Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

Ελληνικος εθνολογικός χάρτης του 1916


Εθνολογικός χάρτης του 1916, καταγράφει την ύπαρξη Μακεδονικού έθνους. Συντάκτης του χάρτη ο καθηγητής Σωτηριάδης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο συνοδευτικο κείμενο του χάρτη, ο καθηγητής διευκρινίζει, οτι οι σλαβόφωνοι της Μακεδόνιας που ανήκουν στο πατριάρχειο, έχουν καταγαφεί στο χάρτη ως έλληνες.Ετσι εξηγειται το οτι οι εθνικά μακεδόνες σε αυτό το χάρτη , εμφανίζονται να είναι λιγότεροι σε σχέση με άλλους χάρτες της εποχής. Ολόκληρος ο χάρτης εδώ : http://img175.imageshack.us/img175/1184/ethnologikosxartismakedbk9.jpg

16 σχόλια:

filosofos είπε...

ελα ρε.συνεχισε το ξεβρακωμα της ελληνικης προπαγανδας.
με κεντρο την σλαβοφωνη σαλονικη θα τους γαμισουμε την παναγια...χαχα
ωραιο το στησιμο του μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Ε και; Τί ακριβώς προσπαθείς να πείσεις μ'αυτό; Αυτό απλώς λέει ότι είναι Σλάβοι της (γεωγραφικής περιοχής) Μακεδονίας. Δεν νομίζω να αρνείται κανένας ότι η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιοχή που δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα.

Μιχάλης είπε...

Αυτος ο χαρτης, μια που ειναι ελληνικος, δειχνει οτι ο ορος "Μακεδονες" χρησιμοποιουνταν και απο τους Ελληνες ως εθνικος προσδιορισμος για τους σλαβους της Μακεδονιας.

Akritas είπε...

Να στα ξαναπώ....

Η απάντηση δίδεται μέσω της κοινωνικής επιστήμης. Ναι υπήρχε μία Σλαβική εθνότητα που μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα είχε ακαθόριστη εθνική συνείδηση και ρευστή ταυτότητα που κατοικοί εδώ και μερικούς αιώνες σε μέρος της σύγχρονης γεωγραφικής Μακεδονίας.
Ακολουθώντας τη διάκριση του Anthony Smith μεταξύ εθνοτικής κατηγορίας και εθνοτικής κοινότητας, μπο­ρούμε να πούμε ότι οι Σλαβόφωνοι αποτελού­σαν μια εθνοτική κατηγορία. Πρόκειται για πληθυσμούς που μπορούν να θεωρούνται ως πολιτισμικές συνομαδώσεις, αλλά χωρίς σαφή αίσθηση αυτοσυνειδησίας και συλλογικότητα Λείπει ο μύθος της κοινής καταγωγής, οι κοινές ιστορικές μνήμες, η αίσθηση της αλληλεγγύης και η πρόσδεση σε μια σαφώς προσδιορισμένη πατρίδα. Τέτοιες ομάδες χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες μπορούν να απορροφη­θούν από άλλες, ισχυρότερες ομάδες. Κατά τον Smith, όσο εντονότερα είναι τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν, τόσο ευκολότερη είναι η διαδικασία διαμόρφωσης μιας εθνοτικής κοινότητας.

Η Μακεδονία είναι σήμερα όρος καθαρά γεωγραφικός καί όχι εθνολογικός. Έθνος μακεδονικό ιδιαίτερο ούτε υπήρξε ποτέ, αφότου οι αρχαίοι Μακεδό­νες, μαζί με τις άλλες ελληνικές φυλές, ενσωματώθηκαν μέσα στον μεγάλο Ελληνι­σμό των αλεξανδρινών, ρωμαϊκών και βυζαντινών χρόνων, ούτε σήμερα είναι δυνατό να νοηθεί. Η θέληση τής Ιστορίας ήταν να βρεθεί σήμερα το έδα­φος τής μεγάλης αρχαίας Μακεδονίας μοιρασμένο σε τρεις λαούς, τούς Έλ­ληνες, Σλαβομακεδόνες και Βουλγάρους, και προσαρτημένο με σειρά διεθνών συνθηκών στα τρία αντίστοιχα βαλκανικά κράτη. Το φαινόμενο της ταυτότητας εξετάζεται τόσο με την ευρεία έννοια της διάκρισης μιας ομάδας ανθρώπων από άλλες με βάση ορισμένα κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά όσο και με τη στενότερη έννοια της «εθνοτικής» ή της «εθνικής» ταυτότητας, που έχουν σημείο αναφοράς τα σύγχρονα έθνη και κράτη.

περισσότερα εδώ και εδώ

Μιχάλης είπε...

Για τον αν υπηρχε στα αρχαια χρονια μακεδονικο εθνος, σε παραπεμπω στην Βrittanica και στο πανεπιστημιο του Calgary. Σημερα απο την αλλη υπαρχει επισης μακεδονικο εθνος, ασχετα αν δεν εχει σχεση με τους αρχαιους μακεδονες. Οσον αφορα τις αρχες του 20ου αιωνα, οι εθνολογοι εκεινης της εποχης, ακομη και ελληνες, κατεγραφαν την παρουσια αυτου του εθνους. Απο κει και περα το αν αποτελουσαν εθνοτικη κατηγορια, η εθνοτικη κοινοτητα, νομιζω ειναι περισσοτερο παιχνιδι λεξεων.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΟΣΟΦΕ, ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΣΤΟ 511.
ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ
ΑΝ ΦΟΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΤΟΒΟ

Ανώνυμος είπε...

.000 δολάρια σε ψώνια 15 λεπτών ξόδεψε η Britney!





Η αγαπημένη των παπαράτσι Britney Spears για ακόμα μία φορά προκαλεί με τις κινήσεις της.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, την περασμένη Τρίτη το απογευματάκι, το χρυσό κορίτσι είπε να βγει για ολιγόλεπτα ψώνια, ξέρετε, για τα απολύτως απαραίτητα, που λέμε. Έτσι πήγε σε μία μπουτίκ του Beverly Hills, όπου αγόρασε, μεταξύ άλλων, σε διάστημα 15 λεπτών:

-baby doll με μεταξωτές δαντέλες (175$)

-δαχτυλίδι με τουρμαλίνα (345$)

-δύο δαντελωτά νυχτικά (520$)

-δαχτυλίδι aqua & lavender (200$)

-μπλουζάκι-ραντάκι (195$)

Μάλιστα, βιάστηκε να φορέσει κάτι εκλεκτό... από τα ψώνια της βγαίνοντας από το μαγαζί, όπου και την απαθανάτισε ο φακός...

Ανώνυμος είπε...

ίμαστε επιτέλους ικανοί να κάνουμε πραγματικότητα την θέση του Ιπποκράτη και " Η τροφή μας να γίνει το φάρμακο μας."

Μπορούμε να φέρουμε το σώμα μας στην Φυσική του Κατάσταση Λειτουργίας.

«Φωτογραφήσαμε» το κύτταρο.

Πολλοί από εμάς έχουμε αναρωτηθεί γιατί κάποιες φορές το σώμα μας διορθώνει κάποιες βλάβες ενώ κάποιες άλλες όχι; Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε αυτούς τους μηχανισμούς;

Έχουμε τώρα τη δυνατότητα, μέσα από εξετάσεις Μοριακής Βιολογίας, να πραγματοποιήσουμε μετρήσεις όχι απλά στο αίμα αλλά στο εσωτερικό των κυττάρων.
Το κύτταρο είναι η μικρότερη μονάδα του ανθρώπινου οργανισμού.

Μπορούμε να επαναφέρουμε στο φυσιολογικό τον κάθε οργανισμό ως σύνολο, αφού βελτιώσουμε την μονάδα που τον αποτελεί.

Πρόκειται για ένα τεράστιο άλμα στην κλινική πράξη.

Δεν χρειάζεται να επικεντρωθούμε στο πρόβλημα όπως: τα παραπάνω κιλά, η χρονία κόπωση, η κακή διάθεση, η αϋπνία, η κολίτιδα, η δυσκοιλιότητα, το άγχος οι αλλεργίες, αυτοάνονα νοσήματα ή κάποιο άλλο νόσημα.

Αυτά είναι το αποτελέσματα της απόκλισης από το φυσιολογικό.


Πρέπει μόνο να επαναφέρουμε το Φυσιολογικό για να έχουμε Υγεία.

Όσο ενισχύεται η Υγεία τόσο αποδυναμώνεται η Νόσος.

Ποτέ η επιστήμη δεν είχε έρθει τόσο κοντά στο να ενισχύσει τους μηχανισμούς αυτοΐασης το οργανισμού!

Ανώνυμος είπε...

TALK A LOT


Για να είναι πάντα η παρέα μαζί, το Vodafone CU προσφέρει τρία TALK A LOT πακέτα ομιλίας και βίντεο κλήσεων.

ΝΕΟ CU TALK A LOT 600 + 600 SMS

Νέο πακέτο CU TALK A LOT 600 + 600 SMS με 600 λεπτά ομιλίας / video-κλήσεων + 600 SMS / MMS προς όλη την CU παρέα, μόνο με 7€ / μήνα!

Τώρα με το νέο CU TALK A LOT 600 + 600 SMS έχεις 600 λεπτά ομιλίας ή βίντεο-κλήσεων αλλά και 600 μηνύματα SMS ή MMS με διάρκεια 30 ημέρες για να τα κάνεις όλα ! Να μιλάς, να βλέπεις, να στέλνεις μηνύματα, να στέλνεις εικονομηνύματα στην CU την παρέα ασταμάτητα.

Κάλεσε δωρεάν το 1286, ενεργοποίησε το πακέτο και γίνε εσύ ο πιο «επικοινωνιακός» της παρέας!

Μιλάς και γράφεις πολύ; Μπορείς να ενημερώνεσαι για το υπόλοιπο του χρόνου ομιλίας σου ή βιντεο-κλήσεων καλώντας δωρεάν το 1252. Για το υπόλοιπο των SMS/MMS στείλε δωρεάν κενό SMS στο 1286.

Ανώνυμος είπε...

Bonus 45 λεπτά ομιλίας προς όλα τα δίκτυα


Με το Vodafone à la carte έχετε bonus 45 λεπτά χρόνο ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα με κάθε ανανέωση…για πάντα!

Γιατί μόνο με το Vodafone à la carte έχετε bonus 45 λεπτά χρόνο ομιλίας με κάθε ανανέωση, για να μιλάτε δωρεάν προς όλα τα κινητά και σταθερά εθνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, το bonus προσφέρεται με βάσει τον ισχύοντα τιμοκατάλογο Vodafone à la Carte.

Ποσό ανανέωσης χρόνου ομιλίας
Bonus ομιλίας (λεπτά ομιλίας προς όλα τα εθνικά δίκτυα) Διάρκεια ισχύος

10 - 14,99 € 45 λεπτά
24 ώρες
15 - 19,99 € 45 λεπτά 7 ημέρες
20 - 29,99 € 45 λεπτά 7 ημέρες
30 € και άνω 45 λεπτά 30 ημέρες



Μπορείτε να εγγράφεστε στο νέο πρόγραμμα ανταμοιβής καλώντας μία φορά δωρεάν στο 1335.

Μπορείτε να μαθαίνετε τον υπολειπόμενο χρόνο ομιλίας από bonus ανανέωσης

Ανώνυμος είπε...

Στην Καβάλα ο Νίκος Βέρτης






Στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καβάλα βρίσκεται ο Νίκος Βέρτης. Ο τραγουδιστής βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες κοντά στους γονείς του, οι οποίοι έχουν έρθει στην Ελλάδα για καλοκαιρινές διακοπές, από την Ολλανδία όπου ζουν μόνιμα.

«Ο Νίκος καθημερινά πηγαίνει με τον αδελφό και και φίλους τους για μπάνιο στην παραλία των Αμμόλοφων.

Εκεί παραμένει για ώρες, κολυμπάει, παίζει beach volley, ρακέτες, ενώ του αρέσει επίσης να κάνει βόλτες με θαλάσσιο jet ski, που είναι το αγαπημένο του water sport.

Τα βράδια διασκεδάζει μέχρι αργά στα παραλιακά clubs της πόλης και πραγματικά δείχνει να απολαμβάνει την παραμονή του εκεί, αφού.

Επόμενος καλοκαιρινός προορισμός του Νίκου Bέρτη θα είναι η Χαλκιδική, αφού κάθε καλοκαίρι περνάει μέρος των διακοπών του στις παραλίες της Κασσανδρείας.

Ανώνυμος είπε...

Επαναστατικά ευεργετήματα της ελιάς!


Υπάρχουν ιστορικές ενδείξεις ότι τα φύλλα της ελιάς εχρησιμοποιούντο πριν τουλάχιστον 6 χιλιάδες χρόνια από τους αρχαίους λαούς της Μεσογείου...κατά των μικροβίων αλλά και για την καταπολέμηση του πυρετού. Στην ιστορία των αρχαίων Αιγυπτίων αναφέρεται ότι εκχύλισμα από τα φύλλα της ελιάς εχρησιμοποιήτο για την διατήρηση του σώματος των νεκρών (μούμιων), αφού παρεμπόδιζε την ανάπτυξη μικροοργανισμών που καταστρέφουν τις σάρκες.


Στους μετέπειτα αιώνες το εκχύλισμα των φύλλων ελιάς, ευρέθη ότι ήταν πιο αποτελεσματικό και από το κινίνο ακόμα, κατά της ελονοσίας.
Στις τελευταίες δεκαετίες, έρευνες επιστημόνων από διάφορα κέντρα ερευνών ανά τον κόσμο, αναφέρονται στις “θαυματουργές” ιδιότητες των φύλλων ελιάς:

Επιστήμονες από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας έδειξαν ότι είχαν 98% επιτυχία στην καταπολέμηση διαφόρων χρονίων μολύνσεων χρησιμοποιώντας εκχύλισμα φύλλων ελιάς, χωρίς παρενέργειες.

Αλλες έρευνες από το Ισραήλ, βρήκαν ότι, το εκχύλισμα φύλλων ελιάς ήταν αποτελεσματικό κατά του μικροβίου του στρεπτοκόκκου, κατά της χρόνιας κόπωσης, ότι ενισχύει το σύστημα άμυνας του οργανισμού (αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων), ενώ αναφέρεται ότι είναι και αποτελεσματικό κατά μιας σειράς σοβαρών λοιμώξεων που σχετίζονται με των AIDS.

Αλλες έρευνες του Πανεπιστημίου της Μεσσήνης της Ιταλίας δείχνουν ότι το συστατικό ολεοροπεΐνη που περιέχεται στα φύλλα της ελιάς, και που είναι η πικρή αυτή ουσία των φύλλων, αυξάνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά με το να διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, ενώ μειώνει την υψηλή πίεση του αίματος.

Επίσης οι ουσίες ρουτίνης, λουτεολίνης και εσπεριδίνης μαζί με σημαντικές ποσότητες βιοφλαβονοϊδών, φυσικής βιαταμίνης C, περιέχονται στα φύλλα της ελιάς.

Μελέτες από το πανεπιστήμιο του Μιλάνου της Ιταλίας δείχνουν ότι εκχύλισμα φύλλων ελιάς, έχει αντιοξειδικές ικανότητες, προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρωση, και ακόμα πολλές φορές καρκίνων.
Ολα αυτά τα ευρήματα των επιστημόνων, φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις επί αιώνες γνωστές ενδείξεις σχετικά με το ελαιόλαδο, που και αυτό περιέχει σε διαφορετικές ποσότητες, μερικά από τα συστατικά των φύλλων. Το ελαιόλαδο είναι εκείνο που προσφέρει στους μεσογειακούς λαούς χαμηλότερο ποσοστό καρδιακών παθήσεων.
Τώρα, τα φύλλα ελιάς φαίνεται ότι προσφέρουν νέες ελπίδες, για τόνωση του συστήματος άμυνας του οργανισμού, με αντιοξειδικά για την καλή λειτουργία της καρδιάς και ότι είναι ασφαλές, αποτελεσματικό αντιβιωτικό, χωρίς παρενέργειες.

Πόσα άραγε ευεργετήματα θα μπορούσαμε να είχαμε εξασφαλίσει αν, επιστρέφαμε προς τη φύση. Αν μελετούσαμε βαθύτερα, τις ενδείξεις που κληρονομήσαμε από την χιλιάδων χρόνων ανθρώπινη εμπειρία, της χρήσης φυσικών απλών παρασκευασμάτων, από ουσίες που υπάρχουν γύρω μας σε αφθονία. Ουσίες, που η καρδοσκοπεία παραμέρισε, απέκλεισε και πολέμησε, στερώντας τον άνθρωπο από τόσα και τόσα αποτελεσματικά, φθηνά (χωρίς αποκλειστικές εκμεταλλεύσεις) προϊόντα, προσιτά και διαθέσιμα σε όλους, σε άφθονες ποσότητες.

Ανώνυμος είπε...

Ένας γύφτος σκοπιανος τρέχει με υπερβολική ταχύτητα και ο τροχονόμος του κάνει νόημα να σταματήσει. Ο γύφτος δεν υπακούει...και συνεχίζει. Τον καταδιώκει ο αστυνομικός και κάποια στιγμή τον σταματάει:
- Καλά, γιατί δεν σταμάτησες όταν σου έκανα νόημα;
Και απαντά ο γύφτος:
- Και πού να σε βάλω ρε μάστορα; Πίσω έχω καρπούζια, μπροστά έχω πατάτες...

Ανώνυμος είπε...

Ισχύει από 17 Αυγούστου 2009 και για μια εβδομάδα
Οι δημιουργικές σας ικανότητες σε συνδυασμό με τον ανατρεπτικό σας χαρακτήρα θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε μέρος των επιθυμιών και των στόχων σας. Απ’ τα μέσα της βδομάδας και μετά για πολλούς από εσάς ανοίγει τις πόρτες του ένας νέος κύκλος γνωριμιών.
Οι απολαύσεις της ζωής, ο έρωτας και η περιπέτεια, δεν μπορούν παρά να κινήσουν το ενδιαφέρον σας.
Θα πρέπει να είστε προσεχτικοί στις αποφάσεις που καλείστε να πάρετε αυτή την περίοδο στα επαγγελματικά σας. Ταυτόχρονα με τις ευκαιρίες συγκεκαλυμμένες είναι και οι παγίδες.
Οι εγωιστικές τάσεις και η υποκειμενική σας αντίληψη, είναι βέβαιο πως θα κλονίσουν τις επαγγελματικές σχέσεις αυτό το διάστημα.
Ανακατατάξεις εσωτερικές θα φανούν στους άλλους από τη συμπεριφορά σας, αλλά αποφύγετε να πάρετε εκκεντρική στάση απέναντί τους.
Οι περισσότεροι θα θέλουν να «σπάσουν» τους κοινωνικούς φραγμούς και τις ταξικές διαφορές στον έρωτα.
Θετικά μηνύματα να αναμένετε και στην αισθηματική σας ζωή ιδιαίτερα εάν ανήκετε στο τρίτο δεκαήμερο του ζωδίου σας.
Οι σκέψεις σας γύρω από τα οικονομικά σας θέματα πιθανόν να σας δώσουν τις λύσεις που χρειάζεστε για την γενικότερη άνοδο του βιοτικού σας επιπέδου

Ανώνυμος είπε...

Ανδρέας Ι. Μαρτίνος-Μαρίνα Λιβανού: Ο γάμος της χρονιάς
16/8/2009


Του Αλέκου Λαμπρίδη
Αναδημοσίευση
από το Πρώτο ΘΕΜΑ


Ο γάμος της χρονιάς που ένωσε δύο πανίσχυρες ναυτιλιακές οικογένειες: Η βυζαντινή τελετή στην Αγία Σοφία του Λονδίνου, η μυθική γαμήλια δεξίωση του Blenheim Palace και το garden party στην Βάρκιζα. Η πιο πλούσια καλοκαιρινή υπερπαραγωγή!

Μπορεί να οργανώθηκαν φέτος στη χώρα μας απίστευτης χλιδής γαμήλιες δεξιώσεις από Έλληνες, Λιβανέζους και Παλαιστίνιους billionaires, αλλά ο γάμος που έκανε τη διαφορά όχι τόσο για τη φαντασμαγορία του, αλλά για το class, το γαλαζοαίματο namedropping, και την ιστορία που «κουβαλούν» οι οικογένειες των νεόνυμφων διαδραματίστηκε στο Λονδίνο. Η τελετή του γάμου του Ανδρέα-Ιωάννη (Κίκος για τους φίλους του) Μαρτίνου και της Μαρίνας Λιβανού έγινε στην Αγία Σοφία, στο Μπεϊσγουότερ του Λονδίνου, την 11η Ιουλίου του 2009, σύμφωνα με το βυζαντινό τελετουργικό και δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τη λαμπρότητα των γάμων του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ (που ήταν φυσικά παρόντες στο μυστήριο) και είχαν τελεστή στην ίδια εκκλησία τον Ιούλιο του 1995, εξ’ ου και η συγκίνηση της Μαρί. Εξοικειωμένοι με το χώρο και το τελετουργικό (τα βήματα των νεόνυμφων συνόδευε ορχήστρα με βιολιά) ήταν οι γονείς της νύφης καθώς στην ίδια εκκλησία είχαν παντρέψει τις δυο μεγαλύτερες κόρες τους, την Αριέττα Λιβανού με τον Γιώργο Β. Βαρδινογιάννη και την Ευγενία Λιβανού με τον Νίκολα Γουόρμς.

Η συγκίνηση και η χαρά όμως δεν έπαυε να είναι μεγάλη καθώς «αποχωρίζονταν» το στερνοπούλι τους , και κορυφώθηκε τη στιγμή που ο Γιώργος Λιβανός παρέδωσε την όμορφη κόρη του (που έλαμπε στο απλό και λιτό νυφικό της) στον νεαρό, γοητευτικό γαμπρό (με σμόκιν φυσικά) Κίκο.

Σχεδόν σύσσωμο το ναυτιλιακό lobby της Γηραιάς Αλβιώνας, old money εφοπλιστικές οικογένειες όπως οι Κουλουκουντήδες, οι Φαφαλιοί και οι Χανδρήδες παρακολούθησαν το μυστήριο αλλά και πολλά νέα και ωραία παιδιά, φίλοι των νεόνυμφων από την Αθήνα, με πρώτα και καλύτερα τα ξαδέρφια του γαμπρού. Τα καπέλα του Philip Tracy, αλλά και της Κατερίνας Καρούζου (που προτίμησαν οι Αθηναίες καλεσμένες) είχαν την τιμητική τους, όπως συνηθίζεται στους αριστοκρατικούς γάμους της Γηραιάς Αλβιώνας. Το dress code για τους άνδρες επέβαλε σμόκιν, ενώ αν και πολύ απλό (γεγονός που συζητήθηκε) το νυφικό έφερε την υπογραφή, διάσημου οίκου της φαλλικής haute couture.

Τα βλέμματα πάντως μονοπώλησε (σύμφωνα με τις πληροφορίες μας) ακόμα μια φορά η υπέρκομψη Μαρί Σαντάλ, που συνοδευόταν από τον σύζυγό της Παύλο και τα παιδιά της. Εκεί και ο Νικόλας που συνόδευε τη μητέρα του Άννα-Μαρία, καθώς ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ακόμα αναρρώνει από την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ανώνυμος είπε...

ελα ρε.συνεχισε το ξεβρακωμα της ελληνικης προπαγανδας.
με κεντρο την σλαβοφωνη σαλονικη θα τους γαμισουμε την παναγια
ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ....ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ [ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ Η ΔΙΓΛΩΣΣΟΣ ] ΟΥΤΕ ΣΚΟΠΙΑΝΟΣ ..... ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ....ΑΜΑ ΔΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ..ΚΑΙ ΒΡΙΖΕ ΤΑ ΘΕΙΑ ΟΣΟ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΕΦΙ...ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΧΟΥΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ...ΑΝΤΕ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥ.....ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ..ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΝΟΥΣ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΘΑΤΕ ΟΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΟΣ [ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ]....