Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Το πανεπιστήμιο Calgary του Καναδά, για την καταγωγή των αρχαίων Μακεδόνων.

Μετάφραση από την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου του Calgary :

"Η ακριβής προέλευση των αρχαίων Μακεδόνων είναι μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστη Η εθνικότητα τους αποτελεί πεδίο διαφωνίας, ενώ και η γλώσσα τους δεν είναι επακριβώς γνωστή Φαίνεται, ότι μετακινήθηκαν από τα Βαλκάνια στην βορειοδυτική Ελλάδα, όπου θεωρήθηκαν διαφορετικός λαός από τους γηγενείς Έλληνες Από το 650π. χ. μια φίλη Μακεδόνων (υπό την ηγεσία της οικογένειας των Αργεαδών), εγκαταστάθηκε σε μια πεδιάδα δυτικά της σημερινής Θεσσαλονίκης Τελικά αυτή η φυλή, επέβαλλε την ηγεμονία της στους άλλους Μακεδόνες Στο τέλος του πέμπτου αιώνα, ορισμένα τμήματα της μακεδονικής κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου της βασιλικής οικογένειας, εξελληνίστηκαν υιοθετώντας την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα Ιδρύθηκε στην Πέλλα η νέα πρωτεύουσα της Μακεδονίας, στην οποία κυριαρχούσε η ελληνική αρχιτεκτονική, οι τέχνες ,η ποίηση και η φιλοσοφία Παρόλα αυτά, η εικόνα που είχαν για τους Μακεδόνες οι Έλληνες δεν άλλαξε, και συνέχισαν να τους βλέπουν ως βάρβαρους."

Ολόκληρο το κείμενο στα αγγλικά μπορείτε να το διαβάσετε εδώ http://www.ucalgary.ca/applied_history/tutor/oldwrld/armies/macedon.html

Aυτη η θεωρία είναι η κυρίαρχη σχετικά με τους αρχαίους Μακεδόνες στα ξένα πανεπιστήμια. Υπάρχουν βέβαια και ιστορικοί που πιστεύουν ότι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες, αλλά οι αντίθετες απόψεις είναι πάρα πολλές , και έτσι το ζήτημα της εθνικότητας των μακεδόνων θεωρείται άλυτο και προς διερεύνηση. Ενω λοιπόν παγκοσμίως οι ιστορικοί διαφωνούν και αμφιβάλλουν για την καταγωγή των Μακεδόνων, στην Ελλάδα όλοι είναι σίγουροι οτι οι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Από τους απλούς πολίτες, μέχρι και τα τμήματα ιστορίας των πανεπιστήμιων. Κατά τα άλλα αυτοί που έχουν φάει προπαγάνδα είναι μόνο οι ανιστόρητοι "γυφτοσκοπιανοί"...

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως ντρεπομαι να με αποκαλουν μακεδονα.οι προγονοι μου δηλαδη κατεσφαξαν τους θηβαιους και υπεταξαν τους ελληνες?
οι αθηναιοι δηλαδη βλακες ειταν που μολις εμαθαν οτι πεθανε ο μεγας αλεξανδρος χοροπηδησαν απ την χαρα τους?

filosofos :)

spyros1000 είπε...

σχετικα με το σχολιο σου στο blog μου,σου λεω οτι ο διαλογος ειναι περα ως περα αληθινος.
φυσικα αν δεν πειθεσαι,δεν πειραζει,απλα στο αναφερω..
μπραβο σου ομως που εγραψες επωνυμα,συνηθως οταν μου αφηνουν τετοια σχολια μπαινουν ως ανωνυμοι.
την καλημερα μου.

Ανώνυμος είπε...

3ereis oti kai i proeleusi twn Ellinwn einai kai auti adieukrinisti!

KAI TI ME AUTO???

DEN EINAI ELLHNES???

OLLES OI APODEI3EIS POU EXOUME MAS PI8OUN OTI OI MAKEDONES EITANE MONO ELLHNES!

...AKOMA EINAI!


STO TELOS OLOI APO TON ADAM KAI THN EVA KATAGOMASTAI!

xaxxaxaxxaxax


...ti frouto eisai re Rapti!! Manabi kanonika 8aprepe na se lene!

Ανώνυμος είπε...

Μαλακίες λες Ράπτη. Η αμφισβήτηση έγκειται στο ότι δεν υπάρχουν γραπτά των προϊστορικών Μακεδόνων. Παρόλα αυτά υπάρχουν αμέτρητες αναφορές αρχαίων συγγραφέων που τους εμφανίζουν ως ορεσίβιους Δωριείς της Πίνδου, οπότε σάλτα και γαμήσου και εσύ και η μάνα σου.

Ανώνυμος είπε...

φυσικά και υπάρχουν στοιχεία γραπτά και πριν τον φίλιππο και τον αλέξανδρο. Για ρίξτε μια ματιά στην επιγραφή της Πέλλας: http://en.wikipedia.org/wiki/Pella_curse_tablet. Μην παραπληροφορείς τον κοόσμο. Η κυρίαρχη άποψη στα πανεπηστίμια του κόσμου είναι πως οο αρχαίοι μακεδόνες ήταν έλληνες όπως οι Αθηναίοι ή οι βοιωτοί. Γιά πες μας τι θα πεί Αλέξανδρος κ Φίλιππος στα σκοπιανικά?Είμαι περίεργος να ακούσω..

Ανώνυμος είπε...

Σλάβοι πάντως δεν ήσαν. Η λέξη Σλάβος προέρχεται από το σκλάβος, που δείχνει γιατί ήσαν κατάλληλοι οι πρόγονοί σου. Ακου... Ράπτης και Σλάβος!... Κακομοίρη, Πάμπλο, θα τρίζουν τα κόκαλά σου!

Μιχάλης είπε...

@12 Νοέμβριος 2008 9:51 πμ

Και επειδη δεν ηταν σλαβοι σημαινει οτι ηταν ελληνες? περιεργη λογικη...

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου περίεργη. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι ήταν Έλληνες, και καμία ούτε καν ένδειξη ότι ήταν Σλάβοι. Τι μια υποστηρίζεις ότι ήταν Σλάβοι, την άλλη, μόλις σε στριμώξουν, λες ότι «δεν είπα πως είναι Σλάβοι». Μπερδεύεσαι εύκολα.

Μιχάλης είπε...

ποτε δεν ειπα οτι οι αρχαιοι μακεδονες ειναι σλαβοι. μαλλον εσυ μπερδευεσαι.

Ανώνυμος είπε...

@15 Νοέμβριος 2008 7:17 πμ

Λες όμως ότι δεν ήταν Έλληνες ή ελληνόφωνοι (κόντρα δηλαδή σε όλες τις ιστορικές πηγές) ενώ υποστηρίζεις τις απόψεις των Σκοπιανών ότι η γλώσσα και το έθνος τους είναι Μακεδονικά, επομένως φάσκεις και αντιφάσκεις.

Μιχάλης είπε...

Δεν το λεω εγω οτι δεν ηταν Ελληνες. Το Calgary το λεει. Εσυ νομιζεις οτι αυτοι δεν εχουν μελετησει τις ιστορικες πηγες?

Οσο για τους σκοπιανους,απλα λεω οτι σαν εθνος με το ονομα "Μακεδονες" υπαρχουν τουλαχιστο 150 χρονια. Και με αυτο το ονομα τους αναγνωριζαν ακομη και οι ελληνες. Βλεπε τον εθνολογικο χαρτη του σωτηριαδη. Σε καθε περιπτωση δεν τους συνδεω με τους αρχαιους μακεδονες.

Ανώνυμος είπε...

Kαι επειδή το λέει το Κάλγκαρι τί σημαίνει αυτό;
Είναι θέσφατο.
Το ίδιο το Κάλγκαρι λέει για τους Αργεάδες.
Οι Αργεάδες τί ήταν;
Δεν ήταν Έλληνες;
Και εν πάση περιπτώσει, τί άλμα είναι αυτό;
Επειδή κάποιοι αναφέρουν ότι οι Μακεδόνες ήταν ένα φύλλο αδιευκρίνιστης προέλευσης, που εξελληνίστηκε, με ποιά λογική κάποιοι που μιλούν σλάβικα, τις αρχές του 20ού αιώνα διεκδικούν εκείνοι την πατρότητα του ονόματος.
Ποιά είναι τα ιστορικά εχέγγυα;
Δεν θα έπρεπε να υπάρχουν γραπτές πηγές;
Μιχάλη, άστα, μην το συνεχίζεις, αυτό το έργο δεν παίζει.
Παράτα το.

Μιχάλης είπε...

Δεν είπα οτι κατέχει την απολυτη αλήθεια το Calgary. Αλλα σιγουρα ουτε και τα σχολικα βιβλια ιστοριας που γραφουν για τα 4.000 χρονια 100% ελληνικης μακεδονιας. Ο καθενας κρινει και βγαζει τα συμπερασματα του. Σχετικά με τους αργεαδες. Ο Αλεξανδρος Α της δυναστειας των Αργεαδων ηταν ο πρωτος Μακεδονας που επιχειρησε να συμμετασχει στους Ολυμπιακους. Αν και βασιλιας της Μακεδονιας, οι ελληνες αρχικα δεν του επετρεψαν να συμμετασχει.(Μονο Ελληνες γινονταν δεκτοι..) Για να αποδειξει την Ελληνικοτητα του επικαλεστηκε μια μυθικη καταγωγη απο το Αργος..6 γενιες πισω. Για αυτο ονομαστηκαν Αργεαδες, και δεν σημαινει οτι ηταν Ελληνες.

Οσο για τα αλματα των σλαβομακεδονων, τα ιδια αλματα εκαναν και αρβανιτες,βλαχοι και αλλοι για να δημιουργηθει το νεοελληνικο εθνος.

Οσο για την πατροτητα, δεν υπαρχει. Δεν παιζει copyright. Οποιος γουσταρει μπορει να λεγεται Μακεδονας. Ειτε ελληνας ειτε σλαβος, ειτε οτιδηποτε. Αυτες οι εξυπναδες περι πατροτητας και καπηλειας ονοματων ειναι στα ορια του γελοιου.

Ανώνυμος είπε...

To ότι ο Αλέξανδρος ζήτησε από μόνος του να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν σημαίνει ότι ο ίδιος ένοιωθε Έλληνας;
Για τα άλματα των Αρβανιτών και των Βλάχων, συμφωνώ.
Αυτό όμως τί σημαίνει, ότι θα πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση τέτοιο άλμα;
Επίσης, είναι κατανοητό ότι το άλμα όταν γίνεται προς τα πάνω, έχει πιθανότητες επιτυχίας.
Στην περίπτωση των Βλάχων και των Αρβανιτών, δεν επιβλήθηκε από κάποιο κέντρο. Απλά ο πλούτος και η λάμψη του ελληνικού πολιτισμού λειτούργησε ως συνεκτικός κρίκος.
Στην περίπτωση των Σκοπιανών, οι άνθρωποι επιχειρούν ένα άλμα προς τα πίσω.
Δηλαδή, ενώ υπάρχει πλήρης απουσία γραπτών και άλλων πηγών από τον 4ο αιώνα προ Χριστού μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα για ύπαρξη ξεχωριστής εθνικής μακεδονικής μειονότητας, οι σλαβόφωνοι κάτοικοι της περιοχής επιχειριύν να χτίσουν ένα οικοδόμημα με σαθρά υλικά.
Άσε που υπάρχουν και ξένα κέντρα που το στηρίζουν κάθε φορά.
Μιχάλη, άσχετα με το τί έχεις στο κεφάλι σου, να στηρίζεσαι σε στοιχεία που δικαιολογούν έναν αγώνα.
Μέχρι στιγμής μα λες για το Κάλγκαρι και για πέντε-έξι παραδοχές των αρχών του 20ού αιώνα.
Για το 200 μ.Χ., για το 800 μ.Χ., για το 1700 μ.Χ. έχεις να μας δέιξεις κάποιες πηγές για το μακεδονικό έθνος.
Δηλαδή, 2.000 χρόνια δεν παρήγαγε γραπτό πολιτισμό αυτό το ξεχωριστό μη ελληνικό έθνος;

Ανώνυμος είπε...

RAPTH THN MIA LES ETSI KAI THN ALLH ALLOIOS. MALLON TA EXEIS MPERDEPSEI KAI OTAN SOY FERNOUN EPIXEIRHMATA OI ALLOI TA GYRNAS SAN YALOKATHARISTIRAS.
HTAN OI ARXAIOI MAKEDONES SLAVOI RE THEATRO??
OYTE OI SKOPIANOI DEN TA LENE AYTA
PARAKROYSH EXEIS PATHEI?

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΠΤΗ ΠΟΥΛΑΩ ΕΝΑ OPEL ASTRA- ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ?
Η ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΡΙΝ?

Ανώνυμος είπε...

Σταματίνα Τσιμτσιλή αλά Κούβα!!!!





Στην Σαντορίνη συνεχίζει τις διακοπές της η Σταματίνα Τσιμτσιλή που επέστρεψε από ολιγοήμερες διακοπές στην Κούβα!!! Σίγουρα τις χρειαζόταν αυτές οι διακοπές μετά από μια πολύ δύσκολη τηλεοπτική χρονιά, όπου εκτός από την εκπομπή μαγειρικής που παρουσίαζε, ήταν στο καθημερινό πάνελ της μεσημεριανής εκπομπής ΠΟΛΥ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ και τα απογεύματα κάποιες μέρες ήταν συμπαρουσιάστρια στην εκπομπή του Βασίλη Δρυμούση.

Πολύ βεβαρημένο το πρόγραμμά της και ξεχάσαμε να αναφέρουμε και την ραδιοφωνική της εκπομπή. Ε ..σίγουρα της χρειάζονταν οι διακοπές στην μαγευτική Κούβα. Φωτογραφίες από αυτές τις διακοπές σας παρουσιάζει κατά αποκλειστικότητα η ηλεκτρονική μας εφημερίδα.



Για φέτος το χειμώνα η γλυκιά Σταματίνα θα παρουσιάζει το TVWEEKED αφού η Βάσια Λόη θα μεταφερθεί στην καθημερινή απογευματινή ζώνη του σταθμού και θα πάρει την θέση της Ράνιας Θρασκιά που αποχώρησε από τον σταθμό.

Εμείς επικοινωνήσαμε με την Σταματίνα Τσιμτσιλή που μας είπε ότι στις 18 του μήνα θα ξέρει και η ίδια τι τελικά θα παρουσιάσει του χρόνου , αφού οι εξελίξεις στο alter ήταν ραγδαίες και στις διακοπές της πληροφορήθηκε και αυτή από τα site και τις εφημερίδες για την αλλαγή της Διευθύντριας Ψυχαγωγικού Προγράμματος μετά την φυγή της Ζήνας Κουτσελίνη .



Με την καινούργια του λοιπόν Διευθύντρια Ψυχαγωγικού Προγράμματος Ράνια Ματαφιά ,το κανάλι του Μπουρναζίου στήνει τις καινούργιες εκπομπές του, που θα βγουν στον αέρα αρχές Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τότε και σας αφήνουμε να απολαύσετε τις φωτογραφίες της Σταματίνας από τις διακοπές της στην Κούβα πριν την απολαύσετε ως παρουσιάστρια του νέου προγράμματος του alter τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου.

Ανώνυμος είπε...

Τετάρτη, 22 Οκτώβριος 2008
Στιχομυθία Σκοπιανού και Έλληνα αντιπροσώπου στον ΟΗΕ
Ένα λαμπρό υπόδειγμα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαμογελάσει: Ο λόγος του Έλληνα εκπροσώπου στα ΗΕ.

«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάμασε τον Βουκεφάλα , κατά τον γυρισμό του και περνώντας τον Αξιό και βλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μπάνιο.
Έβγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούμπησε στον βράχο και μπήκε στο νερό.
Όταν βγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.
Τα είχε κλέψει ένας Σλάβος της Μακεδονίας.»

Τότε πετάχτηκε οργισμένος ο Σλαβομακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάβοι δεν ήταν εκεί, τότε.»

Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαμογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, μπορώ να ξεκινήσω την ομιλία μου...»!

Ανώνυμος είπε...

0.09% και -27% σε σχεση με Ευρωεκλογες 2004.

Εκτος αν νομιζουν οι "Τοξοι" οτι εχασαν την ευκαιρια να κανουν καμπανια αμερικανικου τυπου με καθραφτακια για ιθαγενεις.

Γενικα οσο θα μιλανε για μειονοτητες τοσο θα πηγαινουν απο ηττα σε ηττα που εκνευριζουν και τους δολαριουχους του Τοροντο.

Ανώνυμος είπε...

0.09% και -27% σε σχεση με Ευρωεκλογες 2004.

Εκτος αν νομιζουν οι "Τοξοι" οτι εχασαν την ευκαιρια να κανουν καμπανια αμερικανικου τυπου με καθραφτακια για ιθαγενεις.

Γενικα οσο θα μιλανε για μειονοτητες τοσο θα πηγαινουν απο ηττα σε ηττα που εκνευριζουν και τους δολαριουχους του Τοροντο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Σφετερισμός της Μακεδονικής Ιστορίας από το Σκοπιανό Σωματείο της Έδεσσας συνεχίζεται.


Οι σφετεριστές της Μακεδονικής Ιστορίας και Πολιτισμού άνοιξαν ιστότοπο για να διαφημίσουν την προπαγάνδα τους. Χρησιμοποιούν δε για κάλυψη την Ελληνική γλώσσα ώστε να κρύψούν τις πραγματικές τους διαθέσεις με σκοπό την πολιτική κερδοσκοπία όπως ανέλυσα σε προηγούμενο νήμα. Ήδη χρησιμοποιούν Σλαβικές λέξεις για να προσδιορίσουν γεωγραφικά τις Ελληνικές πόλεις της Έδεσσας και Καστοριάς κατά παράβαση αποφάσεων του ΟΗΕ στο πλαίσιο των Συνδιασκέψεων του για την τυποποίη­ση των Γεωγραφικών Ονομάτων στα οποία έχουν υιοθετηθεί ορισμένα ψηφίσματα με σκοπό την διευθέτηση τέτοιων ζητημάτων όπως είναι και τα τοπωνύμια.
Ο λόγος που χρησιμοποιούν Σλαβικά ονόματα για τις Ελληνικές πόλεις είναι προφανής : Να αμφισβητήσουν την εθνική κυριαρχία στην Μακεδονία.
Για την ιστορία το φρυγικής καταγωγής voden το χρησιμοποιούν στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία και το παραφρασμένο από τα Ελληνικά Κοστούρ στην ανορθόγραφη σελίδα "ΝΕΑ-ΔΡΑΣΤΙΡΙΟΤΗΤΕΣ".

Ανώνυμος είπε...

εγω παντως ντρεπομαι να με αποκαλουν μακεδονα.οι προγονοι μου δηλαδη κατεσφαξαν τους θηβαιους και υπεταξαν τους ελληνες?
οι αθηναιοι δηλαδη βλακες ειταν που μολις εμαθαν οτι πεθανε ο μεγας αλεξανδρος χοροπηδησαν απ την χαρα τους?

filosofos :)
ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ....ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΒΡΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΝΤΡΕΠΕΣΕ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΤΣΙ...ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΖΕΣΕ...