Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

H Βritannica για τους αρχαίους Μακεδόνες.

Απόσπασμα από το site της εγκυκλοπαίδειας :

"The cultural links of prehistoric Macedonia were mainly with Greece and Anatolia. A people of unknown ethnic origins who called themselves Macedonians are known from about 700 bc, when they pushed eastward from their home on the Haliacmon (Aliákmon) River under the leadership of King Perdiccas I and his successors. By the 5th century bc the Macedonians had adopted the Greek language and had forged a unified kingdom."

Ολόκληρο το άρθρο της εγκυκλοπαίδειας μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

http://www.britannica.com/EBchecked/topic/354266/Macedonia

Όπως φαίνεται, και η Βritannica θεωρεί οτι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν μία εθνότητα άγνωστης προέλευσης η οποία τον 5ο αιώνα π.χ υιοθέτησε την ελληνική γλώσσα. Τα περί ελληνικότητας της Μακεδονίας εδώ και 4.000 χρόνια ήταν μια συντονισμένη προπαγάνδα του ελληνικού κράτους. Δεν διαφέρει ιδιαίτερα από την προπαγάνδα που γίνεται στην Π.Γ.Δ.Μ. Τα δύο κράτη συστηματικά παραποιούν την ιστορία για πολιτικούς λόγους. Είναι τραγικό εν έτη 2008, δύο λαοί να προσπαθούν να πείσουν οτι είναι απόγονοι μιας βάρβαρης φυλής και ενός ημιπαράφρωνα βασιλιά, που του ήρθε η φαεινή ιδέα να κατακτήσει τον κόσμο..


23 σχόλια:

filosofos είπε...

Είναι τραγικό εν έτη 2008, δύο λαοί να προσπαθούν να πείσουν οτι είναι απόγονοι μιας βάρβαρης φυλής και ενός ημιπαράφρωνα βασιλιά, που του ήρθε η φαεινή ιδέα να κατακτήσει τον κόσμο..

ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ......ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ. ΕΝΟΣ ΜΕΘΥΣΟΥ ΣΤΡΑΤΟΚΑΥΛΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥ ΠΑΡΑΦΡΩΝΑ ΒΑΣΙΛΙΑ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Για επιστολές στα BBC, BRITANNICA & MICROSOFT δέστε στο http://macedonia-greece.blogspot.com/2008/04/blog-post_18.html

Ανώνυμος είπε...

Έμπρακτη στήριξη στη Νέα Θέση
Δελτίο Τύπου των «Ελληνικών Γραμμών» 22 Ιουνίου 2008

Η επίθεση του Σαββάτου ήταν η 23η στην σειρά κατά του βιβλιοπωλείου «Νέα Θέσις». Η 23 τρομοκρατική επίθεση ενός της επιχειρήσεως ενός ανθρώπου, ο οποίος το μόνο «κακό» που έχει κάνει στην ζωή του είναι ότι εκδίδει βιβλία, τα οποία ασχολούνται με την Ελλάδα και με το ελληνικό πνεύμα.
22 φορές, μέχρι το Σάββατο, ο Γιάννης Σχοινάς, μετά από κάθε εμπρησμό έβαζε το κεφάλι κάτω και ξεκινούσε ξανά από την αρχή, για να ξαναχτίσει την δουλειά του. 22 φορές ξαναστάθηκε όρθιος και κράτησε την θέση του, ενάντια σε αυτούς που νομίζουν ότι καίγοντας τα βιβλία, καταφέρνουν να λυγίσουν το πνεύμα.
22 φορές ο Γιάννης Σχοινάς σήκωσε στους ώμους του – μόνος του – το βάρος αυτών των επιθέσεων. 22 φορές η «Νέα Θέση» ξανάνοιξε τις πόρτες της για όλους όσους ήθελαν να έχουν πρόσβαση σε βιβλία, τα οποία δεν εξυπηρετούν το κατεστημένο.
Μετά όμως από αυτές τις 22 φορές, ο ιδιοκτήτης της «Νέας Θέσεως» Γιάννης Σχοινάς, ζητά την δική μας βοήθεια, προκειμένου να μπορέσει να ξαναλειτουργήσει το βιβλιοπωλείο Μία βοήθεια την οποία όσοι ζήσαμε από κοντά το περιβάλλον της «Νέας Θέσης» δε θα διστάσουμε να δώσουμε.
Είναι ανάγκη, η δική μας απάντηση, στην αριστερή τρομοκρατία, να είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των Ελλήνων εθνικιστών και πατριωτών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να λυγίσει ούτε ένας από εμάς, από τις καταστροφές μίας ομάδος παρακρατικών τραμπούκων, οι οποίοι έχουν το ελεύθερο να χτυπούν και να καίνε ανενόχλητοι στο κέντρο της Αθήνας, Σάββατο μεσημέρι! Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει ο ένας να σταθεί δίπλα στον άλλον. Τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να σταθούμε δίπλα στον Γιάννη Σχοινά, αλλά και σε όλους τους δοκιμαζόμενους εκδότες και να τους βοηθήσουμε να ξανασταθούν στα πόδια τους.
αριθμοί λογαριασμού οικονομικής ενίσχυσης
Ιωάννης Σχοινάς και ΣΙΑ Ε.Ε.

Eurobank: 0026.0180.95.0200173222
Εμπορική Τράπεζα: 42398241
Αγροτική Τράπεζα: 003 01 003529 29
http://e-grammes.gr/article.php?id=3280

Νεοκλής Σαρρής - Τον τελευταίο καιρό κάηκαν από τους αναρχικούς 4 βιβλιοπωλεία γνωστά για τις ελληνοκεντρικές τους θέσεις!
Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο οι αναρχικοί απαγορεύουν στην νεολαία του ΛΑΟΣ να μιλήσει, ξεχνώντας ότι το πανεπιστημιακό άσυλο προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσα στο πανεπιστήμιο!
Ο Ιός της Ελευθεροτυπίας διαμαρτύρεται για την καλλιέργεια εθνικής συνείδησης από το καινούριο βιβλίο της Ιστορίας, πηγαίνοντας αντίθετα στο σύνταγμα!
Ο στρατός μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές κομματικοποιείται και κινδυνεύουμε να έχουμε αντί για στράτευμα ανδρείων ένα στράτευμα δούλων.
Η δεσπόζουσα ιδεολογία στη χώρα με αυτά και με εκείνα διώκει τελικά τον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ.
http://youtube.com/watch?v=dPvhWKHbCuU Τομές 1.7.08 6/6 - Δίωξη του Πατριωτισμού

Συνέντευξη τύπου του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» για τους εμπρησμούς βιβλιοπωλείων
Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 2 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Ινστιτούτου, σχετικά με τα γεγονότα πολιτικής βίας στην χώρα μας, τα οποία διαδραματίστηκαν το μήνα που πέρασε.Στη συνέντευξη τύπου, η οποία ξεκίνησε στις 12 περίπου το πρωί, μίλησαν οι Βαγγέλης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος & διευθυντής του Ιδρύματος «Ίων Δραγούμης», Χρήστος Γούδης, πρόεδρος του «Ίων Δραγούμης» καθώς και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης
Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης. Παρόντες επίσης οι εκδότες Γιάννης Σχοινάς, Γιάννης Γιαννάκενας, αλλά και ο εκδότης του «Ελεύθερου Κόσμου» Δημήτρης Ζαφειρόπουλος.Τη συνέντευξη Τύπου άνοιξε ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ο οποίος καλοσώρισε τους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε εν συντομία στην πορεία του ιδρύματος «Ίων Δραγούμης» και τον μελλοντικό σχεδιασμό του, λέγοντας ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει μία σειρά εκδηλώσεων.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η τοποθέτηση του καθηγητή Χρήστου Γούδη, ο οποίος αναφέρθηκε στην έλλειψη σεβασμού των αριστερών, στην αξία της ανθρώπινης ζωής, μπροστά στον αγώνα τους να επιβάλλουν την ιδεολογία τους. Και το πώς αυτή εξηγεί το κύμα πολιτικής βίας που πλήττει τη χώρα μας. Αναφέρθηκε στο πως η δημοκρατία πλήττεται από τέτοιου είδους σκέψεις και δράσεις αλλά και το ότι όλα τα βιβλιοπωλεία που χτυπήθηκαν είχαν ως κοινό την προσπάθειά τους να αναδεικνύουν την έννοια του έθνους.
Μίλησε για μία μάχη όχι μεταξύ αριστερών και δεξιών, αλλά τιμίων και ανεντίμων, Ελλήνων και πρακτόρων.Ακολούθησε ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο σε πολιτικό επίπεδο κατηγορώντας την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ότι με την ανοχή που επιδεικνύει, οδηγεί στην επιδείνωση της κατάστασης. Χαρακτήρισε ως «οργανωμένη» στρατιωτικού τύπου ομάδα, όσους συμμετείχαν στην πυρπόληση των βιβλιοπωλείων.
Μίλησε για φαινόμενα τρομοκρατίας, για «αντάρτικο πόλεων» που στρέφεται κατά των στελεχών του ΛΑΟΣ, κάθε φορά που αυτό επιχειρεί ολομέτωπη επίθεση κατά της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην χώρα μας. Για την κυβέρνηση, η «καταδίκη» των γεγονότων δεν είναι αρκετή, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, αντίθετα χρειάζεται επίλυση των προβλημάτων. Και αν δεν υπάρξει η αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, ίσως υπάρξουν φαινόμενα αυτοδικίας.
«Τέτοια περιστατικά φαλκιδεύουν τη Δημοκρατία, φαλκιδεύουν την ελεύθερη έκφραση των Ιδεών, φαλκιδεύουν την ελευθερία του λόγου».
http://e-grammes.gr/article.php?id=3293

«Όσοι ζωντανοί...»του Γιάννη Τσιλιμίγκρα καθηγητή - ιστορικού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑ.Ο.Σ.10. Ιουλίου 2008
Οποιοσδήποτε παρακολουθεί την ειδησεογραφία των τελευταίων εβδομάδων, σίγουρα έχει θορυβηθεί από την κλιμακούμενη πύκνωση των φαινομένων τρομοκρατίας και ωμής βίας κατά προσώπων, οργανώσεων και επιχειρήσεων που σκέπτονται και δρουν ελληνικά:
-Η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, συρόμενη από την ακροαριστερά, συναίνεσε στην απαγόρευση της συμμετοχής της Φοιτητικής Οργάνωσης του ΛΑ.Ο.Σ (Φ.Ο.Σ.) στις φοιτητικές εκλογές της Νομικής Αθηνών.
-Η επίθεση ροπαλοφόρων τραμπούκων κατά του προέδρου της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννη Παναγιωτακόπουλου και φοιτητών της Φ.Ο.Σ. στο Πάντειο. Μάλιστα, το «Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου», με ανακοίνωση γεμάτη απειλές και ύβρεις, απαγορεύει σε κάθε φοιτητή της Φ.Ο.Σ. να εκφράσει εντός του Πανεπιστημίου τις απόψεις του.
-Οι επιθέσεις και οι βανδαλισμοί στα γραφεία του ΛΑ.Ο.Σ. στις Σέρρες και δύο φορές στα Ιωάννινα.
-Η πυρπόληση των βιβλιοπωλείων «Γεωργιάδης», «Πελασγός», «Ιερά Ελλάς» και «Νέα Θέσις», γνωστά τόσο για το βιβλία όσο και την δράση των εκδοτών τους που θεωρούν αδιαπραγμάτευτο το όνομα και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Συνδυάστε τα παραπάνω με τα εξής:
-Το «Πρώτο Θέμα» της 23/6 αποκαλύπτει έγγραφο της ΕΥΠ προς την κα Μπακογιάννη, το οποίο αφορά στην προκλητική δράση σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, του Αμερικανού προξένου στην Θεσσαλονίκη Hoyt Brian Yee, «ειδικού» σε θέματα διάλυσης κρατών, εκ των καθοριστικών παραγόντων της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής κατά την διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Αυτός ο «κύριος» εγείρει θέμα τουρκικών, «μακεδονικών», βουλγαρικών, αλβανικών μειονοτήτων στην Δυτική Θράκη και στην Μακεδονία, των οποίων τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα «δήθεν» παραβιάζονται από την Ελλάδα που «ασκεί τρομοκρατική δράση εναντίον τους».
-Μέσα σε δέκα μέρες πραγματοποιήθηκαν τρεις εκδηλώσεις υπέρ των θέσεων των Σκοπίων -στα Εξάρχεια, στο Πολυτεχνείο και στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων- με την συμμετοχή πολιτευτών και στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και με τους «αναρχικούς» να περιφρουρούν απειλητικά, ώστε να μην εκδηλωθεί κάποια αντίθετη άποψη.
Τα ερωτήματα είναι εύλογα και αμείλικτα:
Το Πολυτεχνείο και το Εργατικό Κέντρο, είναι δημόσια κτίρια. Ποιος άραγε δίνει άδεια να γίνονται σε αυτά εκδηλώσεις υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» όπως την αποκαλούν οι διοργανωτές; Γιατί κανείς δεν εγκαλεί τον υπεύθυνο; Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν νιώθει ότι θίγεται; Πώς ανέχονται οι πανεπιστημιακές αρχές την κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου ιδεών από μία μικρή μειοψηφία αριστεριστών; Ειδικά η Πρυτανεία του Παντείου οφείλει να εξηγήσει για ποιους λόγους έχει παραχωρήσει το χώρο του Πανεπιστημίου να λειτουργεί ως γιάφκα εξόρμησης τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και εκκολαπτήριο ανθελληνικών ιδεών.
Αυτή η κραυγαλέα ανθελληνική συμμαχία μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αντιμιλιταριστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων σαν το antifa, «Ιού» της Ελευθεροτυπίας, της ιστοσελίδας Indymedia, «αναρχο-αριστερών», Σκοπιανών διανοουμένων και πρακτόρων, Αμερικανών διπλωματών, αλλά και οι φωνές που μιλούν ανοικτά για τον ενεργό χρηματοδοτικό ρόλο του George Soros δεν κάνουν εντύπωση σε κανέναν στο Υπουργείο Εξωτερικών; Τίποτα από αυτά δεν βρίσκουν ύποπτο και ανησυχητικό;
Και η κλιμακούμενη βία προς κάθε αντίθετη φωνή γιατί μένει προκλητικά ατιμώρητη; Θα περίμενε κανείς ότι το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργείται θα προκαλούσε την οργισμένη αντίδραση των ΜΜΕ, των κομμάτων, των πολιτικών νεολαιών και των φοιτητικών παρατάξεων. Μάταια. Ο πατριωτισμός σήμερα διώκεται από το αριστερό παρακράτος που τυγχάνει ασυλίας από το «δεξιό κράτος»
Μόνος ο ΛΑ.Ο.Σ και το Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης» καταδίκασαν απερίφραστα με συνέντευξη Τύπου (2/7) τα πρόσφατα φαινόμενα βίας που στρέφονται κατά της διακίνησης των εθνικών ιδεών στη χώρα μας. Καλούν δε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να αποδοκιμάσουν όλες τις πράξεις βίας από οπουδήποτε και αν προέρχονται εναντίον οποιουδήποτε πολιτικού και ιδεολογικού χώρου.Εύστοχα φρονώ, γιατί η σιωπή είναι συνενοχή.
Η χρήση βίας αποτελεί ίδιον τριτοκοσμικών καταστάσεων και η όποια συγκάλυψή της θα αποτελέσει την απαρχή πολλών δεινών για τον τόπο. Άλλωστε, έχει αποδειχθεί ιστορικά πως η Αριστερά στην Ελλάδα, όποτε θεώρησε ότι οι συγκυρίες την ευνοούν, δε δίστασε να καταφύγει στην βία ούτε να συνάψει ανίερες συμμαχίες με τους εχθρούς της Πατρίδας μας, προκειμένου να ανέλθει στην εξουσία τότε, για να διατηρήσει την ιδεολογική της ηγεμονία σήμερα.Μόνη λύση η συσπείρωση όλων όσοι σκεπτόμαστε και δρούμε ελληνικά
Κανείς δεν περισσεύει. Οφείλουμε, παραμερίζοντας τις όποιες πικρίες του παρελθόντος, τις φιλοδοξίες, τις ιδεολογικές ή τις κομματικές-παραταξιακές διαφορές να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι σε μία γροθιά αυτόν το θίασο -ελληνόφωνων ή μη- έμμισθων πρακτόρων και πλανημένων ιδεολόγων, που αριστοτεχνικά ενορχηστρωμένος επιβουλεύεται την Ελληνικότητα και δρα ανενόχλητος κατά της Μακεδονίας μας. Το επιβάλλει η Ελληνοπρέπεια μας.
http://e-grammes.gr/article.php?id=3302

Ξαναλειτουργεί το βιβλιοπωλείο του «Πελασγού»
Το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων «Πελασγός» ξαναλειτουργεί στην γνωστή διεύθυνση (Χαριλάου Τρικούπη 14, 10679, Αθήνα) στον 4ο όροφο (προσωρινώς). Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-3628976, 210-6440021. Τηλεομοιότυπο: 210-3638435. Η αποκατάσταση των ζημιών από την εμπρηστική επίθεση συνεχίζεται. Υπενθυμίζουμε τους λογαριασμούς υποστήριξης: 9800279035-1 (Γενική Τράπεζα) και 106/499255-58 (Εθνική Τράπεζα). Οι Ιδέες δεν καίγονται!

Akritas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Akritas είπε...

'Ολα τα νήματα σου έχουν να κάνουν με τον ελληνικό χαρακτήρα της Μακεδονίας. Πάντως το blog σου αντιμακεδονικό πρέπει να λέγεται και όχι ανθελληνικό.

Ανώνυμος είπε...

http://prezatv.blogspot.com/2006/02/blog-post_24.html






xa xa xa,diadoste to....

Pelasgos είπε...

filosofos ασε την πραγματικοτητα να ξερει αυτη πια ειναι,
οι θεωριες ειναι πολλες και η αληθεια δεν θα μαθευτει ποτε.
το μονο που εχεις να κανεις
ειναι να εισαι τιμιος σωστος ανθρωπος. Α και για να μην μπευρδευτεις και συ με το nickname που χρησιμοποιω μαθε πως,
τραγουδαω και γραφω πολυ πιο punk τραγουδια απο αυτα τα χαζο punkhardcore. ειμαι πολυ πιο αναρχικος απο αυτα τα χαζα παιδακια και πολυ πιο ενθικιστης απο τα χαζα της χρυσης αυγης. και οταν μαθεις πως γινεται να συνδιαζονται αυτα χωρις να εισαι στο δρομοκαειτιο μπορει να πλησιασεις την εννοια του ελευθερος ανθρωπος. μεχρι τοτε καλη τυχη στη ζωη σου εθχομαι και μην μισεις τουσ ομοφιλοφιλους εκτος και αν το εγραψες για πλακα αυτο για τον αλλεξανδρο. Α! πιες και κανα τσιπουρο στην υγεια μου :)

filosofos είπε...

εθνικιστης αναρχικος λοιπον.....ωρα ειναι να μας πεις οτι εισαι και ο σουπερμαν :)
παντως ευχαριστω για τις ευχες σου και ελπιζω να ελευθερωθεις καποια στιγμη απ τα δεσμα του εθνους.να κανεις ακομη ενα βημα προς την προσωπικη σου ελευθερια.
στην υγεια μας και καλη λευτερια!

Pelasgos είπε...

ok filosofos, μαλλόν δεν μπόρεσα να εξηγήσω σωστά τι εννοώ.
1ον τα punk harcore συγκροτήματα πουλάνε δισκούς βγάζουν λεφτά μεσω της τέχνης, αρα ειναι λιγότερο punk απο εμένα. :)
2ον αυτοί που αυτοαποκαλούντε αναρχικοί ειναι ενταγμένοι σε μια ομαδά οπότε ειναι λιγότερο αναρχικοί απο εμένα.
3ον οι χρυσαυγίτες ειναί φιλοναζιστές και δεν εκτιμούν του συμπατριώτες τους με διαφορετικές πολιτικές πεπιθησείς αρα είναι λιγότερο πατριώτες απο εμένα.
επίσης λέγοντας ελεύθερος ανθρώπος εννοώ πως δεν είμαι δούλος των ιδεολογιών.
Αλλα τέλοσπαντων ενιωσά την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη αφού είμουν κάπως επιθετικός απέναντι σου ενω δεν σε ξέρω, μονο και μονο λόγω του σχολιού σου για τον αλέξανδο.
ειμαι θαυμαστής της στρατιγηκής του. χαιρέτω και πάλι.

Ανώνυμος είπε...

www.arelis.gr
περιεχει ερωτονομικον με το πιο
αναρχικο σεξουαλικο περιεχομενο ever

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.
ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ -4- ΠΑΟΚ

Ανώνυμος είπε...

RAPTH GIA NA EXEI MEGALH EPISKEPSIMOTHTA H SELIDA SOY BALE KAI KANENA VIDEAKI ME TSONTES
NA MPAINOYN TA XARMANIA NA TON PAIZOYN KAI ESY NA MAZEYEIS TA FLOKIA OPOS KANOYN OI TSATSOI STA MPOYRDELA MALAKISMENO

πωνδLOL είπε...

"By the 5th century bc the Macedonians had adopted the Greek language and had forged a unified kingdom."

ηναφ σεντ.

μαλακα, τραγικε.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να μου πεις... εάν οι πρόγονοί σου πήγαιναν σε Βουλγαρικά Σχολεία κι Εκκλησίες και αν ήταν κάτοχοι της Βουλγαρικής Lična karta.θα ήθελα να μου πεις εάν έλαβαν όπλα και τρόφιμα από τον βουλγαρικό στρατό. Θα ήθελα να μου πεις εάν έχεις συγγενείς στην Βουλγαρία και ΠΩΣ βρέθηκαν εκεί αφού ήταν εθνικά "Μακεδόνες".
Με αυτά τα στοιχεία θα καταλάβουμε όλοι την εθνικότητά σου κι ας ΜΗΝ έχουμε διαβάσει τον Στρατή Μυριβήλη...που δεν ήταν και κανένας σταθμός στην παγκόσμια λογοτεχνία ή επιστήμη.
Τέλος θα ήθελα να μου εξηγήσεις ΠΩΣ ένας ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ" ο οποίος μίλησε για τη Μακεδονία μερικά δισεκατομμύρια φορές, ο οποίος υπήρξε ο τελευταίος ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ των Εθνικά "Μακεδόνων" ... αυτή τη στιγμή είναι ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ.
Γνωρίζουμε όλοι για την απαλοιφή των Κυριλλικών επιγραφών...στην Ελλάδα οι οποίες έγιναν παράλληλα με την απαλοιφή των Ελληνικών επιγραφών στο Μοναστήρι.
Γνωρίζουμε για τις αλλαγές ονομάτων στην Ελλάδα αλλά δειλιάζεις να αναφερθείς στις ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ αλλαγές ονομάτων που έκαναν οι Σέρβοι στους Έλληνες και οι οποίες...ήταν ΠΟΛΥ περισσότερες από αυτές που είδαμε στην Ελλάδα.
Δεν διευκρινίζεις χρονικά τη δημιουργία αυτών των κυριλλικών επιγραφών, αν δηλαδή είναι όλες γραμμένες ΜΕΤΑ ΤΟ 1850.
Οι Έλληνες , αν ήταν ΤΟΣΟ ΠΟΝΗΡΟΙ κι ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ όπως οι Τούρκοι και οι Σκοπιανοί... ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΑΝ... θα ήταν τα τζαμιά. Απουσία μάλιστα μουσουλμάνων...ΠΟΙΟΣ λόγος υπήρχε να στέκονται τα τζαμιά στις πόλεις της Μακεδονίας;
Επομένως μου φαίνεται δυσνόητη η μανία κατά των Κυριλλικών επιγραφών (Θεσσαλονικιώτικης επινόησης άλλωστε) και η ανοχή που έδειξαν στα μουσουλμανικά μνημεία...δεδομένου ότι οι Έλληνες βασικά απελευθέρωσαν τη Μακεδονία από τους Τούρκους κι όχι από τους Βούλγαρους.
Πιστεύεις ότι υπήρχαν ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Μακεδονία που οι πόλεις της Φλώρινας και της Έδεσσας απλευθερώθηκαν και πέρασαν στην Ελληνική "κατοχή" με την δια αμαξοστροιχίας απλή επίσκεψη δύο φαντάρων;
Επίσης...αυτό για το οποίο αισθάνομαι τυχερός που γεννήθηκα στην Ελλάδα...είναι ότι η Ψωροκώσταινα κατάφερε να δημιουργήσει... ένα κράτος με τους κατοίκους τους ενωμένους, χωρίς εσωτερική τρομοκρατία, χωρίς συμπλοκές μεταξύ τους με ΜΟΝΗ εξαίρεση την ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ των πρακτόρων του Στάλιν που προκάλεσε έναν αναίτιο εμφύλιο μεταξύ ξυπόλητων τσομπάνηδων και γεωργών.

Ανώνυμος είπε...

Βγήκαν από τώρα τα μαχαίρια στον ALPHA





Προβληματισμένος με τις κακές γλώσσες, κυρίως μέσα από τον Alpha, που τον θεωρούν τον… αδύναμο κρίκο του νέου απογευματινού προγράμματος του καναλιού εμφανίζεται ο Νίκος Μουτσινάς.

Το γεγονός μάλιστα, ότι οι δύο εκ των συμπαρουσιαστών του, Γιώργος Τσαλίκης και Μαρία Ηλιάκη είναι από τα «προστατευμένα» παιδιά του σταθμού, γεμίζει με ιδιαίτερο άγχος των πρώην παρουσιαστή του «Πρωινού Καφέ», ο οποίος μέσω του νέου επαγγελματικού του ξεκινήματος, θέλει να δώσει την απάντησή του στους ανθρώπους του ΑΝΤ, που έσπευσαν να τον απομακρύνουν κακήν κακώς.

Ο Μουτσινάς σύμφωνα με κάποιους από την Κάντζα ετοιμάζεται να αναλάβει τα ηνία της εκπομπής και να πετύχει ό,τι δε τον άφησαν να πραγματοποιήσει στο Μαρούσι, κάτι όμως που δε θα τον αφήσουν να κάνει, κατόπιν εντολών, οι υπόλοιποι της παρέας.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο, αυτοί που προβλέπουν ότι δύσκολα θα βγάλει… παρέλαση, αφού το ταπεραμέντο του Γιώργου Τσαλίκη, θα τον επισκιάσει και θα δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ τους, με συνέπεια την αναγκαστική φυγή του.

Ο παρουσιαστής πάντως, σύμφωνα με το περιβάλλον του, αν και προσπαθεί να σκεφτεί θετικά, δε μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος από αυτά που άρχισαν να ακούγονται πριν καν το «καλησπέρα» και για παν ενδεχόμενο έχει κλείσει και συνεργασία με κεντρικό θέατρο των Αθηνών.

«Και καλά έκανε…» υποστηρίζει άνθρωπος του Alpha, ο οποίος ήταν κατηγορηματικός για τους ρόλους που θα αναλάβει η τριάδα…

«Δεν θα υπάρχει κεντρικός παρουσιαστής. Αν ο Μουτσινάς έχει τέτοιες βλέψεις, ας το ξεχάσει και ας συμπεριφερθεί αναλόγως. Άλλωστε πιστεύω να πήρε το μάθημά του στον ΑΝΤ1 και να έρθει εδώ προσγειωμένος και με καλή διάθεση...»

Ανώνυμος είπε...

Μήνυση στον Στέφανο Χίο από τον Σωκράτη Γκιόλια






Μήνυση κατέθεσε πριν από λίγο ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας στον δημοσιογράφο Στέφανο Χίο. Αιτία της μήνυσης για την οποία σας είχαμε ενημερώσει από χθες είναι τα όσα συκοφαντικά έγραψε το site adiakritos, μάλιστα ο Γκιόλιας ισχυρίζεται ότι βρίσκεται ο Στέφανος Χίος πίσω από τις συγκεκριμένες αναρτήσεις.

Τα δημοσιεύματα αφορούσαν εμπλοκή του Σωκράτη Γκιόλια σε υποθέσεις αθλητών που είχαν σχέση με το ντόπινγκ.

Από την πλευρά του Στέφανου Χίου ο οποίος βρίσκεται σε διακοπές στην Κρήτη, είχαμε την εξής δήλωση: «Σε ότι αφορά τις συκοφαντικές αναφορές προς εμένα και συγγενικά μου πρόσωπα από το blog troktiko θα επιληφθούν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας»

Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις που έχουν αναστατώσει τους χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΒΑΖΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΟΝ ΑΤΙΜΟ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗ, ΜΕ ΤΟ ΘΥΜΑ.
-Ανατροπέας-
**********************************************************
ΕΣΥ ΡΕ ΜΕ ΤΟ ΡΑΠΤΗ "MAZA", ΔΕΝ ΠΑ ΝΑ ΞΥΣΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ;
ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΧΑΦΙΕΣ;
ΑΪ ΣΙΧΤΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟ-ΕΝΑΝ ΤΡΕΛΑΜΈΝΟ ΚΑΚΟ-ΑΛΗΤΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗ.
ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ ΡΑΠΤΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΝΏ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΛΟΥΛΟΣ ΑΝΑΘΕΜΑ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ ΣΑΝ ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΣΕ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΚΑΤΣΙΚΟΧΏΡΙΑ ΣΑΝ ΠΡΟΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
Η ΔΟΥΛEΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ.
ΟΠΩΣ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟΣ ΡΕ ΚΑΘΗΚΙ ΡΑΠΤΗ;
ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ;
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ, ΑΦΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ.
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΘΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟ;
ΣΕ ΕΙΔΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛ.

ΤΟΝ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗ ΡΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΈΒΓΑΛΕΣ ΑΡΧΙΧΑΦΙΕ;
ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΦΟΥΚΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;
ΚΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΟΥΝΑΓΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια οι Σλαβομακεδονιστές όπως ο Abecedar και η Vodenka τι γνώμη έχουν για το νέο παραλήρημα του συμπατριώτη τους ?
Ειδικά όταν κάποιος από αυτούς είναι και μέλος γνωστού διεθνίστικου πολιτικού κόμματος που ΔΗΘΕΝ μάχεται για ανθρώπινα δικαιώματα.
Φυσικά δεν περιμένω κάτι διαφορετικό από τον Lubi Uzunovski που στο παρελθόν έχει απειλήσει την ζωή των Ελλήνων της διασποράς με παρόμοιο τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Thaci to lobby Albania to veto Macedonia in NATO
Tuesday, 11 August 2009

DPA leader Menduh Thaci said he will lobby Albania to veto Macedonia’s membership in NATO. The Macedonian MP says this decision is motivated by the current policy of the Macedonian Government that led the country to isolation and conflict with neighbors as well as the discrimination of Albanians in all spheres of life, said Thaci.

Last week, he visited Albania and he was thinking about suggesting this to the Prime Minister Sali Berisa, but at the end he changed his mind. “That is why on the first meeting after this, I will propose to Berisha on behalf of DPA to veto the membership of Macedonia,” said Thaci.

Thaci said that his MP group this week will leave Parliament. They will return to Parliament only when the ruling coalition is overthrown and new elections carried out.

Thaci's party has all but disappeared in recent elections, it certainly is a far cry from the 1990's when their members numbered 14. Today there are 2 DPA MP's in Parliament.

Ανώνυμος είπε...

REAL ESTATE FOR RENT

A GREAT VARIETY of luxury properties in the best areas of Athens, furnished and unfurnished, office premises, property management and furniture rentals are the services provided by HELENΥS REAL ESTATE, tel 210.77.90.783, 6932.439.170, 6944.844.415, or visit www.helens.gr. (HT7146)

A UNIQUE choice of properties on www.mobilia.gr. Our international team has more than 10 years of experience in providing properties in southern, northern and central Athens (French, English, Spanish, Greek and Dutch spoken). MOBILIA ESTATE, 210.75.63.200. (HT7509)

AGHIA PARASKEVI, close to French school, 117 sq.m., 2-story flat in excellent condition, 2 bedrooms, 1 bathroom, 1 WC, living room, open-plan kitchen, independent heating, security system, parking, in a quiet building with 5 flats, garden with BBQ, facilities, 1,000 euros. Tel. 6979.726.353. (HT7564)

AGHIA PARASKEVI, close to French school, 150 sq.m. 2-story flat in excellent condition, 3 bedrooms, 2 bathrooms, 1 WC, living room, open-plan kitchen, independent heating, security system, parking, in a quiet building with 5 flats, garden, with BBQ, facilities, 1,300 euros. Tel. 6972.860.297. (HT7563)

Ανώνυμος είπε...

"Καλό παιδί, μα... μηχανόβιος ο Κρατερός"





Αυτή είναι η άποψη των γονιών της Κατερίνας Καραβάτου για το νέο σύντροφο της παρουσιάστριας, Κρατερό Κατσούλη.

Σύμφωνα με το περιβάλλον τους, η οικογένεια της Κατερίνας εμφανίζεται αρνητική για το χόμπι του ηθοποιού για τις μηχανές κυβισμού, ειδικά τώρα, που βλέπει πως το… μικρόβιο των δύο τροχών, αρχίζει να κολλά και τη μοναχοκόρη τους.

Η απόφαση της παρουσιάστριας μάλιστα να ταξιδέψει για τις καλοκαιρινές της διακοπές με τη μηχανή του Κρατερού, ανησύχησε ιδιαίτερα τους δικούς της, οι οποίοι δε σταματούν να της τηλεφωνούν και να της συνιστούν να προσέχει και να μην αποχωρίζεται το κράνος της.

Κατά τα άλλα η οικογένεια Καραβάτου είναι ιδιαίτερα ευτυχής με τη νέα σχέση της οικοδέσποινας του «Κους κους», αφού βλέπουν ότι ο Κατσούλης ξαναφώτισε το βλέμμα του παιδιού τους.

Ο χωρισμός άλλωστε, της παρουσιάστριας με τον επί χρόνια σύντροφό της, Γιάννη, και η απόφασή της να αφοσιωθεί μόνο στη δουλειά της είχε στεναχωρήσει πολύ τους γονείς της και ιδιαίτερα τη μητέρα της που βιάζεται να την καμαρώσει νυφούλα.

«Η επαγγελματική επιτυχία της Κατερίνας έχει λιγότερη σημασία για τους δικούς της, σε σχέση με την προσωπική της ζωή…» υποστηρίζει φίλος της οικογένειας. ]

«Μάλιστα είχαν προβληματιστεί βλέποντας την Κατερινούλα μόνη στην Αθήνα να δουλεύει πολύ και να σκέφτεται μόνο τη δουλειά. Πίστευαν ότι μετά το Γιάννη θα ήταν δύσκολο να ξαναφτιάξει τη ζωή της, μέχρι που εκείνη τους ανακοίνωσε ότι είναι ευτυχισμένη στο πλευρό του Κατσούλη…».

Παρά τις ανησυχίες τον γονιών της πάντως, η Κατερίνα και ο Κρατερός σαν ξέγνοιαστοι… καβαλάρηδες, απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ζώντας ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής τους.

Ανώνυμος είπε...

ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ..ΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ.... ΒΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΙΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΛΠ...ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ,ΠΑΙΡΝΟΥΝ ''ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΗΜΕΡΙΣ...ΡΕ ΠΟΙΟΥΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ , ΠΟΙΟΥΣ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ....