικονίζουν διαφορετικά σύνορα στα βαλκάνια από αυτά που ισχύουν, με δημιουργούς ιμπεριαλιστικές δυνάμεις;

Ανώνυμος είπε...

Καραγκιοζάκο, γιατί δεν αναφέρεσαι στην βουλγαρική εφεύρεση του τέλους του 19ου αιώνα, δηλαδή του λεγόμενου "Μακεδονισμού"; Το "Μακεδονικό έθνος" που αναφέρεις σε όλες τις αναρτήσεις σου δεν είναι τίποτε άλλο από τις βουλγαρικές προσπάθειες για προσάρτηση της Μακεδονίας. Εγώ ως Μακεδόνας (όχι βούλγαρος, ούτε σκοπιανός, αλλά γνήσιος Έλληνας) σου γαμώ την μάνα σκατόπλασμα "Μηχάλη Ράπτη" πισωγλέντη. Όταν θα έρθει ο καιρός θα σου κόψω το λαρύγγι, παλιομαλάκα!

Ανώνυμος είπε...

Το Ανθελληνικό γιατί το έχεις μέσα σε double quotes?

Μιχάλης είπε...

@djz

Kανεις δεν ειπε οτι οι Σλαβομακεδονες δεν ειναι σλαβοι. Ουτε ειπα οτι εχουν σχεση με τους αρχαιους Μακεδονες. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι υπαρχουν σαν ξεχωριστο εθνος τουλαχιστον απο το 1903 που γραφτηκε αυτο το αρθρο. Στους χαρτες πολυ σωστα τους τοποθετουν στην κατηγορια των σλαβων. Αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν ηταν ξεχωριστο εθνος.

Ανώνυμος είπε...

Kανεις δεν ειπε οτι οι Σλαβομακεδονες δεν ειναι σλαβοι


Tiiiiiiii???

Toso mala..as eisai!

AUTOI LENE OTI EINAI E8NIKA MAKEDONES...APOGONOI TOU MEGALE3ANDROU!

DEN EIDES POU FERANE KAI TON 'APGOGONO' GAFOUR GANZAFAR??

Hahhahahahhahahahh

RE RAPTH APO ISTORIA EISAI MALAKAS.
SE BLEPW NA IDRWNEIS KAI NA 3EIDRWNEIS KAI NA SE EXOUNE PAREI STO PSILO OLOI!
DEN TO RIXNEIS KALYTERA STHN 'XEIROTEXNIA' MPAS EXEIS KAI KALYTERH TYXH???

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΡΑΠΤΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ?
ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΠΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΡΙΞΕΙ
ΔΕΝ ΠΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΛΛΥΤΕΡΑ

Ανώνυμος είπε...

ante re vromopoysta sta skopia na vreis kanena gyfto na se gamisei sta horafia

Ανώνυμος είπε...

Το ΜΑΚΕΝΤΟΝΤΣΙ προέκυψε ΜΕΤΑ το 1870 ως γνωστόν και γι αυτό ΟΛΑ όσα αναφέρεις προέρχονται από μεταγενέστερες πηγές. Εννοείται ότι μετά το 1870 και στις αρχές του 1900 το ΕΦΕΥΡΗΜΑ του ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΥ ήταν σε πλήρη έξαρση.
Μακεντόντσι δήλωνε κι ο βλάχος MITRE VLAHO...και πολεμούσε με τους κομιτατζήδες. Αυτός δεν ήταν που μάλλον ΡΟΥΦΙΑΝΕΨΕ στους Τούρκους ,σήμερα συμμάχους των Σκοπιανών, τη θέση του Πάυλου Μελά; Δεν αρκεί αυτό σαν παράδειγμα της τρικυμίας εν κρανιώ που διέθεταν οι Μακεντόντσι;
Από τον Μίσιρκοφ στον Ντέλτσεφ...ΟΛΟΙ Βουλγαρο-αναθρεμμένοι απόγονοι του Αλέξανδρου ήταν.
Οι βλάχοι της Μακεδονίας είναι 100 φορές πιο Μακεδόνες και πιο ντόπιοι από όλους , παρόλ' αυτά η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΕΜΜΟΝΗ των φιλοσκοπιανών στους όρους ΝΤΟΠΙΟΣ και ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ δείχνει ξεκάθαρα την αγωνία ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ότι ΟΥΤΕ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΙΝΑΙ και φυσικά ΟΥΤΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
Και τέτοια εμμονή δεν ε΄χουν οι Βλάχοι που το δικαιούνται και την έχουν Σέρβοι και Βούλγαροι που κατέβηκαν στα μέρη μας προσπαθώντας να προσαρτήσουν τη Μακεδονία στη Βουλγαρία και τη Σερβία αντίστοιχα ΠΑΝΤΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ.
Η Πηνελόπη Δέλτα...είπε απλά αυτό που ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. Ότι οι ΑΝΑΜΙΚΤΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΩΝ που μιλούσαν ένα ανάμικτο ιδίωμα ως μοναδικό εργαλείο απλοϊκής επικοινωνίας... μπορούσαν να επιλέξουν να δηλώσουν είτε Ελληνες , είτε Βούλγαροι ...είτε απλά ΣΚΕΤΟ ΝΤΟΠΙΟΙ.
Ως αναλφάβητοι ακόμα κι αν ήταν γνήσιοι απόγονοι του Αριστοτέλη, η προπαγάνδα και η τρομοκρατία μπορούσε πολύ ευκολα να τους μετατρέψει σε φανατικούς ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ. Το συμπερασμα είναι ότι υπήρχαν στη Μακεδονία Έλληνες και Βούλγαροι, οι Έλληνες ήταν ΣΑΦΩΣ περισσότεροι... ενώ είναι άγνωστο ΠΟΤΕ εμφανίστηκαν οι ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ στη Μακεδονία δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ΙΧΝΗ παρουσίας ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. Δεν μιλάμε φυσικά για απομονωμένες ομάδες μετακινούμενων αναλφάβητων πληθυσμών στους οποίους όψιμα δίδαξαν την καραμέλλα του Μακεδονισμού πριν ακόμα μάθουν από που ξεκινάει η Μακεδονία και που τελειώνει.
Οι φανατικοί Βούλγαροι έφυγαν με τις ανταλλαγές πληθυσμών κι επομένως... ΟΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ είναι αναλαμπές και μικρές επιτυχίες της ξένης αλυτρωτικής πολιτικής και προπαγάνδας εις βάρος της Ελλάδας.
Και η Ελλάδα είναι ουσιαστικά οι κάτοικοί της τους οποίους ΔΙΧΑΣΑΝ, ΟΠΛΙΣΑΝ κι έβαλαν να αλληλοσκοτώνονται ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΗΓΕΤΕΣ που καίγονταν για έξοδο στο Αιγαίο.
Αυτό που ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν λέει να αντιληφθεί κανένας γαλαζοαίματος Μακεδόνας... είναι ότι ... τα πάντα είναι θέμα προπαγάνδας που αποσκοπεί στη εκτέλεση συγκεκριμένων σχεδιασμών.
Οι φίλοι τους οι Αμερικάνοι, φρόντισαν ώστε οι Γιουγκοσλάβοι να χωριστούν κομμάτια, με κόστος 1 εκατομμυρίου ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΨΥΧΩΝ και με τραγική κατάληξη τη δημιουργία μερικών ακόμα Αμερικανικών προτεκτοράτων στα Βαλκάνια. Η "ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"...δεν είναι παρά ένα ακόμα επεισόδιο αυτής της πολιτικής που οι Σκοπιανοί εκλαμβάνουν ως ποδοσφαιρική παρτίδα απέναντι στην Ελλάδα την οποία πρέπει να κερδίσουν , με την αθέμιτη βοήθεια των νταβατζήδων τους Αμερικανών. Ο λαός καθυστερημένος, η ηγεσία τους ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΗ ... και μερικοί κάθονται να ερμηνεύουν τα λόγια της Πηνελόπης Δέλτα, και του "εγκυρου" ΙΟΥ της CIA, ... για λογαριασμό ενός προτεκτοράτου που τελεί υπό καταληψη από τον Αμερικανικό Στρατό.
Και φίλε μου... ΜΗΝ ζητάς να λάβω υπόψη μου τι λέει ο Φιλιππίδης και άλλες διάφορες ιστορικές πηγές για την "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" διότι ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1990 ...η γιαγιά μου και οι ντόπιοι στα μέρη μου μιλούσαν Bulgarski ή Τουκάσνι και ποτέ Makedonski.
Τη διάλεκτο αποκάλεσαν "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΝ" από το 1925 οι φωστήρες του Ελληνικού κράτους ώστε να ΜΗΝ δεχτούν περεταίρω πιέσεις να θεωρούν τους σλαβόφωνους Έλληνες ...Βουλγαρική μειονότητα. Για τη Βουλγαρική μειονότητα είχε γραφεί το ABECEDAR και από τους ίδιους τους σλαβόφωνους Έλληνες ρίχτηκε στην πυρά συνοδευόμενο από μία επιστολή που για άλλη μία φορά "συνέχαιρε" την απύθμενη ηλιθιότητα των άσχετων καρεκλοκένταυρων στα υπουργεία

Ανώνυμος είπε...

Νομιζετε ότι είστε πολύ μεγάλος για κατασκήνωση; Κάνετε λάθος! Υπάρχουν πολλές κατασκηνώσεις πανελλαδικά που ζητούν προσωπικό το καλοκαίρι να εργαστεί ως "αρχηγός ομάδας". Σκοπός σας να οργανώνετε τα παιδιά, να τα προσέχετε και να περάσουν καλά. Αν όλα πάνε καλά και τα παιδιά περάσουν καλά, και εσείς θα περάσετε καλά και λεφτά θα βγάλετε!

Απαραίτητα προσόντα: να αγαπάτε τα παιδιά (εξαιρούνται οι παιδόφιλοι...), να είστε ευγενικός και πολύ πολύ πολύ ΠΟΛΥ υπομονετικός...

Ανώνυμος είπε...

Τα σενάρια πώλησης της Viper δεν έχουν ευδοκιμήσει με αποτέλεσμα αυτή να παραμένει προς το παρόν υπό την επίβλεψη της Fiat. Η ιταλική φίρμα είναι αυτή που θα διαχειριστεί το μέλλον της, κι’ αν τελικά η Viper δεν πωληθεί, είναι πολύ πιθανό να δούμε πολλά στοιχεία από τα ιταλικά υπεραυτοκίνητα (Ferrari-Maserati) που η Fiat ελέγχει να περνούν στο αμερικάνικο θηρίο. Η έντονη φημολογία που κυκλοφορεί θέλει τον θηριώδη V10 των 8,4 λίτρων να σταματά να εφοδιάζει το Viper, αφού όπως αναφέρουν πηγές ακόμη και μέσα από την Chrysler, το κόστος παραγωγής του θεωρείται απλά υπέρογκο. Το αποτέλεσμα θα είναι λοιπόν, η επόμενη γενιά των Viper να φορά κινητήρα που θα προέλθει από την εξέλιξη των V8 για τις νέες Ferrari-Maserati, όμως δεν είναι σίγουρο αν αυτός του Viper θα είναι V8 ή V10.

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να μάθουν να σέβονται τους κανόνες της EE»

Ενδεικτικο του κλίματος που επικρατεί είναι ότι την περασμένη Τρίτη κλήθηκε στο βουλγαρικό ΥΠΕΞ η επιτετραμμένη της ΠΓΔΜ και της υποβλήθηκε διάβημα διαμαρτυρίας. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έσπευσε με έντονο τρόπο να βάλει τη νέα του ατζέντα σχετικά με την ΠΓΔΜ.

«Βούλγαροι πολίτες ή "Μακεδόνες" πολίτες με βουλγαρική συνείδηση υφίστανται διοικητικές, αστυνομικές και άλλες πιέσεις, λόγω της συνείδησής τους» αναφέρονταν στο διάβημα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενώ διατυπωνόταν η προειδοποίηση πως η στάση της Βουλγαρίας για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. θα εξαρτηθεί από την πρακτική της τελευταίας στα παραπάνω ζητήματα.

Η θέση αυτή, που ποτέ δεν είχε διατυπωθεί ανοικτά με τόσο έντονο τρόπο από τη Σόφια, προκάλεσε προβληματισμό στα Σκόπια, ενώ το θέμα έγινε πρώτο με καθυστέρηση μίας μέρας σε αρκετές εφημερίδες. «Η Βουλγαρία απειλεί να μπλοκάρει την ένταξή μας στην Ε.Ε.» έγραψαν στο πρώτο θέμα τους οι εφημερίδες «Βρέμιε» και «Βέτσερ», ενώ ανάλογα ήταν τα δημοσιεύματα στις πρώτες σελίδες και των άλλων εφημερίδων.

Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, που φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τις εξελίξεις, επιχείρησε να υποβαθμίσει το θέμα. Αντίθετα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας έσπευσε να δηλώσει με νόημα ότι η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί και να υποστηρίξει τους πολίτες που έχουν βουλγαρική συνείδηση και ζουν στο εξωτερικό, ενώ για τα Σκόπια είπε πως «είναι καλύτερα να τους μάθουμε να σέβονται τις απαιτήσεις και τους κανόνες της Ε.Ε.».

Την ίδια ώρα Βούλγαροι ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι θα φέρουν το θέμα καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά της ΠΓΔΜ στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Οι πολίτες της ΠΓΔΜ που έχουν πάρει τα τελευταία χρόνια βουλγαρικά διαβατήρια και βουλγαρική υπηκοότητα έχουν ξεπεράσει τις 32.000, ενώ οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 50.000. Η νέα κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα απλοποιήσει τις διαδικασίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πόλη Ντέλτσεβο στο ανατολικό μέρος της ΠΓΔΜ, όπου το ένα τρίτο των κατοίκων έχει πάρει ήδη βουλγαρικά διαβατήρια και πολλοί κάτοικοι κυκλοφορούν με αυτοκίνητα που φέρουν βουλγαρικές πινακίδες

Ανώνυμος είπε...

Ο Βουλγαρικός Σύλλογος RADΚO ζητά την κατάργηση του ψευδομακεδονισμού στην FYROM
Ο Βουλγαρικός σύλλογος RADKO σε 28σέλιδη διακύρηξη που έστειλε στην κυβέρνηση, Προεδρο και Βουλή στην FYROM ζητάει την κατάργηση του ψευδομακεδονισμού. Στην διακύρηξη αναφέρονται ιστορικά και πολιτικά επιχειρήματα και ζητείται να προστεθεί στο προοίμιο του Συντάγματος οι φράσεις "Βουλγαρικός λαός" και "Βουλγαρική γλώσσα". Ο Vladimir Pankov του RADKO αναφέρει ότι "για μας, τους Βουλγάρους, ένα κράτος που φέρει το όνομα της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στο οποίο ο βουλγαρικός πληθυσμός που πλήττεται από την καταστολή, την αστυνομική παρακολούθηση και την κακομεταχείριση, τις διακρίσεις και τη γενοκτονία, δεν είναι απαραίτητο".

Ανώνυμος είπε...

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ."ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Ανώνυμος είπε...

FYROM will officially revoke the interim agreement, thus it's validity will be annulled, and that the name dispute talks with Greece or any other country will be stopped if Greece puts a veto on 'FYROMs accession to NATO. In that case FYROM will send an official request to the UN on recognising the constitutional name. Given the intention, FYROM will turn to the Security Council of General Assembly, or to both of them, if it evaluates that it's the best option.

FYROM in case of a Greek veto will also organise a referendum for preserving the constitutional name in order to prevent any current or future high-profile politician from changing the name.

Moreover, a procedure on retrieving the old original flag (Vergina sun) will be instigated having in mind that the change of the flag didn't contribute to mitigating the name problem. It is anticipated this idea to be accepted because both Slavmacedonians and Albanians honour Alexander the Great.

Out of the same reasons, a procedure for retrieving the constitutional amendments from 1992 will be started, while appropriate legal procedure regarding the minority issue of the Slavmacedonians in Greece will be launched.

Hundreds of streets, highways, buildings, stadiums, sports halls and squares will be renamed, bearing the names of great ancient Macedonians. Also the Tabanovce-Bogorodica route of Corridor 10 will be named Alexander the Great Highway, whereas the new airport in Stip will bear the name of Philip II.

Closer ties with Turkish Occupied Cyprus will be established, as well as the partnership with USA and Turkey will be reinforced and implementing Ancient Macedonian symbol's in the equipment of Macedonian sports

Ανώνυμος είπε...

Έκθεση
Με το δημιουργηθέν επεισόδιο Γκότσε αποφασίσαμε να πάμε εγώ και ο συναγ. Ν. Πούπτης κατόπιν εντολής του ΔΜΓ σ. Πάσιο, μια που ασκούσαμε προσωπική επιρροή στον Γκότσε, για να ιδούμε από κοντά όλη την κατάσταση και ποία ήταν τα ελατήρια που δημιουργήθηκαν όλα αυτά.
Είναι γεγονός ότι όσοι αντιπρόσωποι του ΕΛΑΣ που πήγαν να συζητήσουν με το Γκότσε, δεν τους είχε φανερώσει το μυστικό παρ’ όλο που φαινότανε ποια κατάσταση επικρατούσε στο Τάγμα.
Προσωπικά ο ίδιος κάλεσα τον Γκότσε και τον παρεκάλεσα αν είναι δυνατόν στη φιλία μας που έχομε να μου φανερώση το τι συμβαίνει και πως δε θέλω ψέμματα να μου πη για να μη κάθομαι άδικα στο Τάγμα και αν είναι δάκτυλος εξωτερικός να φύγω κι’ αν δεν είναι, να βάλω τα δυνατά μου να το βάλω στη σωστή γραμμή και περιμένω απάντηση τι γνωρίζω απ’ όλα αυτά.
Η πρώτη απάντησή του ήταν ότι δεν θα σου κρύψω τίποτα, θα σου τα πω όλα. Και αρχίζει.
Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γιατί το Τάγμα μου δεν υπακούει στο Κ.Κ.Ε. ούτε στον ΕΛΑΣ. Εμείς συνδεόμαστε με τη Σερβική Μακεδονία και από κει παίρνουμε καθοδήγηση με συνδέσμους που μας στέλνουν ταχτικά όπως τους στέλνουμε και μεις.
Πήραμε την εντολή να στρατολογήσουμε όσους μπορούμε περισσότερους, αλλά καθαρώς Σλαβομακεδόνες και η Μπιγάδα της Σερβίας μας χορηγεί (5.000) πέντε χιλιάδες όπλα και ανάλογα οπλοπολυβόλα και ιματισμό. Πήραμε και ορισμένο ιματισμό και οπλισμό. Αν έπαιρνα όλα αυτά θα χορηγούσα και ορισμένα για το υπόλοιπο ΕΛΑΣ. Εις ερώτησή μου πως ονομάζεται αυτός από τη Σερβία με τον οποίο συνδέεσαι, μου απαντά λέγεται Όρσεφι και πως αυτός μας έχει δώσει εντολή ότι, ότι υλικό θα στέλη, όλο θα προορίζεται αποκλειστικά για το Τάγμα μου και σε περίπτωση που θα θελήση να μας κατασχέση ο ΕΛΑΣ να του τα επιστρέψουμε πίσω να μη τα πάρη ο ΕΛΑΣ. Η επιστράτευσή μας συνεχίζεται και έχουμε άλλους 300 άντρες και θα βαδίσουμε για την δημιουργία Σλαβομακεδονικής Μεραρχίας. Τον απαντώ αν είναι σωστό αυτό που κάνει και ότι φέρνει μεγάλη διάσπαση και πως η θέση του είναι με μας και όχι με τους Σέρβους, μου απαντά το εξής πως:
Είναι αλήθεια ότι ο Όρσεφ ακολουθεί Σωβινιστική πολιτική κι’ εγώ θέλω να βάλω γραμμή και Σερβική και Ελληνική.
Του είπα ότι είναι υπεύθυνος για όλα αυτά που συμβαίνουν και που θα συμβούν μετέπειτα μου απαντά ως εξής ότι, εσείς αν θέλετε να με χτυπήσετε εγώ δεν θα σας χτυπήσω, αλλά θα συμπτυχθώ προς τη Σερβία όπου και μας έχουν πη οι Σέρβοι «αν σας κυνηγήσουν να έρθετε σε μας».
με το ΚΚ Σερβίας. Τότε μονάχα μπορούν να λύσουν το ζήτημα αυτό από που να καθοδηγούμαστε εμείς. Άλλη λύση δεν υπάρχει, εσύ αν θέλεις μου λέγει δούλεψε στο Τάγμα μου και δημιούργησε Κ.Ο. Αλλά πάρε υπ’ όψη σου ότι θα βγουν όλοι οι κόποι σου άκαρποι δεν πιστεύει κανείς στο ΚΚΕ, διότι μας υπεσχέθησαν να κάνουμε Μεραρχίαν και δεν μας αφήνουν τώρα.
Η γνώμη μου είναι ότι πραγματικά όπως μου τα είπε έτσι είναι παίρνοντας υπ’ όψη μου και άλλα ντοκουμέντα που είχα, ανταποκρίνονται πλέρια στην πραγματικότητα.
Είναι γεγονός ότι μετά την αιχμαλωσία που έγινε μιας Διμοιρίας του Γκότσε εκ μέρους των τμημάτων μας ΕΛΑΣ ανησύχησε πολύ αστειεύοντας λέγοντας μου αφού εκεί συλλάβατε τμήμα δικό μου κι’ εγώ πρέπει να συλλάβω το Εφεδρικό και σένα μαζί υπονοώντας εμένα, ευτυχώς δε με πείραξε διότι τον έδωσα την πρέπουσα απάντηση.
Με την ευκαιρία που πήγα στο Τάγμα Γκότσε είδα την πραγματική κατάσταση που επικρατεί, ότι εκεί μέσα συγκεντρώθηκαν όλα τα αντιδραστικά στοιχεία που είχαν τεθεί επικεφαλής της Βουλγαρικής προπαγάνδας και οι καθοδηγητές του Κομιτάτου όλοι εκεί μέσα βρίσκονται και έχουν αναλάβει τη Διοίκηση του Τάγματος σε ξεχωριστή φράξια και κρύβονται πίσω από τον Γκότσε χωρίς ο Γκότσε να τους καταλάβει διότι και σ’ αυτά επέδρασαν αυτοί. Ουσιαστικά αυτοί καθοδηγούν το Τάγμα παρά ο Γκότσε.
Δυστυχώς δεν μπορεί να το καταλάβει και παρασύρθηκε από αυτό ο Γκότσε. Η κατάσταση είναι χαώδης. Εκεί μέσα βρίσκουν το καταφύγιό τους όλοι οι φασίστες Κομιτατζήδες.

Υπογραφή
Σλομπόντας
Ακριβές αντίγραφον
Σταύρος

21 Μάϊος 2008 3:59 μμ

Ανώνυμος είπε...

Έκθεση
Με το δημιουργηθέν επεισόδιο Γκότσε αποφασίσαμε να πάμε εγώ και ο συναγ. Ν. Πούπτης κατόπιν εντολής του ΔΜΓ σ. Πάσιο, μια που ασκούσαμε προσωπική επιρροή στον Γκότσε, για να ιδούμε από κοντά όλη την κατάσταση και ποία ήταν τα ελατήρια που δημιουργήθηκαν όλα αυτά.
Είναι γεγονός ότι όσοι αντιπρόσωποι του ΕΛΑΣ που πήγαν να συζητήσουν με το Γκότσε, δεν τους είχε φανερώσει το μυστικό παρ’ όλο που φαινότανε ποια κατάσταση επικρατούσε στο Τάγμα.
Προσωπικά ο ίδιος κάλεσα τον Γκότσε και τον παρεκάλεσα αν είναι δυνατόν στη φιλία μας που έχομε να μου φανερώση το τι συμβαίνει και πως δε θέλω ψέμματα να μου πη για να μη κάθομαι άδικα στο Τάγμα και αν είναι δάκτυλος εξωτερικός να φύγω κι’ αν δεν είναι, να βάλω τα δυνατά μου να το βάλω στη σωστή γραμμή και περιμένω απάντηση τι γνωρίζω απ’ όλα αυτά.
Η πρώτη απάντησή του ήταν ότι δεν θα σου κρύψω τίποτα, θα σου τα πω όλα. Και αρχίζει.
Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε γιατί το Τάγμα μου δεν υπακούει στο Κ.Κ.Ε. ούτε στον ΕΛΑΣ. Εμείς συνδεόμαστε με τη Σερβική Μακεδονία και από κει παίρνουμε καθοδήγηση με συνδέσμους που μας στέλνουν ταχτικά όπως τους στέλνουμε και μεις.
Πήραμε την εντολή να στρατολογήσουμε όσους μπορούμε περισσότερους, αλλά καθαρώς Σλαβομακεδόνες και η Μπιγάδα της Σερβίας μας χορηγεί (5.000) πέντε χιλιάδες όπλα και ανάλογα οπλοπολυβόλα και ιματισμό. Πήραμε και ορισμένο ιματισμό και οπλισμό. Αν έπαιρνα όλα αυτά θα χορηγούσα και ορισμένα για το υπόλοιπο ΕΛΑΣ. Εις ερώτησή μου πως ονομάζεται αυτός από τη Σερβία με τον οποίο συνδέεσαι, μου απαντά λέγεται Όρσεφι και πως αυτός μας έχει δώσει εντολή ότι, ότι υλικό θα στέλη, όλο θα προορίζεται αποκλειστικά για το Τάγμα μου και σε περίπτωση που θα θελήση να μας κατασχέση ο ΕΛΑΣ να του τα επιστρέψουμε πίσω να μη τα πάρη ο ΕΛΑΣ. Η επιστράτευσή μας συνεχίζεται και έχουμε άλλους 300 άντρες και θα βαδίσουμε για την δημιουργία Σλαβομακεδονικής Μεραρχίας. Τον απαντώ αν είναι σωστό αυτό που κάνει και ότι φέρνει μεγάλη διάσπαση και πως η θέση του είναι με μας και όχι με τους Σέρβους, μου απαντά το εξής πως:
Είναι αλήθεια ότι ο Όρσεφ ακολουθεί Σωβινιστική πολιτική κι’ εγώ θέλω να βάλω γραμμή και Σερβική και Ελληνική.
Του είπα ότι είναι υπεύθυνος για όλα αυτά που συμβαίνουν και που θα συμβούν μετέπειτα μου απαντά ως εξής ότι, εσείς αν θέλετε να με χτυπήσετε εγώ δεν θα σας χτυπήσω, αλλά θα συμπτυχθώ προς τη Σερβία όπου και μας έχουν πη οι Σέρβοι «αν σας κυνηγήσουν να έρθετε σε μας».
με το ΚΚ Σερβίας. Τότε μονάχα μπορούν να λύσουν το ζήτημα αυτό από που να καθοδηγούμαστε εμείς. Άλλη λύση δεν υπάρχει, εσύ αν θέλεις μου λέγει δούλεψε στο Τάγμα μου και δημιούργησε Κ.Ο. Αλλά πάρε υπ’ όψη σου ότι θα βγουν όλοι οι κόποι σου άκαρποι δεν πιστεύει κανείς στο ΚΚΕ, διότι μας υπεσχέθησαν να κάνουμε Μεραρχίαν και δεν μας αφήνουν τώρα.
Η γνώμη μου είναι ότι πραγματικά όπως μου τα είπε έτσι είναι παίρνοντας υπ’ όψη μου και άλλα ντοκουμέντα που είχα, ανταποκρίνονται πλέρια στην πραγματικότητα.
Είναι γεγονός ότι μετά την αιχμαλωσία που έγινε μιας Διμοιρίας του Γκότσε εκ μέρους των τμημάτων μας ΕΛΑΣ ανησύχησε πολύ αστειεύοντας λέγοντας μου αφού εκεί συλλάβατε τμήμα δικό μου κι’ εγώ πρέπει να συλλάβω το Εφεδρικό και σένα μαζί υπονοώντας εμένα, ευτυχώς δε με πείραξε διότι τον έδωσα την πρέπουσα απάντηση.
Με την ευκαιρία που πήγα στο Τάγμα Γκότσε είδα την πραγματική κατάσταση που επικρατεί, ότι εκεί μέσα συγκεντρώθηκαν όλα τα αντιδραστικά στοιχεία που είχαν τεθεί επικεφαλής της Βουλγαρικής προπαγάνδας και οι καθοδηγητές του Κομιτάτου όλοι εκεί μέσα βρίσκονται και έχουν αναλάβει τη Διοίκηση του Τάγματος σε ξεχωριστή φράξια και κρύβονται πίσω από τον Γκότσε χωρίς ο Γκότσε να τους καταλάβει διότι και σ’ αυτά επέδρασαν αυτοί. Ουσιαστικά αυτοί καθοδηγούν το Τάγμα παρά ο Γκότσε.
Δυστυχώς δεν μπορεί να το καταλάβει και παρασύρθηκε από αυτό ο Γκότσε. Η κατάσταση είναι χαώδης. Εκεί μέσα βρίσκουν το καταφύγιό τους όλοι οι φασίστες Κομιτατζήδες.

Υπογραφή
Σλομπόντας
Ακριβές αντίγραφον
Σταύρος

21 Μάϊος 2008 3:59 μμ

Ανώνυμος είπε...

Απειροελάχιστες οι ελπίδες για ύπαρξη ζωής στον Αρη

--------------------------------------------------------------------------------
Το μεθάνιο κάνει τον πλανήτη δηλητηριώδη

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για εύρεση ζωής στην επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη». Παρόλο που η ανακάλυψη μεθανίου στον Αρη το 2003 ενίσχυε μέχρι σήμερα τη θεωρία ότι δεν είμαστε μόνοι στον γαλαξία, ομάδα Γάλλων επιστημόνων διαπίστωσε ότι η ίδια ουσία που παράγεται από τους ζωντανούς οργανισμούς στη Γη λειτουργεί ως δηλητήριο στον «Κόκκινο Πλανήτη».



Οι χημικοί Φρανκ Λεβέρ και Φρανσουά Φορζέ του Πανεπιστημίου Πιερ και Μαρί Κιουρί στο Παρίσι διαπίστωσαν ότι το μεθάνιο στον Αρη παράγεται και καταστρέφεται με συντριπτικά ταχύτερο ρυθμό σε σύγκριση με τον πλανήτη μας.

Η άγνωστη αιτία που καταστρέφει το μεθάνιο στον Αρη (ίσως η παρουσία ισχυρών χημικών ουσιών στην επιφάνεια του πλανήτη) πιθανότατα εξαφανίζει και κάθε άλλο οργανικό μόριο, άρα και την πιθανότητα ζωής στον «Κόκκινο Πλανήτη». Για την έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Νature», οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κλιματικές προσομοιώσεις σε υπολογιστές για την ανάλυση σε στοιχεία παρατηρήσεων από τηλεσκόπια στη Γη.

Η ανακάλυψη «αφήνει λίγες μόνο ελπίδες για την ύπαρξη ζωής, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα», δήλωσαν οι ερευνητές. Ωστόσο ο Βρετανός επιστήμονας δρ Ρόμπερτ Μάσεϊ, της Βασιλικής Αστρονομικής Εταιρείας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ζωή κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. «Εάν σκάψουμε 10 ή 20 ή 100 μέτρα, μπορεί να βρούμε ζωή», υποστήριξε.


πηγη : ethnos.gr
__________________
Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως
είσαι τ' αστέρι μου εσύ
κι εγώ δικός σου ουρανός
Ήρθες εσύ κι όνειρα κάνω ξανά

Καινούρια αγάπη μου απλώνει το χέρι
Μου χαμογελά
Καινούρια αγάπη ευχή σ'ένα αστέρι



GATE 7

Ανώνυμος είπε...

Το προϊόν μας μπορεί να εγκατασταθεί σε εργοστάσια, γραφεία,καταστήματα και super market, απο το μικρότερο παντοπωλείο μέχρι την μεγαλύτερη μονάδα. Αλλα πάνω απ όλα, μπορεί να εγκατασταθεί στο σπίτι σας, επιδρόντας σε ηλεκτρικές συσκευές με θαυμαστά αποτελέσματα! Το προϊόν συνοδεύεται με γραπτή εγγύηση αποτελεσματικότητας, δηλαδή σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένοι , παίρνετε τα χρήματά σας πίσω, εγγυημένα!Θα εξοικονομείτε εκατοντάδες ευρώ κάθε χρόνο, κάνοντας τώρα μία απλή κίνηση! ΚΑΙ ΜΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ !

Αποκτήστε το προϊόν μας στην προνομιακή τιμή των 89 ευρώ με δωρεάν παράδοση σε όλη την Ελλάδα και εξοικονομήστε εκατοντάδες ευρώ τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον έχω ξεπεράσει
4 Αυγούστου 2009, 19:17


Αγαπητή Τζούλια γεια σου. Η στήλη σου είναι καταπληκτική. Συγχαρητήρια. Το δικό μου πρόβλημα έχει ως εξής: Πέρσι το καλοκαίρι είχε γίνει μια ιστορία με κάποιο παιδί αλλά έκανα το λάθος να τον φέρω κοντά μου ως φίλο. Ενώ όμως είχαμε ξεκαθαρίσει τις σχέσεις μας ότι θα ήταν φιλικές εκείνος με αγκάλιαζε, μου κρατούσε το χέρι και με χάιδευε. Από τότε έχει περάσει ένας χρόνος και δεν τον έχω ξαναδεί. Θα τον δω όμως σε λίγες μέρες σε ένα πάρτι. Τι να κάνω; Πώς να φερθώ; Δεν τον έχω ξεπεράσει. Μέλα, Βόλος


Γεια σου Μέλα και σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δεν μου γράφεις ηλικίες για να καταλάβω καλύτερα ούτε κάποια άλλα στοιχεία. Διαφωνώ με αυτό που γράφεις ότι ήταν λάθος σου να τον φέρεις κοντά σου ως φίλο. Ετσι ένιωθες έτσι έκανες. Η εν πάσει περιπτώσει έτσι έγινε. Δεν μπορώ να ξέρω πώς σε αγκάλιαζε ή πώς σε χάιδευε. Μπορεί να ένιωθε κάτι ή να ήταν τελείως φιλικό. Να είχε απλά την ανάγκη τρυφερότητας. Αυτά όμως έγιναν και δεν ξεγίνονται. Το άσχημο είναι ότι δεν επικοινώνησε μαζί σου μετά. Αλλά ούτε και εσύ. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν τον έπαιρνες ένα τηλέφωνο ή δεν έστελνες ένα sms ή ένα mail τελως πάντων; Πού να καταλάβει και αυτός ότι θες κάτι παραπάνω; Μπορεί να είναι από αυτούς που περιμένουν το πράσινο φως. Δεν είναι όλοι λιγούρια. Επί του παρόντος τώρα. Όταν τον συναντήσεις να είσαι φιλική και όχι ψυχρή. Να καταλάβεις όμως τι παίζει. Γιατί αυτός μπορεί να έχει σχέση, να είναι αλλού. Αν καταλάβεις ότι ενδιαφέρεται έστω λίγο, πιάσε του κουβέντα. Και κουβέντα στην κουβέντα πες του ότι χαθήκατε και ανταλλάξτε τηλέφωνα-αν δε το έχετε κάνει ήδη. Δείξε λίγο παραπάνω φιλική. Μην του την πέσεις όμως φανερά. Συγκρατήσου. Αν δεις ότι όλα πάνε καλά κανονίστε καμια έξοδο ή πες του ότι θα μιλήσετε. Δυο τρεις μέρες μετά στείλε του ένα sms να πάτε κανά σινεμά ή ότι άλλο του αρέσει. Βέβαια όλα αυτά στην περίπτωση που δεις ανταπόκριση. Αν καταλάβεις ότι είναι αλλού, απλά πηγαίνεις και εσύ αλλού. Καλά μπάνια και καλά ξεμπερδέματα φιλενάδα.

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΡΑΚΩΝ “Κύριε πρόεδρε,

Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,

Η πολιτική έχει νόημα όταν την ασκείς όχι μόνο με το μυαλό αλλά και με την ψυχή. Όταν εμπνέεσαι από ανθρώπους που σ’ αγαπούν και σε πιστεύουν και μοιράζονται μαζί σου ένα κοινό όραμα.

Όταν καθοδηγείσαι απ’ το πάθος για τη δημιουργία, απ’ την αγάπη για τον τόπο που σε γέννησε, τον οποίο οι γονείς και oι δάσκαλοι μας μάς έμαθαν να τον αποκαλούμε «πατρίδα».

Αυτό το κράμα μυαλού και ψυχής γεννά το χρέος της προσφοράς.

Χρέος που τη μια ρίζα του την έχει στα ανεκπλήρωτα όνειρα των πατεράδων μας, που έχασαν την πατρίδα τους.

Είχαν όμως το κουράγιο να συναντηθούν εδώ και να κτίσουν μια νέα καλύτερη πατρίδα

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥΣΤΗ ΡΑΠΤΗ ΓΑΜΩ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΙΧΑΜΕΝΗ ΦΥΛΗ ΣΟΥ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΕ ΣΙΧΑΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Αχ και να σε πετύχω πουθενά σύγχρονε Εφιάλτη.Αληταρά.Καρκίνο να στείλει ο θεός σου στη μήτρα που σε γέννησε

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΑΣ ΠΟΥΣΤΟΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!