Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Παμμακεδονική Ένωση και ο " 'Ορκος" του Μ. Αλεξάνδρου.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Παμμακεδονική Ένωση είναι μια πολύ ισχυρή οργάνωση της Ελληνικής ομογένειας στις Η.Π.Α. Βασική της δραστηριότητα είναι να προπαγανδίζει τις Ελληνικές θέσεις για το όνομα, στην διαμάχη με την Π.Γ.Δ.Μ. Προς αυτή την κατεύθυνση στέλνει επιστολές σε αμερικάνους πολιτικούς και πανεπιστήμια, με θέμα την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, και τα δίκαια της Ελλάδος σχετικά με την χρήση του ονόματος. Μέλη της οργάνωσης έχουν συναντηθεί με τον Μάθιου Νίμιτς, την Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ η πρόεδρος Νίνα Γκατζούλης απασχόλησε για το θέμα το 2008 τον  πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα. Αυτά τα γράφω για να φανεί πόσο μεγάλη δύναμη έχει η  Παμμακεδονική.
          Σερφάροντας στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, έκπληκτος είδα οτι υπάρχει σε περίοπτη θέση, άρθρο για τον "Όρκο" του Μ. Αλεξάνδρου. Ο όρκος αυτός είναι ένα πλαστό κείμενο, στον οποίο υποτίθεται  οτι μιλάει ο Μ. Αλέξανδρος μπροστά στους υπηκόους σε μια πόλης της Ασίας. Μεταξύ άλλων στο κείμενο ο Αλέξανδρος καλεί τους υπηκόους να ζήσουν ειρηνικά, και τους λέει οτι δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους σε Έλληνες και βάρβαρους. Μάλιστα λέει οτι κάθε καλός ξένος  είναι΄Έλληνας, και κάθε κακός Έλληνας χειρότερος από βάρβαρο. Ολόκληρο το πλαστό κείμενο εδώ. Τον όρκο επινόησε ο πεζογράφος Χρήστος Ζαλακώστας , ο οποίος τον ενσωμάτωσε το 1951 σε ένα βιβλίο του με θέμα τον Αλέξανδρο.
       Οι άνθρωποι της Παμμακεδονικής που μάχονται να αποδείξουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, δεν έχουν ενημερωθεί οτι ο Όρκος είναι πλαστός;  Πρέπει να έχουν πολύ θράσος όταν διαλαλούν οτι αγωνίζονται για να μην διαστρεβλώνεται η ιστορία της Μακεδονίας, ενώ οι ίδιοι θεωρούν ιστορικά ντοκουμέντα  αστικούς μύθους που έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια. Προφανώς το Μακεδονεμπορίο στην ομογένεια, δεν τους αφήνει καθόλου χρόνο  να ανοίξουν κανένα βιβλίο ιστορίας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ απολύτως, τέτοια λάθη είναι ανόητα εκ μέρους μας. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον συνέλληνα Μιχάλη.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που με αυτά που γράφετε δικαιώνετε την Ελλάδα.
Ανασύρατε κάτι παλιά μονόστηλα εφημερίδων στα οποία αναφέρει έναν οικισμό στον οποίο οι κάτοικοι δεν θα μιλούσαν πια ΣλαβοΒουλγαρικά όπως τους είχαν επιβάλλει οι κατακτητές.
Οικισμός δεν είναι καν χωριό. 2-3 οικογένειες δηλαδή...Καμια 20αριά άτομα. Και όντως οι Σλαβόφωνοι όπως δείχνετε και εσείς περιοριζόταν σε μερικούς οικισμόυς και χωριουδάκια. Οι κάτοικοι αυτοί για να μην ζουν σαν τους Ζουλού απομωνομένοι αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τη γλώσσα που τους είχαν επιβάλλει οι συμμορίτες τύρρανοι.
Φυσικά επέμειναν μερικοί μισθοφόροι που πληρώνονταν για να λένε οτι είναι...Monkeydonians.
Άτομα απολυταρχικής νοοτροπίας και θαυμαστές του Στάλιν που προχώρησαν σε απαγωγές μικρών παιδιών, δολοφονίες, ληστείες κτλ. Χώρια την τρομοκρατία που ασκούσαν πριν τον εμφύλιο. Τα άτομα αυτά που πήραν ότι τους αξίζει, δηλαδή έζησαν στο παραπέτασμα, πρέπει να πληρώσουν αποζημιώσεις για τα εγκλήματα που έκαναν.
Όσον αφορά το Βάσκο έγραφε σοβαρότατα απο το 2004. Απλώς του πήραν κάποιοι το λογαριασμό, άλλαξαν τους κωδικούς και έγραφαν ότι ήθελαν.
Κλασσικά όλα τα απολυταρχικά καθεστώτα στέλνουν κόσμο στο ψυχιατρείο για...θεραπεία!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

"ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΠΟΥΤΑΝΟΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!"

Έχω την εντύπωση πως ο συγκεκριμένος ανώνυμος εκσπερμάτισε.