Παρασκευή 15 Αυγούστου 2008

Το Μακεδονικό έθνος σε γαλλικό εθνολογικό χάρτη του 1914.

Μπορείτε να κάνετε κλικ πάνω στο χάρτη για να τον δείτε σε πλήρη ανάλυση.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Που αναφέρεται η λέξη macedoine (γαλλικά για «Μακεδόνας»); Ειλικρινής απορία, δεν την βλέπω πουθενά και αναρωτιώμουν.

Μιχάλης είπε...

στο υπομνημα αριστερα, με πρασινο χρωμα γραφει "slaves macedoniens". Η αληθεια ειναι οτι δεν φαινεται πολυ καθαρα.

Ανώνυμος είπε...

Ναι οι "Μακεδόνες φαίνονται! Οι Έλληνες που φαίνονται στο χάρτη?
ΑΙΣΧΟΣ

Ιωάννης Ένατος

Ανώνυμος είπε...

Τότε δε μιλά για «μακεδονικό» έθνος, αλλά προσδιορίζει συγκεκριμένα σλαβομακεδονικό. Σόρρυ, αλλά άκυρος ο τίτλος του θέματός σου.

Ανώνυμος είπε...

AAA EΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.
ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΩΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΣ ΡΕ
ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΟ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ?
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ?

Ανώνυμος είπε...

RAPTH EINAI ALITHEIA OTI EISASTE ZEYGARI ME TON FILOSOFO?

Ανώνυμος είπε...

Pantos to provlima me autous einai oti itane diatethimenoi na sinergastoune me Boulgarous-Italous-Germanous kai Jugoslavous arkei na min sinexisoun na vriskontai ypo Elliniki dioikisi. Me alla logia eno ontos akomi kai simera einai reustis sinidisis os pros ti einai p.x. Bugari-Boulgaroi-Servoi-SlavoMakedonski-Makedonski itane kai exakolouthoun na einai apolita sigouroi gia to ti DEN einai. Den aisthanthikan oute aisthanontai Ellines. Afto einai kai to provlima me 2-3 xiliades pou minane stin Ellada. Exakolouthoun na misoun to Elliniko kratos. Asxeta me to an to boiotiko tous epipedo einai poli kalitero apo oti auto ton Skopianon. Asxeta me to an pernoun diorismous sto Elliniko dimosio epixorigiseis ktl. Den xeroun ti pragmatika einai xeroun omos sigoura ti den einai. H allios ti den aisthanontai oti einai

Ανώνυμος είπε...

Δύο άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις Σλαβομακεδόνων και μελών του Οχράνα ήσαν οι Πασχάλ Μιτρέβσκι και Γκότσε Διμάκης όπου φυσικά αλλαξοπίστησαν και από Βούλγαροι ασφαλίτες έγιναν Μακεντότσι Κομμουνιστές.
---

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορεί να εγγραφεί κάποιος στην υπηρεσία ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ


Η εγγραφή γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα μας www.oikosnautou.gr, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Επιλέγετε "Εγγραφείτε" στην περιοχή "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ" δεξιά στην κεντρική σελίδα.
Στην επόμενη σελίδα που εμφανίζεται, δίνετε τα στοιχεία σας και επιλέγετε "Αποστολή".
Σε σύντομο χρονικό διάστημα, εφόσον έχετε δηλώσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου (e-mail), στην εισερχόμενη αλληλογραφία σας θα βρείτε ένα μήνυμα e-mail από το info@oikosnautou.gr με το οποίο εγκρίνεται το αίτημα της εγγραφής σας. Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία για να ενημερωθείτε σχετικά με το αίτημά σας.
Για να εισέλθετε στην περιοχή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, εισάγετε τα στοιχεία εγγραφής "Όνομα Χρήστη" και "Κωδικό Χρήστη" και επιλέξτε "ΕΙΣΟΔΟΣ".
Κατόπιν της εισαγωγής σας στην περιοχή ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, μπορείτε να ακολουθήσετε τους σχετικούς συνδέσμους για την υποβολή αιτήσεων και την αξιοποίηση των προσφερόμενων ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον
ισογαμιτικο ιστιοτοπο

Ανώνυμος είπε...

αριθμοί: 7, 13, 16, 33, 41 και 49 και.πρόσθετος το 5Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009 8:59 πμ

Νέο τζακ ποτ στο ΛΟΤΤΟ και ποσό 2,3 εκατ. ευρώ μεταφέρεται στην κληρωση της Κυριακής

Λευκωσία: Τζακ ποτ σημειώθηκε την Τετάρτη στην κλήρωση του ΛΟΤΤΟ και στην κλήρωση της Κυριακής η πρώτη κατηγορία θα πληρώσει 2.300.000 ευρώ.

Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι 7, 13, 16, 33, 41 και 49. Πρόσθετος αριθμός το 5.

Ούτε στη δεύτερη κατηγορία βρέθηκε τυχερός.

Βρέθηκαν συνολικά 29 πεντάρια, από τα οποία τα δύο στην Κύπρο που κερδίζουν από 1.500 ευρώ.

Επίσης, βρέθηκαν 1.920 τεσσάρια, από τα οποία τα 255 στην Κύπρο, που κερδίζουν από 30 ευρώ, καθώς και 31.605 τριάρια, από τα οποία τα 4.247 στην Κύπρο, που κερδίζουν από 1,50 ευρώ.

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2009




Ο φετινός Αύγουστος πρόκειται να κορυφώσει την αναγκαιότητα κάποιων σημαντικών αλλαγών στη ζωή μας, και να μας παραδώσει κάποια νέα δεδομένα, πάνω στα οποία θα πρέπει να προσαρμοστούμε με όχι άνετο τρόπο. Θετικά και αρνητικά στοιχεία συμπορεύονται για να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, που θα κάνει τις φετινές μας διακοπές, ιδιαίτερα «καυτές»!
Θα μπορούσαμε με μια λέξη να χαρακτηρίσουμε τα γεγονότα σαν ιδιαίτερα αινιγματικά, καθώς οι ευκαιρίες που θα μας δοθούν θα μας παρουσιαστούν σαν μια αναγκαία λύση μέσα από τις πιέσεις και κάποια «πρέπει» μας που θα πρέπει να εξυπηρετήσουμε.

Επίσης, τα αποτελέσματα κάποιων ενεργειών μας θα έρθουν σαν μια καρμική ανταπόδοση πιθανών λαθών που έχουμε διαπράξει τον προηγούμενο κυρίως μήνα. Και αυτό γιατί, είναι πολύ πιθανόν, κάποιοι να έχουν κάνει κατάχρηση τότε, ορισμένων δυνατοτήτων τους και να έχουν παρασυρθεί σε απαιτήσεις που ξεπερνούν ηθικές διαχωριστικές γραμμές. Στην αντίθετη περίπτωση, πολλοί θα διαπιστώσουνε ότι κάποιες ταλαιπωρίες και εμπόδια που χρειάστηκε να διαχειριστούν πρόσφατα, θα αποβούν τελικά σε όφελός τους και θα τους χαρίσουν μια ευκαιρία που θα αποτελέσει τη σωσίβια λέμβο στα δύσκολα χρόνια που ακολουθούν. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι βρισκόμαστε στην καρδιά μιας περιόδου εκλείψεων, με την τελευταία να πραγματοποιείται στο ζώδιο του Λέοντα στις 6 Αυγούστου. Αυτό το 1ο δεκαήμερο του μήνα, δείχνει και το πιο δύσκολο, όσον αφορά την προώθηση ενεργειών μας, που φαίνεται να βρίσκουν ένα αξεπέραστο εμπόδιο στις 10 του μήνα. Προφανώς θα πρέπει να φανούμε πολύ προσεκτικοί στις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε, τουλάχιστον μέχρι τις 25 Αυγούστου, καθώς υπάρχουν πολλά παραπλανητικά στοιχεία που εύκολα μπορεί να μας παρασύρουν σε λάθη.

Ανώνυμος είπε...

Έπεσε από τη σκηνή ο τραγουδιστής των Aerosmith

Ο τραγουδιστής των Aerosmith, Στίβεν Τάιλερ, εισήχθη σε νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, το λαιμό και τον ώμο όταν έπεσε από τη σκηνή στη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος στη Νότια Ντακότα των ΗΠΑ.

Ο 61χρονος τραγουδιστής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο αλλά δεν έγινε άμεσα γνωστό σε τι κατάσταση βρίσκεται.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των διοργανωτών της συναυλίας, Μάικλ Σάνμπορν, γιατρός που τον είδε αμέσως μετά το ατύχημα δήλωσε ότι οι ζωτικές ενδείξεις του ήταν σταθερές.

Ανώνυμος είπε...

TSOKKOS HOTELS is creating new prospects and meets the requirements of its customer for unforgettable holidays in Cyprus.

The development of new 4 and 5 star hotel units at Ayia Napa, Protaras, Limassol and Paphos.

TSOKKOS HOTELS will be providing a wider variety of choices to its customers.
With more than 20 years of experience
in the hotel sector, its dynamism,
financial strength and good name the giant that is TSOKKOS HOTELS unique in the hotel industry.

Ανώνυμος είπε...

Βρε δε ντρεπόμαστε λέω γώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. Η <> ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ, ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ. ΟΠΩΣ,ΛΟΙΠΟΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΛΑΧΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, ΟΜΩΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ,ΒΕΒΑΙΑ, ΤΊ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΜΑΚΕΔΟΝΑ. ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ή ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ;
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΛΛΟ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΛΟΙΠΟΝ, ΚΑΝΕΝΑ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΑ, ΜΟΝΟ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΥΣ <> ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΚΩΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΟΥ
Σ ΗΛΗΘΙΟΥΣ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥΡΓΕΛΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ!!!
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ -ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΡΗΤΕΣ,ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ,ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣΚ.Λ.Π.- ΠΟΛΛΕΣ:
Α. ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ
Β. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ
Γ. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ (ΦΙΛΛΙΠΟΣ-ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΥ-,ΑΛΕΞΑΝΔΟΣ-ΑΛΕΞ,απωθεί,ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ)
Δ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛ. ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.
Ε. Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ-ΣΤΟΝ ΗΡΟΔΟΤΟ ΝΟΜΙΖΩ-: <>, ΟΧΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΛΑΚΕΔΕΜΟΝΙΩΝ
ΣΤ. Η ΠΕΠΟΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Μ. ΑΛ. ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ - ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΕΛΕΟΣ!!! Η ΚΑΦΡΙΛΑ ΕΧΕΙ ΚΙ ΟΡΙΑ!!!-

ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ: ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΓΔΜήτες ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ(ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ) Ή (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΝΟΤΙΟΣΛΑΒΙΤΕΣ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΕ ΟΥΤ' Η ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ Η ΙΝΔΟΕΥΡΩΠΑΙΑ)ΣΕΡΒΟΙ, ΑΛΒΑΝΟΙ, ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ;

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΔΥΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΓΟΒΥΘΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΩΒ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΥΣ (ΑΠ' ΤΟ ΝΤΑΧΑΟΥ) <> ΜΑΣ.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΣ ΡΙΞΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΣΤΑ <> ΚΑΙ ΣΤΑ <> ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!!!! ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΝ ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΑ ΕΘΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ ΑΛΛΟ.

ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!! ΒΛΕΠΩ ΤΟ WRERITING HISTORY ΤΟ ΕΧΕΤΕ UNDER CONTROL.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΚΑΘΟΛΟΥ....
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΑ ΚΡΗΤΙΡΙΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ''ΟΜΑΔΕΣ'' ΑΝΘΡΩΠΩΝ ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΒΑΑΛΑΔΕΣ ΤΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ [ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ ] ....ΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΖΕΙ ΛΟΓΟ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ [ΠΑΡΟΤΙ ΟΙ ΒΑΑΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΓΡΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ]...ΣΕΒΑΣΤΟΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ..ΑΛΛΑ ΑΛΛΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΟΧΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ...ΠΧ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΒΛΑΧΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΙΠΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ....ΠΑΡΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΙΔΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ [ΟΙ ΒΛΑΧΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821 ΒΛΕΠΕ ΜΟΣΧΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟ 1724ΗΔΗ ].....KAI ΠΑΡΟΤΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΜΕ ΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ....ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ''ΟΜΑΔΩΝ'' ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΕ ''ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ'' ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ [ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ] ....
ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙΣΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΜΙΛΙΟΤΑΝΕ....ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ''ΑΛΒΑΝΙΑ''...ΚΑΘΟΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ''ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΥΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ Α. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΝΤΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ,ΚΑΙΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ;;;...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΕ;;..ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ...ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΒΑΝΙΑΣ...ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ [ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ]...
ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΙΚΑΣΤΡΟΥ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΕΞΙΣΟΥ ...ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥΣ [ΩΣ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ] ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ...ΕΝΩ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ [ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ] ΚΑΙΟΧΙ ΔΕΞΙΑ ΕΝΩ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΕΞΙΣΟΥ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ [ ΚΥΡΙΩΣ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ] ....

Ανώνυμος είπε...

Αν καποιος θελει να λεγεται μακεδονας τοτε να δεχτει τις ελληνικες ριζες που εχει εξολοκληρου....αν θελει να λεγεται σλαβομακεδονας ας δεχτει τις ελληνικες του ριζες κατα το ημιση...γιατι ;; μαγιατι οι αρχαιοιμακεδονες ηταν ελληνες..ποιος το λεει;;...τα ιστορικα γεγονοτα..ιδου...
Μακεδόνες, που έλαβαν μέρος εις τους Ολυμπιακούς αγώνες, ήταν οι ακόλουθοι:
• Ο Βασιλέας Αλέξανδρος Α, στην 80η Ολυμπιάδα, το 460 π.Χ. Έτρεξε το Στάδιο και ήλθε δεύτερος με διαφορά στήθους.
• Ο Βασιλέας Αρχέλαος Περδίκας, αγωνίσθηκε στην 93η Ολυμπιάδα, το 408 π.Χ. και κέρδισε στους Δελφούς στο αγώνισμα των τεθρίππων.
• Ο Βασιλέας Φίλιππος Β΄ αναδείχθηκε τρεις φορές Ολυμπιονίκης. Στην 106η Ολυμπιάδα, το 356 π.Χ. έτρεξε με το άλογό του. Στην 107η Ολυμπιάδα, το 352 π.Χ. έτρεξε με τα τέθριππά του. Στην 108η Ολυμπιάδα, το 348 π.Χ., νίκησε στη συνωρίδα.
• Ο Κλίτων νίκησε στο Στάδιο στην 113η Ολυμπιάδα, το 328 π.Χ.
• Ο Δαμασίας ο Αμφιπολίτης έτρεξε το Στάδιο και νίκησε στην 115η Ολυμπιάδα, το 320 π.Χ.
• Ο Λάμπου ο Φιλιππίσιος, αναδείχθηκε νικητής τεθρίππων στην 119η Ολυμπιάδα, το 304 π.Χ.
• Ο Αντίγονος έτρεξε το Στάδιο και νίκησε στην 122η Ολυμπιάδα, το 292 π.Χ. και στην 123η Ολυμπιάδα το 288 π.Χ.
• Ο Σέλευκος έτρεξε το Στάδιο και νίκησε στην 128η Ολυμπιάδα, το 268 π.Χ.
• Στην 128η Ολυμπιάδα, το 268 π.Χ., νίκησε μια γυναίκα από τη Μακεδονία στο αγώνισμα των συρομένων από πώλους αρμάτων (συνωρίδα πώλων). Ο Παυσανίας αναφέρει «νικητές λένε πως αναδείχθηκαν στη συνωρίδα μια γυναίκα Βελεστίχη από την παραθαλάσσια Μακεδονία»
ΑΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ....ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ ...και οχι απλα ''μυθικη'' ελληνικη καταγωγη μονο του βασιλικου οικου οπως λενε οι κατα τοπουσ προπαγανδιστες...επισης τα ονοματα τους ηταν τελειως ελληνικα και συναντιοντε σε ολον τον αλλο ελλαδικο χωρο σχεδον ολα.....
Επιπλέον οι Μακεδόνες φορούσαν ένα χαρακτηριστικό καπέλο, την "καυσία" (Πολύβιος IV 4,5, Ευστάθιος 1958, Αρριανός Αλεξάνδρου Ανάβασις, VII 22, Στουρζ, Η Μακεδονική Διάλεκτος, 41) που τους ξεχώριζε από τους λοιπούς Έλληνες. Η λέξη "καυσία" προέρχεται από την Ελληνική λέξη για καύση, ζέστη, εξ ου και καύσων. Γι αυτό το λόγο οι Πέρσες τους αποκαλούσαν "yauna takabara" δηλαδη γιουναν, που εννοεί «Έλληνες οι οποίοι φορούν το καπέλο». Το Μακεδονικό καπέλο ήταν πολύ πιο διαφορετικό από τα καπέλα που φορούσαν οι υπόλοιποι Έλληνες στρατιώτες, αλλά οι Πέρσες δεν ξεχώριζαν τους Μακεδόνες, και αυτό γιατί η Μακεδονική ομιλία ήταν επίσης Ελληνική ομιλία (Hammond, Η Μακεδονική Πολιτεία, σελ. 13, J. M. Balcer Ιστορία, 37 [1988] .... ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΙΔΟΙ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΓΙΟΥΝΑΝ...ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΣΙΑΤΙΚΟΙ ΛΑΟΙ .....

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ....ΟΤΙ ΑΦΟΥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο Α ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΩΣ ''ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο ΦΙΛΕΛΛΗΝ'' ΑΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.....
ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...
.Ο όρος φιλέλλην, ο οποίος απεδόθη στο βασιλιά Αλέξανδρο Α΄ TON MAKΕΔΟΝΑ , δεν έχει τη σημερινή σημασία, ώστε να υποτεθεί ότι δεν ήταν Έλλην,
αλλόφυλος. Είχε τη σημασία του φιλογενούς, του ανθρώπου ο οποίος ήταν
κήρυκας της πανελλήνιας ιδέας, του ανθρώπου ο οποίος αγαπούσε όλους τους Έλληνες, σε αντίθεση με τον Έλληνα εκείνον ο οποίος αγαπούσε μόνο την πόλη-κράτος του. -ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ?
Ο Ξενοφών, επίσης, αποκαλεί φιλέλληνα το Σπαρτιάτη βασιλιά, στρατηγό Αγησίλαο:
''Ει γε μην αυ καλόν Έλληνα όντα φιλέλληνα είναι, τίνα τις είδεν άλλον στρατηγόν ή πόλιν ουκ εθέλοντα αιρείν, αλλ΄ είπεν άρα,
Φεύ, Ελλάς, οπότε οι νυν τεθνηκότες ικανοί ήσαν ζώντες νικάν μαχόμενοι πάντας τους βαρβάρους''
Ξενοφωντας, Αγησίλαου, Βιβλιο Ζ΄ εδαφια 4,5)
Ο όρος ''καλόν Έλληνα όντα φιλέλληνα είναι''
σημαίνει ότι, καλός Έλληνας είναι εκείνος που αγαπάει όλη την Ελλάδα και είναι φιλόπατρις και οχι φιλοπολις''
Ο Ξενοφωντας αποκαλει τον Σπαρτιατη στρατηγο Αγησιλαο 'Φιλελλην'. Τι ειναι ο Αγησιλαος ? Αυστραλος ? η '''Μακεδονας-μη Ελληνας'''
Ο Ισοκράτης στον Παναθηναϊκό, ο οποίος εκφωνήθηκε το 339 π.Χ. λέγει για τον όρο φιλέλλην: ''Οίός περ ο λόγος ο διαναγνωσθείς εστιν, εν ώ πεποίηκας τους μεν σούς προγόνους ειρηνικούς και φιλέλληνας και της ισότητος ΚΛΠΚΛΠ
(Ισοκρατης Παναθηναικος εδαφιο 241)
Τι εχουμε εδω ??? Ο ισοκρατης στον λογο του αποκαλει ολους τους Αθηναιους ειρηνικους και Φιλελληνες !!!!!!!! μηπως και οι Αθηναιοι ειναι Αυστραλοι ?
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ...ΤΟ ΨΕΥΤΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΠΕΡΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΟΣ ΑΡΑ ΜΗ ΕΛΛΗΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ......

ΑΠΟΔΕΙΞΑΝΕ ΤΟ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΠΟΔΟ...ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΗΤΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΔΙΧΩΡΙΣΜΟ... ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΑΝΕ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΩΣ ΙΩΝΙΑ [ΠΕΡΟΤΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΝ ΑΠΠΟ ΙΩΝΕΣ ΑΙΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΕΙΣ]...ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Η ΙΩΝΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ''ΕΛΛΑΔΑ'' Η ΟΤΙ ΟΙ ΙΩΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ Η ....ΑΠΛΑ Η ΓΕΩΦΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΩΝΑΣ [ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΙΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΩΡΙΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΟΣΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ] ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟΙΚΙΣΕΙ [ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΠΑΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΟ]...ΟΥΤΕ Η ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ Η Η ΚΕΑ Η Η ΕΥΒΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΟΤΕ ΩΣ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΑΠΟΙΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ....,,ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΑΠΛΑ Η ΛΕΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑΣΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΙΤΑΞΤΕ...ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΑΝΕ ΕΣΑΣ [ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ] ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ...ΙΝΤΕΡΝΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙ....
ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΥΣ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ