Σάββατο 26 Ιουλίου 2008

Γερμανικός εθνολογικός χάρτης του 1918, καταγράφει την ύπαρξη Μακεδονικού έθνους.


Ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα της ελληνικής εθνικιστικής προπαγάνδας, είναι οτι το Μακεδονικό έθνος είναι κατασκεύασμα του Τίτο. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, είναι πεπεισμένη οτι κάτι τέτοιο ισχύει. Μάλιστα αποδίδουν την κίνηση αυτή του Τίτο, στις επεκτατικές του βλέψεις προς την ελληνική Μακεδονία. Φυσικά υπάρχουν άπειρα ντοκουμέντα που διαψεύδουν αυτόν τον γελοίο μύθο. Σε γερμανικό εθνολογικό χάρτη του 1918, πολλά χρόνια δηλαδή πριν την άνοδο του Τίτο στην εξουσία,καταγράφεται η ύπαρξη Μακεδονικού έθνους. Στο παρακάτω λινκ, μπορείτε να δείτε ολόκληρο το χάρτη σε υψηλή ανάλυση. http://img292.imageshack.us/img292/5804/vlkerundsprachenkartedelm9.jpg

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ESY RE MALAKARE RAPTH DEN YPOFERESAI PIA

Ανώνυμος είπε...

PARE TON FILOSOFO KAI PHGAINETE PAREA STA SKOPIA NA VREITE AGAPHTIKOYS

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΕΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΠΟΥ ΕΤΥΧΔΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
ΡΕ ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΤΣΑΡΟΥΧΗΣ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕ ΕΣΕΝΑ ΡΑΠΤΗ

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΠΤΗ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ
ΚΑΙ ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΠΤΗ ΕΙΣΑΙ Η ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Ανώνυμος είπε...

και βρισκόμαστε στην καρδιά του Αυγούστου, ας υιοθετήσουμε ένα στυλ που είναι άκρως καλοκαιρινό, φρουτένιο στην όψη και πολύχρωμο. Αντλώντας έμπνευση από ένα λαχταριστό, ζουμερό φρούτο, το καρπούζι, και από φωτογραφίσεις μοντέλων που έχουν γίνει κατά καιρούς με σχετικό concept, μπορούμε να συνθέσουμε στο πρόσωπό μας ένα πολύ τολμηρό αλλά ελκυστικό make-up. Τα βασικά χρώματά μας είναι οι δύο αποχρώσεις του πράσινου που προκύπτουν από τις ραβδώσεις του φλοιού και η μία κοκκινωπή που προκύπτει από τη σάρκα του καρπουζιού.

Ανώνυμος είπε...

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ - FC ΜΟΣΧΑΣ
Ρώσικο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου (Ζ)

Duration: 120' ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ Ποδόσφαιρο





Η Σπαρτάκ Μόσχας (2η-33β) αντιμετωπίζει την FC Μόσχας (4η-30β) για την 18η αγωνιστική του ρώσικου πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι νίκησαν εκτός έδρας τη Σπαρτάκ Νάλτσικ ενώ οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν από τη Ρουμπίν Καζάν

Ανώνυμος είπε...

Τα παγόβουνα στον Βόρειο Πόλο λιώνουν ταχύτερα απ' ό,τι είχαν προβλέψει οι επιστήμονες, τα παιδιά στις αρκτικές θάλασσες του βορειοδυτικού Καναδά μπορούν πλέον να κολυμπάνε άφοβα στα νερά που κάποτε καλύπτονταν από πάγους, πάνω από 2.000 καλοντυμένοι κύριοι συναντήθηκαν στη Βόννη για το περιβάλλον.

Ανώνυμος είπε...

Τα συχνά γεύματα κάνουν καλό


Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η υγεία τους επηρεάζεται από το τι τρώνε. Τώρα όμως οι επιστήμονες έδειξαν... ότι έχει σημασία και το πόσο συχνά τρώμε. Οι άνθρωποι που τρώνε αραιά και ακανόνιστα, αντιμετωπίζουν μεγαλύτερους κινδύνους, ειδικά από το λεγόμενο «μεταβολικό σύνδρομο», σύμφωνα με μελέτη που έκανε το σουηδικό ιατρικό πανεπιστημιακό ινστιτούτο Καρολίνσκα, με επικεφαλής την καθηγήτρια Mai-Lis Hellenius.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι μια κατάσταση όπου πολλαπλοί παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακής νόσου και διαβήτη συσσωρεύονται στο ίδιο άτομο. Το σύνδρομο εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως παχυσαρκία (κυρίως στην κοιλιά), υπέρταση, υπερλιπιδαιμία (αυξημένη χοληστερίνη) και αυξημένο ζάχαρο.

Οι Σουηδοί επιστήμονες, μελετώντας 4.000 άτομα περίπου 60 ετών, έδειξαν, για πρώτη φορά, ότι η συχνότητα των γευμάτων, ανεξάρτητα από το περιεχόμενό τους, επηρεάζει τις πιθανότητες εμφάνισης του μεταβολικού συνδρόμου. Όσο πιο ακανόνιστα είναι τα γεύματα, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος για την υγεία. Όσοι δήλωσαν ότι σπάνια έτρωγαν κανονικό πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, είχαν κατά μέσο όρο παχύτερη μέση, περισσότερα λιπίδια στο αίμα και μεγαλύτερη τάση για ζάχαρο από όσους έτρωγαν κανονικά. Το συμπέρασμα: Πέρα από την όποια δίαιτά σας, τρώτε με ρυθμό!

Ανώνυμος είπε...

Όλοι επιθυμούμε ένα αδύνατο και καλαίσθητο σώμα.

Τρεις όμως στους τέσσερις από εμάς, είμαστε υπέρβαροι.

Η προσπάθεια που αφιερώνουμε στην απώλεια βάρους είναι τεράστια.

Ένα 35% του πληθυσμού προσπαθεί να χάσει βάρος ανά πάσα στιγμή.

Πενήντα ή εκατό χρόνια πριν η πλειοψηφία του πληθυσμού ήταν αδύνατοι και μόνο οι οικονομικά εύποροι ήταν υπέρβαροι.

Σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Πρόκειται για μια επιδημία που δεν οφείλεται στην έλλειψη εγκράτειας αλλά στην πλήρη απομάκρυνση από το φυσικό τρόπο ζωής και διατροφής.

Η απομάκρυνση από το φυσιολογικό έχει αντίκτυπο στην εμφάνιση μας, στην υγεία μας και στη διάθεση μας.

Οι συνήθεις προσεγγίσεις επικεντρώνονται στην ποσότητα των θερμίδων που προσλαμβάνουμε.

Αυτό είναι μια πολύ περιορισμένη ματιά του προβλήματος. Η προσπάθεια που απαιτείται είναι τεράστια και τα αποτελέσματα είναι φτωχά ή προσωρινά.


•Θερμιδικές δίαιτες

•Χημικές δίαιτες
•Πρωτεϊνικές δίαιτες
Είτε μας επιβάλλουν να αντέξουμε μεγάλες στερήσεις, χωρίς όμως να διαχειρίζονται το έντονο αίσθημα της πείνας είτε προκαλούν σοβαρές ελλείψεις στο σώμα μας βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία μας.

Το ανθρώπινο σώμα φτιάχτηκε ώστε να τρώει τροφές με λίγες θερμίδες, τροφές όμως που είχαν υψηλή θρεπτική αξία. Παράλληλα έπρεπε να καταβάλλει σημαντική σωματική προσπάθεια για την ανεύρεση και συλλογή της τροφή του.

Ο σημερινός τρόπος ζωής, μας προσφέρει τροφές πλούσιες σε θερμίδες, με χαμηλή όμως θρεπτική αξία έχοντας μειώσει στο ελάχιστο τη σωματική προσπάθεια.

Αν συμπεριλάβουμε στη παραπάνω εικόνα το βομβαρδισμό που δέχεται ο άνθρωπος από ένα πλήρως διαταραγμένο περιβάλλον η σημερινή σκηνή είναι απόλυτα δικαιολογημένη

Ανώνυμος είπε...

Επεισόδια στην Τραπεζούντα

Η πομπή ήταν εντυπωσιακή, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Περίπου τρεις χιλιάδες πιστοί, που έφτασαν στον Πόντο με κάθε μέσο- αεροπλάνα, καράβια, λεωφορεία- από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και την Ελλάδα, συνόδευσαν χθες, ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, για δεύτερη συνεχή χρονιά, την εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο ομώνυμο μοναστήρι- θρύλο του ποντιακού ελληνισμού, στην Τουρκία.

Το φετινό προσκύνημα, όπως κι άλλα δύο τα προηγούμενα χρόνια- πρόπερσι και πέρσι, όταν η εικόνα, πιστό αντίγραφο εκείνης που φυλάσσεται στην Παναγιά τη Σουμελά, στο Βέρμιο, επέστρεψε στο μοναστήρι του Πόντου για πρώτη φορά έπειτα από έναν αιώνα- διοργάνωσε και χρηματοδότησε ο συντονιστής της Ε’ Περιφέρειας του ΣΑΕ και βουλευτής της κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ιβάν Σαββίδης.

Η φετινή, ωστόσο, διαδρομή, προς την άλλοτε αυτή ακμάζουσα εστία του ορθόδοξου ποντιακού στοιχείου της περιοχής ήταν κάποιες στιγμές δυσκολότερη απ’ ό,τι πέρσι, όχι μόνο λόγω του ανηφορικού μονοπατιού των τριών χιλιομέτρων που πρέπει να διανύσει κάποιος για να βρεθεί στο μοναστήρι, αλλά και εξαιτίας κάποιων εντάσεων. Όπως αυτή που σημειώθηκε προς στιγμήν, όταν η διευθύντρια του μουσείου της Παναγίας Σουμελά (μ’ αυτόν το χαρακτήρα λειτουργεί σήμερα η Μονή), Νιλγκούν Γιλμαζέρ, παρενέβη για να αποτρέψει την τέλεση παράκλησης σε χώρο έξω από τη μονή.

Οι.

Ανώνυμος είπε...

μουσικοσυνθετη παναγιωτη βηχο υμνησε ο/η persona στις 15:25
5 θαυμαζω τον βηχο και θελω να σχολιασω:
Ανώνυμος είπε...
kala re file

mas kleveis to copyright

to anevazoume sto indy to vazeis k edw

ahahah den peirazei omws xalali sou grafei..

ksereporter

25 Ιανουάριος 2009 8:16 μμ
Ανώνυμος είπε...
Ώστε τέτοια σήριαλ βλέπατε μικροί κύριοι και τσουρουφλίστηκαν τα εγκεφαλικα σας κύτταρα... χαλάλι όμως!


---τι απέγινε ο Στέργιος Βήχος;

26 Ιανουάριος 2009 1:48 πμ
Ανώνυμος είπε...
mpike stin steni gia diakinisi narkwtikwn ton katedwse o mpatsos profanws k ekeinos syggenis tou gnwstou panagiwti vixou

29 Ιανουάριος 2009 3:03 μμ
Ανώνυμος είπε...
Με τις περσόνες μου στα φόρουμ

σε πόλεις κάμπους και χωριά

στο Βήχο μας ανοίγω δρόμο

του στρώνω βάγια και περνά



Εμπρός Που Βου Που Βου Που Βου για τις περσόνες

το δίκιο και τη λευτεριά

Μέσα στον φόρουμ την κοιλάδα

Πέτα πολέμα με καρδιά

ω Που Βου


Ενα τραγούδι ειν' η ζωή σου

όταν στα φόρουμ πολεμάς

κι αντιλαλούνε τη φωνή σου

οι περσόνες που κουβαλάς



Με χίλια ονόματα μια χάρη

Βάσω Μαρία η Μυρτώ

Αναστασία, Μαρία Πέτρου

πάντα είν' ο ίδιος παλαβός.



Εμπρός Που Βου Που Βου Που Βου για τις περσόνες

το δίκιο και τη λευτεριά

Μέσα στον φόρουμ την κοιλάδα

Πέτα πολέμα με καρδιά

ω Που Βου

Παντού ο Τρότσκι μ' έχει στείλει

φρουρό μαζί κι εκδικητή

κι απ' την ζωή μου θ' ανατείλει

καινούργια εικονική ζωή



Εμπρός Που Βου Που Βου Που Βου για τις περσόνες

το δίκιο και τη λευτεριά

Μέσα στον φόρουμ την κοιλάδα

Πέτα πολέμα με καρδιά

ω Που Βου



Μουσική

http://www.youtube.com/watch?v=e342fGhr9Pk

ΠΗΧΟΣ ΒΑΝΟΣ

27 Φεβρουάριος 2009 5:32 μμ
Ανώνυμος είπε...
κανε συναυλια στην μυκονο βηχο

Ανώνυμος είπε...

Με την κατάκτηση της ασπίδας της ΚΟΠ , η ομάδα μας έφτασε στους 50 τίτλους στις εγχώριες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις. Είναι το δεύτερο συνεχόμενο Σούπερ-Καπ και ο πρώτος τίτλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Άν και βρεθήκαμε μόλις στο 5' πίσω στο σκόρ , καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι κάνοντας την ολική ανατροπή. Η ομάδα μας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 11΄ χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για ισοφάριση, όταν η κεφαλιά του Μοράις κατέληξε στο δοκάρι. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου το παιχνίδι συνεχίστηκε σε ήρεμους ρυθμούς, χωρίς να υπάρξουν κραυγαλέες ευκαιρίες, παρά την προσπάθεια των δύο ομάδων. Στην επανάληψη η ομάδα μας πίεσε περισσότερο, καθώς...


Προβολή Ολόκληρου του Άρθρου

Ανώνυμος είπε...

Το SLAWEN (Σλάβοι) δεν το είδες εσυ ρε μαλάκα που λες οτι ο χάρτης αποδεικνύει την ύπαρξη Μακεδονικού έθνους?

ΣΛΑΒΟΥΣ σας χαρακτηρίζει ο χάρτης ρε ΚΩΛΟσκοπιανε.