Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Η απαντηση της Ε.Ε. για το θέμα του Vasko Gligorijevic.

Πριν μερικούς μήνες, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερώτηση στην Ευρωβουλή, σχετικά με τον εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική του σερβικής καταγωγής πολίτη της ΠΓΔΜ Vasko Gligorijevic. Το θέμα ανακινήθηκε απο έλληνες μπλόγκερ, διαδικτυακούς φίλους του Βάσκο, οι οποίοι ισχυρίζονται οτι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ τον έκλεισε σε ψυχιατρείο επειδή οι απόψεις του για θέματα ιστορίας, έρχονται σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή της χώρας. Ο ίδιος ο Βάσκο ισχυρίζεται οτι το φασιστικό καθεστώς της ΠΓΔΜ τον έκλεισε σε ψυχιατρείο για να τον φιμώσει. Το θέμα πήρε μεγάλες διαστάσεις, και μια αποστολή τριάντα ατόμων, ελλήνων μπλόγκερ και μελών του ΠΑ.Μ.ΜΕ πήγαν στα Σκόπια για να βγάλουν τον Βάσκο απο το ψυχιατρείο. Παράλληλα στην ελληνική μπλογκόσφαιρα όλοι μιλούν για φασιστικές μεθόδους και σύγχρονα γκούλανγκ στην ΠΓΔΜ. Παρόλα αυτά η απάντηση της Ευρωπαικής επιτροπής μάλλον διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς.

"Απάντηση του κ. Rehn εξ ονόματος της Επιτροπής

Η Επιτροπή είναι ενήμερη για την κατάσταση που αφορά τον κ. Vasko Gligorijevic
(ή Vasko Gligorov), πολίτη της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Πάντως, η Επιτροπή δεν έχει καμία ένδειξη που θα μπορούσε να αποτελέσει στοιχείο για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη συγκεκριμένη αυτή περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχε η Επιτροπή μέσω της αντιπροσωπείας της στα Σκόπια, η μεταχείριση του κ. Gligorijevic στο νοσοκομείο του Bardovci δεν συνδέεται με τις πολιτικές του απόψεις ή την ελευθερία έκφρασης."

http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=E-2009-0835&language=EL

Με άλλα λόγια η Ευρωπαική Επιτροπη λέει οτι ο Βάσκο όντως χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Να σημειωθεί επίσης οτι την είδηση για παράνομο εγκλεισμό
σε ψυχιατρείο δεν έχει μεταδόσει κανένα διεθνές δίκτυο ενημέρωσης. Οι μόνοι που το επιβεβαιώνουν ειναι έλληνες μπλόγκερ που ανήκουν στον "πατριωτικό" χώρο. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα λεπτό και η εξαγωγή συμπερασμάτων δύσκολη. Σε κάθε περίπτωση ελπίζω οτι όλοι αυτοί που έδωσαν δημοσιότητα στο θέμα έχουν συναίσθηση του τι κάνουν, και δεν παίζουν με την ψυχική υγεία του Βάσκο.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΠΑ ΡΕ ΡΑΠΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ, ΘΕΛΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ? ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ...."στρατο σας" ΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ
ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΛΙΟΣΙΧΑΜΑ.
ΕΦΕΔΡΟΙ Κ/Δ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΒΛΑΚΑΜε πρόφαση την φυλακισμένη Μίτροβα

και την προκλητικότητα των Σκοπίων

Μαθήματα συμπεριφοράς φαίνεται πως δίνουν οι Βούλγαροι προς την Ελληνική κυβέρνηση. Μαθήματα που έχουν σχέση με προκλήσεις και απαντητικές στάσεις και όχι απαραίτητα «σκληρές απαντήσεις».
Το θέμα έχει να κάνει με την απόφαση της Βουλγαρίας να μετακινήσει στρατεύματα προς την πλευρά των Σκοπίων, μετά από την συνεχόμενη αλυτρωτική στάση που επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ προς την Βουλγαρία. Λιθαράκι, αλλά σημαντικότατο προς την απόφαση αυτή της Σόφιας, είναι και η συνέχιση της κράτησης της Βουλγάρας ακτιβίστριας (περίπτωση Βάσκο Γκλιγκορίεβιτς) η οποία φυλακίστηκε λόγω του «αντιμακεδονισμού» της.
Η ανοχή της Σόφιας όμως, αποδεικνύεται πως δεν είναι όπως της Αθήνας, η οποία ανέχεται προκλήσεις και συνεχείς «ύβρεις» που εκπορεύονται από τα Σκόπια και ιδιαίτερα από την πολιτική στάση του Γκρούεφσκι και της παρέας του που δεν χάνει ευκαιρία να χλευάσει και να μειώσει τον Ελληνισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται μέσα από την Ελληνική ιστορία και τα ιδεώδη του Ελληνισμού.

Ανώνυμος είπε...

¨ΜΕΡΟΣ Β ΒΛΑΚΑ ΡΑΠΤΗ
Ο νέος πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, μη ανεχόμενος τους εμπαιγμούς και την γενικότερη προκλητική στάση του Γκρούεφσκι, αποφάσισε να μετακινηθεί μέρος του Βουλγαρικού στρατού στα σύνορα με τα Σκόπια, στέλνοντας έτσι ένα σαφέστατο μήνυμα στην παρεούλα των νταβατζήδων και των εμπόρων λευκής σάρκας, πως δεν είναι διατεθειμένος να ανεχτεί συμπεριφορές εις βάρος οποιουδήποτε Βούλγαρου πολίτη και εν γένει της Βουλγαρίας.
Ο καζάνι δείχνει να βράζει στην περιοχή και ο Νίκολα Γκρούεφσκι, αν και πιστός στις επιταγές των «αφεντικών» του, μάλλον βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας της γενικότερης στάσης προκλήσεων, προς τους γείτονές της ΠΓΔΜ, που αποφάσισε να κρατήσει. Έτσι, μετά την «απειλητική» Βουλγαρία, προβλήματα μάλλον θα αντιμετωπίσει και από την Αλβανία η οποία θα θέσει πιθανότατα βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!
Ο λόγος, είναι η προκλητικότητα των Σκοπίων εις βάρος των Αλβανών της ΠΓΔΜ. Έτσι, ο Μ. Θάτσι, αρχηγός του αλβανικού κόμματος DPA και πρώην κυβερνητικός εταίρος του Γκρούεφσκι, μετά από συνάντηση που είχε με τον Σαλί Μπερίσα, δήλωσε ότι σκέφτεται να ζητήσει από την Αλβανία να σταθεί εμπόδιο σε μία πιθανή ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!
Εάν βέβαια συμβεί κάτι τέτοιο, τα Σκόπια θα βρεθούν σε δυσχερέστατη θέση και το μόνο φιλικό κράτος θα είναι πλέον η Ελλάδα, η οποία θα κληθεί να υπερασπίσει την συνέχιση της ύπαρξης της ΠΓΔΜ!!! Φανταστικό το σενάριο, φυσικά, αλλά πιθανό, εάν ο Μπερίσα αποφασίσει να ενοχλήσει την αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα…πηγή

Ανώνυμος είπε...

THA PESEI POYTSA ALYPHTH STA SKOPIA MALAKISMENO RAPTH

Akritas είπε...

Σε ποια φράση λέει η ΕΕ ότι "Ευρωπαική Επιτροπη λέει οτι ο Βάσκο όντως χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης" ?

όσο για τα λοιπά τα ξαναλέω...

Γιατί δεν ρωτάς τον ίδιο ?
Στο έχω ξαναπεί και έκανες τον κοκοβιό Μιχάλη.
Σου ξαναβάζω λοιπόν το σχετικό σύνδεσμο...

http://www.macedonian.com.au/forum/showthread.php?t=9479

Εάν δεν τον ρωτήσεις για όλα αυτά ξέρεις αυτό πως λέγεται.....

ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΗ

Μιχάλης είπε...

Οταν η ΕΕ λεει οτι ο εγκλεισμος του στο ψυχιατρειο δεν εγινε λογω των πολιτικων του αποψεων εσυ τι καταλαβαινεις ακριτα? Προφανως η ΕΕ θεωρει οτι τα ψυχολογικα προβληματα του Βασκο ειναι υπαρκτα.

Οσο για τον Ιγκορ Μαλινοφσκι ρωταω εσενα. Μπαινεις χρονια στα forum για τη μακεδονια και σε εχω δει να σχολιαζεις στα ιδια νηματα με τον Ιγκορ. Μη μου πεις οτι δεν ξερεις οτι Βασκο και Ιγκορ δεν ειναι το ιδιο προσωπο? Δεν θα σε πιστεψω.

Akritas είπε...

Το τι ξέρω για τα προσωπικά του Βάσκο αυτά αφορούν εμένα και αυτόν. Το αν ήταν ο Μαλινόφσκι να πας να τον ρωτήσεις. Σου έδωσα το σχετικό λινκ.

Η άρνησή σου δείχνει και το ποιον των επιχειρημάτων σου.

Σε ότι αφορά την ΕΕ σε ερώτησα, σε ποια φράση λέει η ΕΕ ότι "Ευρωπαική Επιτροπη λέει οτι ο Βάσκο όντως χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης" όπως έγραψες?

Μπορείς να απαντήσεις σε αυτό ξεκάθαρα ?

Ανώνυμος είπε...

Θέμα δημοσίευσης:

--------------------------------------------------------------------------------

Άκου πολιτικέ απατεώνα, ιντριγκαδόρε και ρατσιστή Τούμπανη. Αυτά να πας να τα πεις στους χρυσαυγίτες που συνεργάζεσαι και όχι εδώ. Και τώρα και παλιότερα όταν σκοτωνόσουν με το Ρεσάλτο και ζήταγες από άλλο τροτσκιστή σύντροφο της ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ, και συγκεκριμένα το Βερούχη να σε υποστηρίξει δημοσίευσες στο φόρουμ αυτό τις βρωμιές σου. Σ’ αυτό το φόρουμ είχε γράψει και ο Βερούχης ο οποίος αναμείχθηκε σ’ αυτή τη διαμάχη σου με το Ρεσάλτο. Ο δε Νίκος ο SS έγινε μάλιστα και μέλος και έγραψε κάποια γελοία σχόλια.

Άκου Τούμπανη. Είσαι πολύ λίγος για να κατηγορήσεις εσύ το ΠΚ. Τη στιγμή που όλο το βόθροsait σου είναι γεμάτο με αθλιότητες εναντίον μου και από εσένα αποκλειστικά και από τους χρυσαυγίτες συναγωνιστές σου. Με έχεις αποκαλέσει χαφιέ, ότι τα παίρνω από το Σόρος και ότι είμαι ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ από το κράτος, ότι πίνω τον καφέ μου στη ΓΑΔΑ και ένα σωρό άλλες αθλιότητες. Εκτός από εμένα κατηγορείς για χαφιέδες τον Τζούμα, τον Μεγαλοοικονόμου, τους συντρόφους της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και ένα σωρό αγωνιστές. Είσαι βρώμικος και αλήτης. Αν τολμάς κάνε μου μήνυση. Να δούμε τότε αν δημοσίευσες, τι δημοσίευσες εδώ και στο βόθρο σου και ποιος είναι ο πολιτικός απατεώνας.

Μη μπορώντας να απαντήσεις πολιτικά στο ξεβράκωμα που μετά από χρόνια σου κάνει το ΠΚ με αφορμή όλες αυτές τις αλητείες σου προσπαθείς να περάσεις στην αντεπίθεση με άλλες αλητείες και ψευτιές.

ΚΑΝΕ ΜΟΥ ΜΗΝΥΣΗ. Τόλμα αν έχεις φιλότιμο και μια σταλιά αξιοπρέπεια. Να σου πω εγώ ποιος είναι το «σαφών το σαφές» που έγραψες στο βόθρο σου. ΑΛΗΤΗ. Το ίδιο ισχύει και για τον SS που με απειλή με «σφαλιάρες» και μου γράφει «μην ανησυχείς κοντά είναι η ώρα σου...».

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣE ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ VISA!
Με αμείωτη προκλητικότητα συνεχίζουν τις διεθνείς κινήσεις του οι Σκοπιανοί στον αμετακίνητο στόχο τους για πλήρη οικειοποίηση όλων των συμβόλων, μορφών, προσώπων, ονομάτων, προσωπικοτήτων που αφορούν τη μία και αληθινή Μακεδονία των Ελλήνων!
Αυτή τη φορά ειδικότερα, κατάφεραν να πάρουν έγκριση και να κυκλοφορήσουν πιστωτική κάρτα VISA με τυπωμένη πάνω της τη μορφή του Μεγάλου μας Αλεξάνδρου !.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην εν λόγω κάρτα δεν εμφανίζεται ο αυθεντικός Ήλιος της Βεργίνας (Αιγές), επειδή ακριβώς, χάρη στη δυναμική και μαζική κινητοποίηση Ελλήνων του Εξωτερικού (όπως π.χ. το Κυπριακό CANA), που οδήγησαν με τη σειρά τους στην παρέμβαση των Βουλευτών Μπιλιράκη και Μαλόνευ, κατάφεραν την πανίσχυρη αμερικανική εταιρία, που τυπώνει και εκδίδει τις πιστωτικές κάρτες, να αποσύρει προηγούμενη πιστωτική κάρτα των Σκοπιανών με τον Ήλιο της Μακεδονίας μας, γεγονός για το οποίο διαμαρτύρεται πρωτοσέλιδα η σκοπιανική εφημερίδα Dnevnik (26-12-2008)!
Σε απάντηση της αναγκαστικής αυτής απόσυρσης της κάρτας VISA με τον Ήλιο της Βεργίνας, οι Σκοπιανοί προχώρησαν πλέον στην έκδοση της νέας προκλητικής κάρτας VISA με τον Μέγα Αλέξανδρο, γεγονός που επανακινητοποιεί ήδη την Ομογένεια!
«UMD»
Οι εξοργιστικές αυτές ενέργειες, γίνονται από την «Ηνωμένη “Μακεδονική” Διασπορά» («UMD») όπως αυτοαποκαλείται, μια διεθνή, ισχυρή οργάνωση των Σκοπιανών με κέντρο τις ΗΠΑ και διασυνδέσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όπου κατορθώνει να βλέπει ενίοτε και τον μέγα υποστηρικτή των Σκοπιανών, Αμερικανό Υφυπουργό Εξωτερικών Ντάνιελ Φριντ…

Ανώνυμος είπε...

ΡΑΠΤΗ
ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΙΛΑΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΧΑΡΤΕΣ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ "κρατους" ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ YOUTUBE ΓΙΑ "ΕΙΣΒΟΛΕΣ" ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ "united macedonia" ΓΙΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΖΟ.
2500 ΨΗΦΟΥΣ ΠΗΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ 2000 ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ 'ΣΑΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΑΤΜΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ "κρατος" ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα, Κυριακή 19 Ιουλίου 2009, στις 12 το μεσημέρι, η κεντρική πλατεία της Φλώρινας γέμισε με γαλανόλευκο χρώμα. Περισσότεροι από εκατό Εθνικιστές και Έλληνες Πατριώτες από τη Φλώρινα και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, της Πατριωτικής εφημερίδας «Στόχος» και του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας, σε μία δυναμική συγκέντρωση ενάντια στην κρατική υποχωρητικότητα και στη δράση φιλοσκοπιανών στοιχείων στην περιοχή.

Για μία περίπου ώρα έγινε ενημερωτική παρέμβαση στην πλατεία, με χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια που μοιράστηκαν στον κόσμο, από τον οποίο υπήρξε θερμή ανταπόκριση, επευφημίες και συμμετοχή. Ακολούθησαν σύντομες ομιλίες του Προέδρου του Πατριωτικού Συνδέσμου κ. Σ. Χάμου, του εκδότη της εφημερίδας Στόχος κ. Σ. Χατζηπαρασκευά και του επικεφαλής Βορείου Ελλάδος του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, συναγωνιστή Ν. Χρυσομάλλη.

Την εκδήλωση ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Φλώρινας, η οποία κατέληξε στη Νομαρχία. Η πορεία πέρασε και από τα φρουρούμενα από την αστυνομία, γραφεία του Ουράνιου Τόξου. Φυσικά δεν υπήρχε ίχνος από τους ανύπαρκτους επιδοτούμενους ψευτομειονοτικούς. Αντιθέτως, όλος ο κόσμος είχε βγει στα μπαλκόνια και έψαλλε μαζί με τους Εθνικιστές το «Μακεδονία Ξακουστή».

Την εκδήλωση και την πορεία κάλυψαν τοπικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και ήδη προβλήθηκαν εικόνες και πλάνα, καθώς ήταν ιδιαίτερα μαζική και εντυπωσιακή για τοπικού επιπέδου εκδήλωση.

Η απάντηση των Ελλήνων στις φιλοσκοπιανές προκλήσεις, με τις αμερικανοσιωνιστικές πλάτες και στην ενδοτικότητα όλων των κυβερνήσεων από το 1992, είναι η εγρήγορση και ο ασυμβίβαστος αγώνας.

Ανώνυμος είπε...

Dear Amnesty International Australia

I am one of your young e-mail subscribers who admires your great work.

I just wanted to let you know of Spaska Mitrova´s case, a young woman who regards herself as Bulgarian and lives in Macedonia, where she is put behind bars in one of the top cruelest prisons in ex-Yugoslavia by the pro-Serbian authorities.

The Macedonian state was formed in 1991 and they have been under Communist rule for more than 50 years. Unfortunately, the same discriminatory mentality and politics of physical and mental oppression still persist today against anything and anyone who claims to be a Bulgarian in Macedonia.

Furthermore, the state´s administration has not changed their common practices of intimidation regarding all Bulgarians as well as the systematic falsification of historical evidence that the world community agrees upon. Macedonia is hoping to become a member of the EU one day, but, in our view, countries using authoritative and violent methods to preach their political agendas are to be isolated from such processes.

Please, find more relevant information on the issue and we would be very grateful if you could help us out in all possible ways. Currently, we have 2 people jailed for calling themselves Bulgarians in the Republic of Macedonia (Miroslav Rizinski and Spaska Mitrova). I know that this doesn´t sound like a 21 century story, but, unfortunately, this is the disgraceful reality...

Tasia Tassova,

a Bulgarian young person, living in Sydney.


--------------------------------------------------------------------------------

Ανώνυμος είπε...

Spaska Mitrova - Macedonia case of institutionalized abuse of women

Please investigate and respond accordingly.

A young woman is being held imprisoned in Idrizovo, one of the notoriously severe political prisons in the Former Yugoslav Republic of Macedonia.
Spaska Mitreva's three months imprisonment sentence plus a 32 000 dollars fine ( approximately being 100 dollars the average monthly salary in Macedonia) is the government's response to her alleged denial to allow her divorced husband (proclaiming himself as being from Serbian ethnicity) see their infant daughter as well as failing to secure a bed and shelter to the father in order to get together with his daughter.
If such a law -providing for a bed and shelter to the visiting parent- really existed in this backward country, it would only be the lesser evil in this sad reality. The disproportionately large group of state police carrying out the arrest, fitted to handle a terrorist threat, was a clear, unnecessary and intentionally intimidating demonstration of power. Moreover, at the time of her arrest, Spaska was still breast feeding the child.
According to Spaska's mother, Suzana Mitrova, the infant child has a medical condition, which may only be worsened by the child's forced separation from her mother. As per Suzana Mitrova, Spaska refuses to drink water in the prison from fear of being poisoned.
We, along with all of the relatives of Spaska, believe this is an orchestrated attempt by the government of FYROM to punish Spaska for her voiced Bulgarian consciousness and to use her case as an example to others who dare express their Bulgarian ethnic feelings in public.
This is a clear demonstration of the continuation of the relentless, decades-old persecution and oppression of anyone and anything Bulgarian by FYROM's government as well as by its subsidiaries and agencies - a practice rooted in its Yugoslav past.
Earlier, Spaska's normal life was obstructed on many occasions and in а variety of manners by FYROM's authorities.
Please take full action within your capacity to investigate the case, and eventually help Spaska be freed and reunited with her daughter.
Thank you!

k74 είπε...

...την προηγουμενη φορα που βρεθηκε σε ψυχιατρειο ο Βασκο η φασιστικη κυβερνηση της ΠΓΔΜ αρνηθηκε αρχικα οτι υπαρχει πολιτης με το ονομα Βασκο Γκλιγορεβιτς.....στην συνεχεια οταν ελληνες ακτιβιστες ανεβασαν σε σάιτ το διπλωμα οδηγησης του που αποδεικνυε οτι υπαρχει αυτο το ατομο, τοτε μονο αναγκαστηκαν να παραδεχτουν οτι τον κρατανε στο ψυχιατριο του Μπαντοβτσι....αλλα γιατι στα λεω τωρα αυτα...μηπως και σε νοιαζει?....την δουλιτσα σου κανεις