Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Βάσκο Γκλιγκόριεβιτς, Ιγκόρ Μαλινόφσκι και βαριά ψυχοφάρμακα...

Ο Βάσκο εμφανιστήκε στο χωρο του ίντερνετ με το πραγματικό του όνομα εδώ και δύο χρόνια. Πιο πριν χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Ιγκόρ Μαλινόφσκι. Αυτό δεν είναι κάτι μυστικό. Όσοι ασχολούνται με το μακεδονικό ζήτημα αρκετά χρόνια, έχουν διαβάσει πολλα παλιότερα άρθρα του Βάσκο ως Ιγκόρ, ειτε σε site είτε σε forum. Για παράδειγμα δείτε τις εξής ιστοσελίδες

Southern Old Serbia-FYROM-History-Sources

Hellenism of the Macedonians

Επίσης υπάρχουν πολλές δημοσιευσεις η αναδημοσιεύσεις των κειμένων του σε forum

http://www.macedoniaontheweb.com/forum/free-speech-macedonia-forum/805-fyromians-faq-version-1-0-igor-malinovski.html

http://groups.google.gr/group/alt.culture.macedonia-is-greek/browse_thread/thread/4f5f0f9785ea21c8/11022f684fbabfc6?hl=el#11022f684fbabfc6

Όσοι έχουν διαβάσει τα κείμενα του Βάσκο αντιλαμβάνονται οτι πρόκειται για το ίδιο άτομο. Επειδή μπορεί να υπάρχουν και δύσπιστοι δείτε στα παρακάτω screenshots, οτι ο Βάσκο χρησιμοποιεί το username "srbolog" στο youtube, όπως και στο forum ezboard παλιότερα ως Ιγκόρ.
http://img41.imageshack.us/img41/9052/87373745.png

http://img136.imageshack.us/img136/4713/78421528.png

H ουσία είναι οτι ο Βάσκο ως Ιγκόρ, εκτός απο ιστορικά θέματα συνήθιζε να ασχολείται και με... ψυχοφάρμακα. Για παράδειγμα δειτε στα google groups. Ενω στις 8/10/2004 ασχολείται με τους Σέρβους της ΠΓΔΜ και την ελληνικότητα των μακεδόνων, στις 21/10/2004 και στις 5/3/2005 αφηνει μηνύματα πώλησης ψυχοφαρμάκων!

http://groups.google.gr/group/alt.drugs.dealers.playground.bert-hoff/browse_thread/thread/ee1ef975ad515852/37b09c830dc42006?hl=el#37b09c830dc42006

http://groups.google.gr/group/rec.drugs.smart/browse_thread/thread/3cb47fbfb125fb5c/efb6f657dd86512b?hl=el#efb6f657dd86512b

Μάλιστα γράφει οτι στην ΠΓΔΜ τα ψυχοφάρμακα είναι φτηνά και δεν χρειάζονται συνταγή γιατρού, και οτι μπορεί να προμηθεύσει οποιονδήποτε με εχεμύθεια. Έχει και τιμοκαταλόγους... Υπάρχουν δεκάδες λινκ οπού πουλά φάρμακα, απλά ανέφερα αυτά τα δύο ενδεικτικά. Φαίνεται όμως οτι ο Βάσκο δεν πουλούσε απλά φάρμακα, αλλά ήταν και ο ίδιος χρήστης. Στο forum www.drugs-forum.com , αναφέρει την εμπειρία που είχε από υπερβολική δόση alprazolam. Σε άλλο ποστ του ίδιου forum γράφει για το πως ένιωσε μετά από υπερβολική κατανάλωση Zolpidem. εδώ. Σε άλλο δίνει πληροφορίες για το ποσοστο χρήσης ψυχοφαρμάκων στην ΠΓΔΜ. Εδώ. Παρατηρείστε οτι πουλάει ίδιου τύπου φάρμακα με αυτά που καταναλώνει.

Θα μπορούσε να πει κάποιος οτι πιθανόν να γράφει κάποιος άλλος με το ψευδώνυμο του Βάσκο για να τον βλάψει. Το θεωρώ εξαιρετικά απίθανο, γιατί όλα αυτά έγιναν πριν 5 χρόνια. Λίγο δύσκολο να έγραφε κάποιος όλα αυτά για να τον κλείσουν σε ψυχιατρείο μετα απο μια πενταετία. Αφήστε το οτι οι περιγραφές δεν μοιάζουν στημένες, ενώ το οτι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο επαληθεύεται και απο τις διευθύνσεις e-mail που χρησιμοποιούσε.

Οι περιγραφές του είναι σοκαριστικές θα έλεγα, και δείχνουν οτι ο άνθρωπος έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Απο οτι φαίνεται κάποιοι εκμεταλλεύονται την κατάσταση του, και τον πόνο της οικογένειας του για να κερδίσουν πολιτικά ( βλέπε Παπαθεμελής, Βελόπουλος, Γκατζούλης και λοιποί). Κοντά σε αυτούς οι έλληνες μπλόγκερ που γράφουν εδώ και μήνες ότι τους κατέβει για το θέμα, μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων. Αν πάθει κάποια ζημιά ο Βάσκο θα είναι εξ'αιτιας όλων αυτών που δώσαν ανεύθυνα δημοσιότητα στο θέμα, υποτίθεται για να τον σώσουν.

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΥ ποσα ληγμενα πηρες σημερα "ανθελληνικο" σκουλικι?

Akritas είπε...

Γιατί δεν ρωτάς τον ίδιο ?
Στο έχω ξαναπέι και έκανες τον κοκοβιό Μιχάλη.
Σου ξαναβάζω λοιπόν το σχετικό σύνδεσμο...

http://www.macedonian.com.au/forum/showthread.php?t=9479

Εάν δεν τον ρωτήσεις για όλα αυτά ξέρεις αυτό πως λέγεται.....

ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΙΧΑΛΑΚΗ
ΑρχικήΆνοιξε ο ασκός του Αιόλου για βέτο στα Σκόπια.

1 Votes


ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ

Το «κουτί της Πανδώρας» για τη χρήση του βέτο στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ και από άλλες χώρες άνοιξε για την ΠΓΔΜ η μη επίλυση της διαφοράς για το όνομα με την Ελλάδα, λένε πολιτικοί αναλυτές στα Σκόπια, που, εκτιμώντας τα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί και με άλλες γειτονικές χώρες, υποστηρίζουν πως αυτά δεν πρέπει να υποτιμούνται.
Στα Σκόπια έκανε ιδιαίτερη αίσθηση η δήλωση του επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών Μεντούχ Θάτσι που ανήγγειλε πως θα ζητήσει από την αλβανική κυβέρνηση να ασκήσει βέτο στην ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, κάτι που ήρθε λίγες μέρες μετά την απειλή που διατυπώθηκε και από τη Βουλγαρία, με αφορμή την υπόθεση της 23χρονης Μίτροβα.
Η κυβέρνηση προς το παρόν δεν σχολίασε το όλο θέμα, όμως ένα από τα μικρά εθνικιστικά κόμματα το VΜRΟ-Λαϊκό ζήτησε την παρέμβαση του γενικού εισαγγελέα ώστε να ασκήσει δίωξη κατά του Μ. Θάτσι για εσχάτη προδοσία.

Εκτός του Μ. Θάτσι και της Βουλγαρίας σημειώνουν και την πρόσφατη βαρυσήμαντη δήλωση του προέδρου της Σερβίας κ. Τάντιτς ότι στην ΠΓΔΜ εκπαιδεύονται Αλβανοί τρομοκράτες. Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Μίσεβ, συνεργάτη του Ινστιτούτου για τη Δημοκρατία, η χώρα αντιμετωπίζει δύσκολη κατάσταση, καθώς εκτός από το ανοικτό θέμα με την Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση και στο τρίγωνο ΠΓΔΜ-Κοσόβου-Σερβίας, ενώ έκανε λόγο και για πολιτικούς της ΠΓΔΜ που επιδεινώνουν περαιτέρω τις σχέσεις με γειτονικές χώρες.
Εν τω μεταξύ με δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ αναφέρθηκε στα όσα δημοσίευσε το «Εθνος» περί εναλλακτικού σχεδίου της ΠΓΔΜ για προσφυγή στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ώστε να αναγνωριστεί η χώρα με το συνταγματικό της όνομα σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι συνομιλίες με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Μιλόσοσκι πρόκειται απλώς για εικασίες, τις οποίες μάλιστα απέδωσε σε διαρροές της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο όπως είπε να αποσπάσει την προσοχή από εσωτερικές πολιτικές αναταραχές.
Εμείς να σημειώσουμε ότι τις σχετικές πληροφορίες έχουν δημοσιεύσει και σε έγκυρες εφημερίδες των Σκοπίων (π.χ. εφημερίδα «Βρέμιε») επικαλούμενες μάλιστα και κυβερνητικές πηγές

Βαγγέλης είπε...

http://www.facebook.com/topic.php?topic=9974&post=57780&uid=7149853022#/topic.php?uid=7149853022&topic=9974

Ανώνυμος είπε...

Άγνωστοι έκλεψαν και οδήγησαν στα Σκόπια κοπάδι από πρόβατα…
newsblog | Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009 | 10:17
Κοπάδι 150 προβάτων… έκλεψαν(!) άγνωστοι από την Κορώνα του Κιλκίς και το οδηγήσαν στα Σκόπια. Μετά την καταγγελία του κτηνοτρόφου, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα πρόβατα σε περιοχή που βρίσκεται εντός των Σκοπίων, αρκετά χιλιόμετρα από την ελληνο-σκοπιανή μεθόριο. Οι δράστες δεν έχουν εντοπιστεί, ενώ γίνονται οι απαραίτητες συνεννοήσεις, ώστε ο κτηνοτρόφος να μπορέσει να παραλάβει το κοπάδι του…
ΡΑΠΤΗ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ?

Ανώνυμος είπε...

RAPTH THA VALEIS YPOPSIFIOTHTA ME TO OYRANIO TOXO STIS ALLE EKLOGES?
GIA NA ERTHOUME NA AKOYSOYME THN OMILIA SOY ROTAME

Ανώνυμος είπε...

ΞΥΛΟ ΣΤΗ PEUGEOT ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΤΗΟ

από ΠΑΝΟΣ 4:12μμ, Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009
(Τροποποιήθηκε 4:15μμ, Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009)
διεύθυνση: makris 2, τηλέφωνο: 6942407646, e-mail: dalamarinhs_p@hotmail.com
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΛΕΝΕ ΠΑΝΟ Κ EIMAI ΑΠΟ ΦΛΩΡΙΝΑ. TΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟTΙ ΣΗΜΕΡΑ TΟ ΠΡΩΙ ΠΗΓΑ ΣTΙΝ ΑΝTΙΠΡΟΣΩΠΙΑ TΙΣ PEUGEOT ΣTHΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ TΗΝ ΚΥΡΙΟTΗTΑ TΟΥ ΑΥTΟΚΙΝΗTΟΥ ΜΟΥ, Κ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟTΙ TΟΥΣ ΧΡΩΣTΑΩ 900 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ TΡΑΚΑΡΙΣΜΑ ΠΡΙΝ TΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Κ ΟTΙ ΟΛΑ ΑΥTΑ TΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΨΑΧΝΑΝΕ Κ ΔΕΝ ΜΕ ΒΡΙΣΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ TΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΩ!!!. TΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟTΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΧΡΩΣTΑΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΕ ΕΝΑ 2ο ΟTΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΥΡΚΑΣ (ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ) ΜΕ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣTΟ ΞΥΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΕΒΑΣΑ TΟΝ TΟΝΟ TΗΣ ΦΩΝΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΟ ΝΑ ΚΑTΑΛΙΞΟΥΜΕ ΣTΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Κ ΕΝTΕΛΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ TΙΝ ΠΑΡΑΚΡΑTΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ TΩΝ ΠΛΗΡΩΣΩ. ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΧΡΙ TΙΝ TΡΙTΗ ΝΑ ΠΑΡΩ TΙΝ ΚΥΡΙΟTΗTΑ ΓΙΑTΙ TΟ ΑΜΑΞΙ TΟ ΕΧΩ ΠΟΥΛΗΣΕΙ.

ΣΚΟΟΠΙΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΜΟΥΝΟΠΑΝΟ

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Π.Ο. Δυτικής Μακεδονίας


Σε απάντηση ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του Ουράνιου Τόξου, σχετικά με τις εκδηλώσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στην περιοχή της Φλώρινας, έχουμε να δηλώσουμε τα κάτωθι:
Δυστυχώς για εκείνους και ευτυχώς για την Ελλάδα, στην Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή έγινε θεσμός η δυναμική παρουσία των μελών και φίλων του Κινήματός μας, ως άμυνα και αντεπίθεση, σε όλες τις ανθελληνικές ενέργειες, τόσο από ξενοκίνητους ψευτομακεδόνες (Ουράνιο Τόξο), όσο και από διάφορους διεθνιστές συνεργάτες τους (ΣΥΡΙΖΑ).
Τους υπενθυμίζουμε επίσης ότι η «συμμορία» της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στις τελευταίες ευρωεκλογές έλαβε 24.000 ψήφους(πολλαπλάσιους διαφόρων πολυεπιδοτούμενων αριστερίστικων και «μειονοτικών» σχημάτων) και χαίρει της εκτίμησης ακόμη μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Να έχετε υπ’ όψιν σας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, του Ουράνιου Τόξου και λοιποί συνοδοιπόροι, ότι σε οποιαδήποτε παράνομη και ανθελληνική σας ενέργεια θα βρίσκετε μπροστά σας παντού και πάντα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είμαστε πολλοί, γινόμαστε περισσότεροι και πάντα, ακόμη και μόνοι, θα είμαστε αρκετοί για να έχετε τον φόβο μας σε κάθε σκέψη ανθελληνικής δράσης σας.

Όσον αφορά τα ψεύδη και την συνήθη λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την αντιμετώπιση της συκοφαντίας.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Περιφερειακή Οργάνωση
Δυτικής Μακεδονίας

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 14 Αύγουστος 2009
Τα Σκόπια ανοίγουν και 7ο Προξενείο στην Τουρκία!!!
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σκοπιανού ΥΠΕΞ Μιλόσοσκι , η FYROM ανοίγει και 7ο Προξενείο όπως το ανακοίνωσε σε εκδήλωση στο Προξενείο στην νότια Τουρκική πόλη της Αντάλιας .
Κουράγιο, υπάρχουν αρκετές πόλεις ακόμα.
Αναρτήθηκε από akritas στις 5:51 μμ
Ετικέτες Τουρκία και FYROM

Ανώνυμος είπε...

345 Ακαδημαϊκοί λένε όχι στην Σκοπιανή προπαγάδα και στον σφετερισμό της Ελληνικής Ιστορίας....
σε επιστολή που απεστάλλει στι 18-5-2009 προς τον πρόεδρο Ομπάμα,τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν,τη Χίλαρι Κλίντον, και υπογράφεται από κορυφαίους ακαδημαϊκούς απ΄όλο τον κόσμο και αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων
.Καθηγητές από πανεπιστήμια όπως το Χάρβαρντ,το Πρίνστον,το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης,το Μπέρκλει,αλλά και πολλών ακόμα πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από ΗΠΑ,Γερμανία,Ελβετία,Αυστρία,Ιταλία,Καναδά, με ένα κείμενο που δεν αφήνει αναπάντητο κανένα ερώτημα και αποτελεί την καλύτερη απάντηση στη σκοπιανή προπαγάνδα των τελευταίων 18 χρόνων.
Περισσότερα στο macedonia-evidence.org

Ανώνυμος είπε...

Αφγανοί ‘Παστούν’: Είμαστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων!...
Αφγανοί ‘Παστούν’: 'Οφείλουμε πάρα πολλά στο Μέγα Αλέξανδρο'...
Γράφει ο Γιώργος Εχέδωρος

Η διαχρονική επίδραση του ελληνο-βακτριανού Βασιλείου των ελληνιστικών χρόνων στην Κεντρική Ασία είναι το αντικείμενο ενός ενδιαφέροντος άρθρου του συγγραφέα Αμανουλάχ Γιλζάϊ (Amanullah Ghilzai).
Ο συντάκτης διαπραγματεύεται την παρουσία της ελληνότροπης φυλής Παστούν καθώς και της αρχαίας Ελλάδας στην Κεντρική Ασία, με την ευεργετική και ανεπανάληπτη παρουσία των Ελλήνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την παράδοση που υπάρχει-μετά από δύο χιλιάδες τριακόσια χρόνια– στις σύγχρονες τοπικές κοινωνίες.
Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι δυο χιλιάδων χιλιομέτρων, στην Κεντρική Ασία, εντόπισε ο συγγραφέας, πολλά ελληνικά αλλά και βακτριανά στοιχεία τα οποία διαιωνίστηκαν και έφθασαν μέχρι τις μέρες μας.
«Πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα παρουσιάζουν πως υπό του βασιλιά Κουσάνα των Βακτριανών, είχε υιοθετηθεί το ελληνικό αλφάβητο, επίσημη γλώσσα ήταν η ελληνική, το εμπόριο και η νομοθεσία του Κράτους ήταν στην ελληνική γλώσσα.. Τεκμηρίωση αυτών αποτελούν τα νομισματικά στοιχεία που παρέχουν καθαρές ενδείξεις της χρήσης της ελληνικής γλώσσας στο εμπόριο, στην Κεντρική Ασία και το Ιράν. Μέσα σε όλα αυτά συνυπάρχει η φυλή Παστούν που βιώνει στο σημερινό Αφγανιστάν και τις πακιστανικές επαρχίες που συνορεύουν με αυτό.»
Το ερώτημα του συντάκτη είναι: πως δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ανθρώπων και ποια είναι η ιστορική πορεία της, η εξέλιξή της, η οποία σαφώς η παρουσία της αρχίζει από τα ελληνιστικά χρόνια;

Ανώνυμος είπε...

MΠOZINTAP NTIMITPOΦ
Δίνει 1 εκ. € αν του φέρουν έστω και ένα ιστορικό έγγραφο

Τον περασμένο Νοέμβριο η ενέργεια του Βουλγαρικού Πολιτιστικού Πληροφοριακού Κέντρου στα Σκόπια να παρουσιάσει σε εκδήλωση και να μοιράσει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Τα δέκα ψέματα του Μακεδονισμού» προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ενώ πολλά ΜΜΕ έκαναν λόγο για βουλγαρική προβοκάτσια.

Τα στοιχεία
Συγγραφέας του βιβλίου, στο οποίο φιλοξενούνται άρθρα Βούλγαρων, Σέρβων και άλλων επιστημόνων καθώς και ντοκουμέντα από διάφορες βαλκανικές χώρες, που αμφισβητούν τη λεγόμενη «μακεδονική» ταυτότητα και αρνούνται την ύπαρξη «μακεδονικού έθνους» ως διαφορετικού από το βουλγαρικό, είναι ο σημερινός υπουργός άνευ Χαρτοφυλακίου Μπ. Ντιμιτρόφ. Ο καθηγητής της Ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Κλήμεντος της Οχρίδας στη Σόφια χαρακτηρίζεται από τους Σκοπιανούς ως ο μέγας πολέμιος του «μακεδονισμού» της χώρας τους και είναι αυτός που είχε προσφέρει στους ιστορικούς της ΠΓΔΜ το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ αν του έφερναν έστω ένα έγγραφο που να αποδεικνύει την ύπαρξη μακεδονικού κράτους ή έθνους την περίοδο του Μεσαίωνα.

«Τα ιστορικά στοιχεία μάς λένε ότι το «μακεδονικό έθνος» δημιουργήθηκε τεχνητά από τους κομμουνιστές το 1944. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος που θα μπορούσε να αναχθεί στον Μέγα Αλέξανδρο, όπως ισχυρίζονται οι ιστορικοί της χώρας. Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να αισθάνεται ‘Μακεδόνας’, διότι αυτό είναι δικαίωμα προσωπικής επιλογής, αλλά η Ιστορία μάς λέει κάτι άλλο» δηλώνει ο Μπ. Ντιμιτρόφ.

Κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης ο Μπ. Ντιμιτρόφ τόνισε πως η νέα κυβέρνηση θα φροντίσει για τους Βούλγαρους στην ΠΓΔΜ, ανάμεσα στα άλλα με την εκτύπωση βιβλίων και εφημερίδων, την παροχή υποτροφιών σε φοιτητές κ.ά. Μετά την υπόθεση της Μίτρεβα φέρεται να δήλωσε ότι ένας από τους τρεις λόγους που η Βουλγαρία μπορεί να αποσύρει τη στήριξη της ΠΓΔΜ για ένταξη στην Ε.Ε. είναι η συμπεριφορά της στους Βούλγαρους που κατοικούν σ’ αυτή.

Ανώνυμος είπε...

Ετικέτες Σλαβομακεδόνες αποσχιστές
Τρίτη, 29 Ιούλιος 2008
Ο αριθμός των Σλαβομακεδόνων «πολιτικών» προσφύγων (Deca Begaltsi) σύμφωνα με επίσημη Γιουγκοσλαβική πηγή.
O Καθηγητής Σπύρος Σφέτας στο περιοδικό «Μακεδονικά» [1] της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών μας προσφέρει, μία μεγάλη αποκάλυψη και η οποία αφορά με τις μετακινήσεις πληθυσμών από την ελληνική Μακεδονία την περίοδο 1941-1949 στην Γιουγκοσλαβία.

Η πρωτογενής πηγή που χρησιμοποιεί είναι η έκθεση του γενικού προξενείου της Γιουγκοσλαβίας στη Θεσσαλονίκη με ημερομηνία 15-7-1951 [2] που ανατρέπει τις θέσεις των ιστορικών των Σκοπίων για μαζικές εκτοπίσεις και γενοκτονία.

Σύμφωνα με την έρευνα του προξενείου διακρίνονται γενικά 5 ομάδες μετακινηθέντων ατόμων κατά την περίοδο 1941-1949 και οι οποίες είναι:

1.1941-1944. Κυρίως στο Μοναστήρι εγκαταστάθηκαν σλαβόφωνοι από την Καστοριά, Φλώρινα και Έδεσσα ως βουλγαρόφιλοι. Ένα μέρος μετά την αποχώρηση του βουλγαρικού στρατού από τα Σκόπια αναχώρησε για τη Βουλγαρία, ενώ ένας μικρός αριθμός βουλγαρόφιλων οχρανιτών της Δυτικής Μακεδονίας μετά την αποχώρηση των Γερμανών από τη Βόρειο Ελλάδα κατέφυγε μαζί με τους Γερμανούς στα Σκόπια, όπου και εγκαταστάθηκε.
2.Δεύτερη ομάδα σλαβόφωνων εγκαταστάθηκε στα τέλη του 1944. Πρόκειται κυρίως για τα τάγματα Αριδαίας-Έδεσσας και Φλώρινας-Καστοριάς. Στις αρχές του 1945, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας, ακολούθησε ένα άλλο κύμα Σλαβόφωνων που υπηρετούσαν στον ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ.
3.Η τρίτη ομάδα σλαβόφωνων ήρθε στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία από τη Βουλγαρία στα τέλη του 1946 και τις αρχές του 1947. Επρόκειτο για σλαβόφωνους της Ανατολικής Μακεδονίας που κατά την περίοδο 1941-43 εγκαταστάθηκαν στη Βουλγαρία. Μετά την ανακήρυξη «μακεδόνικου κράτους» και τη βουλγαρο-γιουγκο-σλαβική προσέγγιση εγκαταστάθηκαν στα Σκόπια, εμφανιζόμενοι ως «αγωνιστές για την αυτονομία της Μακεδονίας».
4.Η τέταρτη ομάδα σλαβόφωνων μετέβη στα Σκόπια την περίοδο 1947-48 μετά την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού «λόγω της τρομοκρατίας του μοναρχοφασισμού», αλλά και για να αποφύγουν τη βίαιη στρατολόγηση στο Δημοκρατικό Στρατό. Ένα μέρος επίσης των σλαβόφωνων κατέφυγε σταΣκόπια από τα μέσα του 1948 μέχρι τις αρχές του 1949, όταν το ΚΚΕ δέχτηκε την απόφαση της ΚΟΜΙΝΦΟΡΜ για το γιουγκοσλαβικό.
5.Η πέμπτη και τελευταία ομάδα κατέφυγε μετά την κατάρρευση του Δημοκρατικού Στρατού.

Ο συνολικός αριθμός των σλαβόφωνων στη συντριπτική πλειοψηφία, αλλά και Ελλήνων, που κατέφυγε στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία την περίοδο 1941-1951υπολογίζεται σε 28.595 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των 5.000 ατόμων που το 1946 ήρθαν από τη Βουλγαρία.

Αναλυτικά από το 1941 μέχρι τις αρχές του 1944 κατέφυγαν στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία 500 άτομα, το 1944 4.000, το 1945 5.000, το 1946 8.000, το 1947 6.000, το 1948 3.000, το 1949 2.000, το 1950 80 άτομα και το 1951 15 άτομα. Περίπου 4.000 εγκατέλειψαν τη Γιουγκοσλαβία και μετέβησαν σε άλλες ανατολικές χώρες, αλλά και σε δυτικές (ένας πολύ μικρός αριθμός). Έτσι, το 1951 στη Γιουγκοσλαβία ζούσαν 24.595 άτομα, προερχόμενα από την ελληνική Μακεδονία. 19.000 ζούσαν στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία, σε διάφορες πόλεις, 4.000 στη Σερβία (κυρίως στο Gakovo-Krusevlje), και 1.595 σε άλλες Δημοκρατίες της Γιουγκοσλαβία.

Η προπαγάνδα των Σκοπίων μέσω της ακραίας εθνικιστικής ιδεολογίας του Σλαβομακεδονισμού, κατασκεύασε το ανύπαρκτο «μακεδονικό έθνος», διαστρέβλωσε συστηματικά την ιστορική αλήθεια και έθεσε εδαφικά και μειονοτικά ζητήματα προκαλώντας συνεχείς οχλήσεις στην Ελλάδα. Το κομμουνιστικό καθεστώς των Σκοπίων, αλλά και το μετακομμουνιστικό πολιτικό σύστημα μετά το 1991 ονόμασε αυτή την δυστυχή ομάδα πολιτικών προσφύγων «Μακεδόνες του Αιγαίου» για να θεμελιώσει τις απαράδεκτες διεκδικήσεις του κατά της Ελλάδος.


Σημειώσεις
[1] -τ. ΛΓ΄, Θεσσαλονίκη 2001-2002, 8ο , σελ. η΄+ 425
[2] - Βλ. SMIR, ΡΑ, Grcka, 1951, f-30, d-21,410429, Γενικό Προξενείο της Ομόσπονδης Λαϊκής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας προς Υπουργείο Εξωτερικών, Αρ. Εγγρ. 47, Θεσσαλονίκη 15.7.1951.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΧΩΡΙΣ... ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ


“Τώρα σε όλες τις περιοχές της Γιουγκοσλαβίας”, έγραφε ο Τίτο, “υπάρχουν κομματικές οργανώσεις που συνδέονται με την καθοδήγηση. Μόνο στη Μακεδονία η υπόθεση αυτή δεν έχει τακτοποιηθεί ακόμη, παρότι υπάρχουν τοπικές οργανώσεις, οι οποίες όμως δεν συνδέονται ούτε μεταξύ τους ούτε με την καθοδήγηση της περιοχής. Οι συνθήκες και εκεί είναι πολύ καλές, αλλά δεν υπάρχουν καθοδηγητικά στελέχη από την ίδια τη Μακεδονία. Είναι απαραίτητο το ζήτημα αυτό να λυθεί όσο μπορεί πιο σύντομα”. (2)


Για να ξεπεραστούν όλες αυτές οι δυσκολίες που υπήρχαν στη δράση του Κ.Κ.Γ. σε αυτήν την ανομοιογενή περιοχή, ο Τίτο προσανατολιζόταν από νωρίτερα ακόμη στη δημιουργία Κ.Κ. Μακεδονίας, που ως τμήμα του Κ.Κ.Γ. θα προσπαθούσε να συσπειρώσει κυρίως το σλαβικό στοιχείο της περιοχής στις γραμμές του. Έτσι η 4η Συνδιάσκεψη του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας, που συνήλθε το Δεκέμβριο του 1934 στη Λιουμπλιάνα, αποφάσισε στο πλαίσιο του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας να δημιουργηθούν Κ.Κ. Κροατίας και Κ.Κ. Σλοβενίας και στη συνέχεια Κ.Κ. Μακεδονίας. (3)


Η ίδρυση όμως του χωριστού Κ.Κ. Μακεδονίας θα γίνει εννέα χρόνια αργότερα από τον Τέμπο, το Μάρτιο του 1943. Μία πράξη που στην ουσία απέβλεπε άμεσα στην απόσπαση της πλειοψηφίας του πληθυσμού από την επιρροή της Βουλγαρίας, που στο μεταξύ είχε καταλάβει τα εδάφη της Μακεδονίας του Βαρδάρη, όσο και στη δημιουργία γιουγκοσλαβόφρονου πολιτικού φορέα της αντίστασης στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία για την εδραίωση της γιουγκοσλαβικής κυριαρχίας σε αυτό το χώρο που συνέχιζε να διεκδικεί η Βουλγαρία, υποστηριζόμενη και από την ΕΣΣΔ. Ήδη είχε σημειωθεί η κατάληψη από τη Βουλγαρία με βάση τη συμφωνία της με τη Γερμανία της γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας, στην οποία οι αρχές κατοχής εφάρμοζαν εκτεταμένο σχέδιο εκβουλγαρισμού, ανάλογο με αυτό που είχε επιβληθεί και στην ελληνική ανατολική Μακεδονία. Τα πράγματα για τις βουλγαρικές αρχές κατοχής στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία ήταν, φαίνεται, πολύ πιο απλά απʼ ό,τι στην ελληνική Μακεδονία και η αντίσταση που συνάντησαν ελάχιστη. Σε αυτό συνέβαλαν τόσο η γλώσσα όσο και η συνείδηση του σλαβικού πληθυσμού που κατοικούσε στην περιοχή.


Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την εισβολή των βουλγαρικών στρατευμάτων στην περιοχή των Σκοπίων ολόκληρη η Περιφερειακή Επιτροπή “Μακεδονίας” του Κ.Κ. Γιουγκοσλαβίας, με επικεφαλής το γραμματέα της Μεθόδιο Σάρλο-Σάτοροφ, δήλωσε ότι εγκαταλείπει το Κ.Κ.Γ. και ότι στο εξής ανήκει στο Κ.Κ. Βουλγαρίας. Ο Τίτο, για να αναπληρώσει το κενό που δημιουργήθηκε, προχώρησε στην ίδρυση, τον Αύγουστο του 1941, στη γιουγκοσλαβική Μακεδονία νέας περιφερειακής επιτροπής του Κ.Κ.Γ., με γραμματέα της τον Λαζάρ Κολισέφσκι. Παρʼ όλα αυτά όμως οι κομμουνιστές της περιοχής, στελέχη και μέλη, εξακολουθούσαν να αναγνωρίζουν μόνο την παλιά περιφερειακή επιτροπή και να θεωρούν ότι ανήκουν στο βουλγαρικό και όχι το Γιουγκοσλαβικό Κ.Κ. Και χρειάστηκε κατόπιν αυτού ο Τίτο, το Σεπτέμβριο του 1941, να αποκηρύξει δημόσια τον Σάρλο, ο οποίος δεν ήταν και τυχαίος: Υπήρξε από τα πλέον γνωστά στελέχη της κομμουνιστικής διεθνούς και είχε μεταβεί στην περιοχή των Σκοπίων, για να αναλάβει την καθοδήγηση της Περιφερειακής Επιτροπής “Μακεδονίας” του Κ.Κ.Γ. με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομιντέρν.

Ανώνυμος είπε...

ιστορία του Μακεδόνικου ζητήματος υπάρχουν λευκές σε­λίδες που έμειναν ασυμπλήρωτες για πολλές δεκαετίες εξαι­τίας πολιτικών και άλλων σκοπιμοτήτων ή παρέμειναν άγρα­φες λόγω των ανώμαλων καταστάσεων που ταλάνισαν το ελ­ληνικό κράτος από τις αρχές του αιώνα έως τη μεταπολίτευση.



Οι αφώτιστες όψεις αυτής της ιστορίας ερευνώνται διεξοδικά στο Βιβλίο του Σπύρου Κουζίνόπουλου, όπου εξετάζονται ση­μαντικές πτυχές του προβλήματος, όπως:


•οι πιέσεις που είχε ασκήσει το 1924 η Κομιντέρν στο ΚΚΕ για να το αναγκάσει να υιοθετήσει το πολιτικά καταστρεπτικό σύνθημα της «ανεξάρ­τητης Μακεδονίας»
•ο ρόλος του Κολάροφ στην απόφαση της Κομμουνιστικής Διεθνούς για τη δημιουργία της Βαλκανικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας- το πόσο «Μακεδόνες» ήταν ο Ντίμιταρ Βλάχοφ, ο Βλαντιμίρ Ποπτόμοφ και οι άλλοι μεγα-λοπαράγοντες, που με εντολή του Τίτο δημιούργησαν «εν μια νυκτί» τη Λαϊκή Δημοκρατία «Μακεδονίας», στο πλαίσιο της ομόσπονδης Γιουγκοσλαβίας
•οι σκοποί που επεδίωκε να ε­ξυπηρετήσει ο Τέμπο με τις προσπάθειες του να δημιουργη­θεί το Κοινό Βαλκανικό Στρατηγείο των ανταρτών
•τα μυστικά πρωτόκολλα της συμφωνίας του Μπλεντ, μεταξύ Τίτο και Δημητρόφ
•η στάση του Στάλιν στο Μακεδόνικο ζήτημα
•η δρά­ση του «σλαΒομακεδονικού τάγματος», που υπήρχε στον ΕΛΑΣ,. και η εξώθηση του αρχηγού του, Γκάτσε, σε ανταρσία και φυ­γή προς τα Σκόπια
•οι απώτερες επιδιώξεις του ΣΝΟΦ και του ΝΟΦ
•η πεπονόφλουδα της «πλήρους εθνικής αποκατάστασης του μακεδόνικου λαού», όπως περιλήφθηκε στην απόφαση της 5ης Ολομέλειας του ΚΚΕ, τον Ιανουάριο του 1949
•η στάση των σλαβόφωνων της δυτικής Μακεδονίας και οι προσπάθειες για τον προσεταιρισμό τους.

Ακολουθεί άρθρο της εφημερίδας της "Μακεδονίας"


Σημαντικές πτυχές του Μακεδονικού ζητήματος, ιδιαίτερα της τελευταίας ογδοηκονταετίας, που εξακολουθούν ακόμη να βρίσκονται στην αθέατη πλευρά της σελήνης, παραμένοντας άγνωστες στο πλατύ κοινό, προσπαθεί να φωτίσει μέσα από συγκλονιστικές μαρτυρίες και άγνωστα ντοκουμέντα το βιβλίο του δημοσιογράφου Σπύρου Κουζινόπουλου “Τα παρασκήνια του Μακεδονικού ζητήματος”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Καστανιώτης”.


Η δημιουργία από τον Τίτο, στις 2 Αυγούστου 1944, της “Ομόσπονδης Λαϊκής Δημοκρατίας Μακεδονίας” αποτελούσε, όπως από πολλές πηγές προκύπτει, ακόμη και γιουγκοσλαβικές, μέρος των μεγαλοκρατικών επιδιώξεων του γιουγκοσλάβου ηγέτη για την υλοποίηση του ονείρου του σχετικά με τη σύσταση, υπό την ηγεσία του φυσικά, της “Νοτιοσλαβικής Ομοσπονδίας”, στην οποία θα περιλαμβάνονταν εκτός της Γιουγκοσλαβίας η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Αλβανία.


Από την άλλη πάλι πλευρά αναθερμαινόταν, υπό τις ευλογίες του Στάλιν, το παλιό σχέδιο της Κομιντέρν για την ίδρυση της “Βαλκανικής Ομοσπονδίας”, σχέδιο που τόσο ακριβά το πλήρωσε το ΚΚΕ. Και εκείνη την εποχή, που εξυφαίνονταν όλα αυτά τα σχέδια, ο Τίτο ήταν το αγαπημένο παιδί του πανίσχυρου σοβιετικού ηγέτη και του ΚΚΣΕ. Το τηλεγράφημα του Τίτο προς τον Στάλιν, που βρέθηκε στα αρχεία του Κ.Κ. Βουλγαρίας, όπου ο πρώτος ρωτά “ποιο είναι σήμερα το στήριγμα της Σοβιετικής Ένωσης στην Ευρώπη” και δίνει μόνος του την απάντηση “η Γιουγκοσλαβία” τα λέει όλα. (1)

Ανώνυμος είπε...

Ο Stamko ξεκινάει τον λόγο με την εθνολογική διαμόρφωση των σλαβομακεδόνων της Μακεδονίας….

1....10% σλαυομακεδόνες είτε είναι γκραικομάνη­δες, είτε πρώην οπαδοί τον Κάλτσεφ, είτε μεγάλοι τομαριστές και συμφεροντολόγοι, είτε σήμερα με το μέρος της αντίδρασης. Κατακτητές και μοναρχοφασίστες τους χρησιμοποιούν, ή με τη μορφή τον ένοπλού ενάντιά μας, ή με τη μορφή τον πράχτορα, κατασκόπού, σαμπτοταριστή
2.20% σλαβομακεδόνες αδρανούν, δεν συμμετέχουν ενεργά σε κάθε ανάγκη τον αγώνα μας. Οι παραπάνω είναι όχι μαχητικοί, φοβιτσιάρηδες, αδικαιολόγητα ειρηνόφιλοι, συμφεροντολόγοι, αγαπάνε το δημοκρατικό κίνημα, αγαπάνε το ΝΟΦ και επηρεάζονται από αυτό, δεν είναι χαφιέδες και δεν εντάσσονται ενεργητικά στους σκοπούς της αντίδρασης. Αν λευτερωθούν τα χωριά και οι πόλεις όπου μένουν, θα γίνούν όλοι δικοί μας, μα υπάρχει και κίνδυνος κάτω απ' την επιρροή της πίεσης ένα μέρος απ' αυτούς να πάει με την αντίδραση. Οι παραπάνω αγαπάνε τον Ελληνικό λαό.
3.30% σλ-Μακεδόνες αγαπούν πολύ το κίνημα, το ΝΟΦ, τον Ελληνικό λαό, συμμετέχουν κι εφαρμόζουν στην πράξη κάθε τι πού συνδυάζεται με το συμφέρον τον αγώνα, παίρνουν μέρος και καλή θέση, γύρω απ' τον αγώνα μας, μισούν τους καταχτητές, μιλούν και ανεπιφύλαχτα ακόμα ενάντιά τους και τα όργανα τους. Μα δεν είναι πέρα για πέρα επαναστάτες. Φοβούνται τις μεγάλες δοκιμασίες. Φοβούνται για την τύχη της φαμίλιας τους. Δουλεύουν όλη τη μέρα για να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό αδιέξοδο και να μην πεινάσουν τα παιδιά τους....
4.40% σλ-Μακεδόνες απ' τους οποίους 37% αγρότες (χωρικοί) και 3 % εργάτες είναι η μαχητική πρωτοπορεία μας. Είναι το καλλίτερο μέρος τον λαού μας. Δεν συμμετέχουν μαχητικά όλοι τους στον αγώνα. Μα είναι έτοιμοι να πειθαρχήσουν και εχτελέσονν κάθε τι χωρίς να λογιαράζουν τα επακόλουθα
Ως ιδιαίτερο επίτευγμα ο Κεραμιτζής χαρακτήρισε το γεγονός ότι .....

«κατά 8S% σήμερα ο σλ-Μακεδόνικος λαός έχει ξεχαθαρίσει με την Εθνική τον συνείδηση. Όλοι σι παραπάνω πιστεύουν πως είναι Μακεδόνες (Σλαύοι)»


Απέδωσε στους ακόλουθους παράγοντες τη διστακτικότητα των χωρικών να ενταχθούν μαζικά στο NOF, παρόλο τον η οργάνωση επηρέαζε το 85% των Σλαβοφώνων:....


«Είπαμε παραπάνω πως το ΝΟΦ σήμερα επιδρά κι επηρεάζει κατά 85% Σλ-Μακεδόνες. Επίσης τονίσαμε πως υπάρχει διστατικότητα στη βάση (σ' ένα ποσοστό τον λαού μας) να εντάσσονται στις γραμμές του.»



Πηγές

1-Η Διαμόρφωση της Σλαβομακεδονικής ταυτότητας, Σπυρίδων Σφέτας, Βάνιας, 2003

2-AM-Skopje, Fond 996, Egeska makedonjia vo Graganskata, Vojna 1946/49,24/12, Stamko

Ανώνυμος είπε...

Den prepei na tethei thema apozimiwsewn gia ta eglimata tous? Distixws o kosmos den einai arketa enimerwmenos gi afta. Psaxnontas sto Internet vrika afto: http://www.makedonskatribuna.com/IMRO57.htm
opou perigrafetai i drasi olwn aftwn kai fisika ginetai anafora se epixeiriseis (opws i epixeirisi "Stone Eagle") kata tis opoies to 1st IMRO Volunteer Battalion "Kostour" kai to 2nd IMRO Volunteer Battalion "Lerin" polemisan sto plevro twn SS enantion twn Ellinwn antartwn. Afta ta lene oi idioi oi skopianoi kai metaxi allwn to keimeno periexei kai endiaferonta onomata

Ανώνυμος είπε...

Το Κεντρικό Συμβούλιο του κόμματος εκφράζει τις ευχαριστίες τους στους 4.530 πολίτες που αποφάσισαν να στηρίξουν το Ουράνιο Τόξο σε αυτή τη δύσκολη μάχη που έδωσε. Και θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε πως θα προσπαθήσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.

Επιθυμούμε επίσης να πούμε στο μεγάλο αριθμό των Μακεδόνων που δεν κατορθώσαμε να πείσουμε να μας ψηφίσει, πως θα σταθούμε αυτοκριτικά στην μέχρι τώρα πορεία μας και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας. Ελπίζουμε να συναντηθούμε στο προσεχές μέλλον, στον κοινό αγώνα για τη διατήρηση της μακεδονικής ταυτότητας, του πολιτισμού και της αξιοπρέπειάς μας.

Γκόρε Γκλάβατα
Το Κεντρικό Συμβούλιο του Ουράνιου Τόξου

Ανώνυμος είπε...

0.09% και -27% σε σχεση με Ευρωεκλογες 2004.

Εκτος αν νομιζουν οι "Τοξοι" οτι εχασαν την ευκαιρια να κανουν καμπανια αμερικανικου τυπου με καθραφτακια για ιθαγενεις.

Γενικα οσο θα μιλανε για μειονοτητες τοσο θα πηγαινουν απο ηττα σε ηττα που εκνευριζουν και τους δολαριουχους του Τοροντο.

filosofos είπε...

Ο ΒΑΣΚΟ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΛΗ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΟΥΣΕ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕ ΤΟΝ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ...ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗΝ ΜΑΣΤΟΥΡΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ..ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΟΥΝ ΧΑΖΕΥΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΑΝΙ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝ ΣΗΜΑΙΑ

Niko Steridu είπε...

Mihali is right! I thouth that "Vasco" is a TRUE MAN of HONOR but look at this! SEVERAL YEARS oold post on some Dutch forum for junkies where "Vasco" asks ADVICE HOW TO BE A GOOD DRUG-PUSHER! Mihali, BRVO, file, TELL the truth to these REACTIONARIES. VASCO is only a MANIPULATED PERSON the Hellenic public thought as some kind of "HERO" with a MISFORTUNE OF being only a medication and psychiatric help looking fellow!

NAME: VASCO (!!!) STATE: FYROM(!!!) SUBSTANCE: "ZOLPIDEM" (!) COINCIDENCE? DAMN NOT STRAIGHT!!

http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=67821

Niko Steridu είπε...

Mihali is right! I thouth that "Vasco" is a TRUE MAN of HONOR but look at this! SEVERAL YEARS oold post on some Dutch forum for junkies where "Vasco" asks ADVICE HOW TO BE A GOOD DRUG-PUSHER! Mihali, BRVO, file, TELL the truth to these REACTIONARIES. VASCO is only a MANIPULATED PERSON the Hellenic public thought as some kind of "HERO" with a MISFORTUNE OF being only a medication and psychiatric help looking fellow!

NAME: VASCO (!!!) STATE: FYROM(!!!) SUBSTANCE: "ZOLPIDEM" (!) COINCIDENCE? DAMN NOT STRAIGHT!!

http://www.drugs-forum.com/forum/showthread.php?t=67821

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΠΟΥΤΑΝΟΣΠΕΡΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!